Oregano – condiment și remediu naturist foarte eficient

0

Unele dintre cele mai impresionante și importante beneficii pentru sănătate ale oregano-ului includ capacitatea de a proteja sistemul imunitar, de a preveni apariția bolilor cronice, de a imbunatati digestia, de a detoxifia organismul, de a intari oasele, de a îmbunătăți sănătatea inimii, de a crește nivelul de energie și chiar de a proteja împotriva diabetului.
Oregano este o plantă populară pe care mulți oameni o consideră ca fiind doar un condiment pentru îmbunătățirea sau amplificarea gustului preparatelor culinare. Dar, în realitate, această plantă are o bogăție de beneficii pentru sănătate, pe care majoritatea oamenilor nu o cunosc în totalitate.
Oregano face parte din aceiași familie ca menta. Din acest motiv au proprietăți asemănătoare. Frunzele oregano-ului sunt cele mai frecvent folosite, având o aromă mai intensă atunci când planta este uscată, lucru neobișnuit pentru o plantă.
În medicina populară și a remediilor pe bază de plante, acesta a dezvoltat o popularitate uimitoare. Există o serie de ingrediente active în oregano ce au fost profund studiate, iar efectele lor asupra organismului nu au fost neglijate.
Două dintre cele mai importante componente sunt acidul rosmarinic și timolul, ambii compuși sunt antioxidanți puternici care sunt strâns legați de reducerea stresului oxidativ în organism. Radicalii liberi sunt produsele secundare distructive ale metabolismului celular care pot provoca cancer și alte afecțiuni cronice.
Oregano are proprietăți antibacteriene clare, ce se datorează, din nou, prezentei timolului și carvacrolului. Acești compuși organici importanți apără organismul împotriva unei game largi de bacterii, care pot afecta pielea, intestinul și alte părți ale corpului.
Acesta este un agent care poate crește producția de celule albe din sânge și poate accelera metabolismul, făcând recuperarea după boală mai rapidă.
Oregano este ambalat cu fibre, deci, în ciuda dimensiunilor sale mici, poate avea un impact major pentru sistemul digestiv. Fibra este un element esențial al unui sistem digestiv sănătos, stimulând mișcarea peristaltică. De asemenea, fibrele ajută și la cresterea absorbției nutrienților.

Acesta conține și acizi grași omega-3, care îmbunătățesc sănătatea inimii și ajută la reechilibrarea nivelurilor de colesterol și la reducerea inflamației în sistemul cardiovascular, contribuind astfel la prevenirea aterosclerozei, a atacurilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale.
Inclusiv conținutul ridicat de mangan, calciu, fier, vitamina K, fibre și o gamă largă de alți compuși organici, face ca acest condiment să fie ideal pentru detoxifierea organismului. Cercetările au arătat că oregano poate ajuta funcția hepatică și poate accelera procesul de eliminare a toxinelor.
Pe măsură ce îmbătrânim, oasele noastre încep să slăbească și să se descompună. Calciul, fierul și manganul sunt unele dintre cele mai importante minerale pentru sănătatea oaselor, iar oreganoul are cantități semnificative din toate acestea, făcându-l grozav pentru persoanele care doresc sa se protejeze împotriva osteoporozei mai târziu în viață.
Prin îmbunătățirea funcționalității metabolismului datorită vitaminelor B și a compoziției sale organice unice, organismul este energizat și întinerit. Creșterea circulației, datorită prezenței fierului și creșterea nivelului de hemoglobină, ajută la oxigenarea completă a celulelor și a mușchilor corpului, mărind astfel energia și forța.
Alte posibile utilizări medicinale ale oregano-ului includ tratarea tulburărilor tractului respirator, tulburărilor gastro-intestinale, crampe menstruale și tulburări ale tractului urinar.
Potrivit Bazei de Date Medicinale Naturale din Statele Unite, oregano poate fi folosit pentru următoarele boli și condiții: dureri musculare, acnee, mătreață, bronșită, durere de dinți, balonare, dureri de cap, condiții cardiace, alergii, paraziți intestinali, durere în gât sau oboseală.

Niciun comentariu

Nu ratați!