Top 11 plante antivirale – Luptă împotriva virusurilor și stimulează-ți sistemul imunitar – Mod de utilizare + contraindicații

0

Știați că există mai mult de 400 de virusuri diferite care pot provoca infecții, inclusiv răceala obișnuită, gripa, hepatita, mononucleoză și HIV?
Astăzi, mulți oameni aleg să se vaccineze anual împotriva gripei sau să fie vaccinați împotriva gripei, dar cercetările arată că nu este întotdeauna o metodă eficientă din cauza tulpinilor mutante ale virusului gripal.
Din fericire, există o serie de plante antivirale puternice care stimulează sistemul imunitar, reduc inflamațiile și combate infecțiile.
👉 Ce este un virus?
Un virus este un mic agent infecțios care se poate reproduce numai în interiorul celulelor vii ale altor organisme. Virușii pot infecta toate tipurile de forme de viață – oameni, animale, plante și microorganisme, inclusiv bacterii și arhee. Se găsesc în aproape fiecare ecosistem de pe Pământ și sunt cel mai abundent tip de entitate biologică.
Există multe modalități prin care se răspândește un virus. Virusul poate fi purtat de insecte care sug sânge. Unele virusuri, cum ar fi gripa, se răspândesc prin tuse și strănut.
Virușii precum gastroenterita virală (diareea infecțioasă) sunt transmise pe cale fecală-orală (care este rezultatul unei igienizări slabe) și sunt transmise de la persoană la persoană prin contact sau intră în organism prin alimente și apă. HIV este unul dintre mai mulți viruși care se transmit prin contact sexual și prin expunerea la sânge infectat.
👉 Ce sunt plantele antivirale?
Plantele antivirale inhibă dezvoltarea virusurilor. Multe dintre cele mai bune plante antivirale stimulează sistemul imunitar, ceea ce permite organismului să atace agenții patogeni virali. Acest lucru poate fi chiar mai bun decât atacarea unor agenți patogeni specifici, pe care medicamentele antivirale sunt concepute să le facă, deoarece agenții patogeni mutează în timp și devin mai puțin sensibili la tratament.
Plantele antivirale nu numai că luptă împotriva infecțiilor virale, stimulează sistemul imunitar și acționează ca remedii naturale împotriva gripei, dar au și o serie de alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi suportul cardiovascular, digestiv și antiinflamator.
👉 Ierburi antivirale de top
1. Echinacea
Echinacea a devenit una dintre cele mai bine vândute plante din toate timpurile; asta pentru că utilizarea regulată a echinaceei este benefică pentru sprijinul imunitar și sănătatea generală. Există dovezi considerabile care sugerează că fitochimicalele din echinacea au capacitatea de a reduce infecțiile și tumorile virale.
Echinacea este unul dintre cele mai puternice antivirale naturale împotriva virușilor. Conține un compus numit echinaceină care inhibă bacteriile și virușii să pătrundă în celulele sănătoase.
Unele dintre beneficiile echinaceei includ capacitatea sa de a atenua durerea, de a reduce inflamația, de a îmbunătăți problemele pielii, de a trata problemele respiratorii superioare și de a îmbunătăți sănătatea mintală.
2. Socul
Socul are proprietăți puternice antivirale care stimulează imunitatea. Mai multe studii concluzionează că socul poate ajuta la scurtarea duratei simptomelor de răceală și gripă.
Socul este bogat în compuși antioxidanți și antiinflamatori. De asemenea, conține un compus imunostimulant numit antocianidine.
3. Andrographis
Andrographis este una dintre cele mai populare plante medicinale care a fost folosită de secole în America, Asia și Africa. Are compuși puternici care au efecte antivirale, antimicrobiene, antioxidante și antiinflamatorii.
În mod tradițional, andrographis a fost utilizată pentru gripă și malarie. Astăzi, cercetătorii au explorat andrographis ca un puternic remediu antiviral. A fost considerat un compus miraculos pentru limitarea replicării și dezvoltării virusului.
4. Usturoiul
Experimentele au arătat că usturoiul – sau compușii chimici specifici găsiți în usturoi – sunt extrem de eficienți în uciderea a nenumărate microorganisme responsabile de unele dintre cele mai frecvente și mai rare infecții, inclusiv tuberculoza, pneumonia, aftele și herpesul.
Nu numai că este una dintre cele mai bune plante antivirale pentru herpes, dar și proprietățile sale ajută la tratarea infecțiilor oculare și funcționează ca un remediu natural pentru infecția urechii.
Unele beneficii ale usturoiului crud includ capacitatea sa de a reduce riscul de cancer, de a controla hipertensiunea, de a spori sănătatea cardiovasculară și de a lupta împotriva căderii părului.
Pentru a face o infuzie de ulei de usturoi acasă, zdrobiți cățeii de usturoi și adăugați-i într-un ulei purtător (cum ar fi uleiul de măsline). Lăsați amestecul să stea aproximativ cinci ore, apoi strecurați bucățile de usturoi și păstrați uleiul într-un borcan cu capac. Această infuzie poate fi utilizată ca remediu antiviral pentru răni, atunci când este utilizat local.
De asemenea, puteți înghiți un cățel de usturoi crud; s-ar putea să trebuiască să îl tăiați în jumătate dacă este prea mare. Mușcați o dată pentru a elibera alicina; apoi înghiți cu apă ca o pastilă.
5. Rădăcina Astragalus
Rădăcina Astragalus , o altă plantă antivirală puternică, a fost folosită în medicina tradițională chineză de secole, iar utilizarea sa principală este de a stimula sistemul imunitar al organismului. Studiile științifice au arătat că astragalus are proprietăți antivirale și stimulează sistemul imunitar, sugerând că poate ajuta la remedierea răcelii obișnuite sau a gripei.
Este una dintre cele mai eficiente plante antivirale pentru HSV. Un studiu din 2004 a evaluat efectele astragalusului asupra virusului herpes simplex tip 1 și a constatat că planta are o eficacitate inhibitoare evidentă.
Un alt studiu publicat în Chinese Medical Sciences Journal a concluzionat că astragalus este capabil să inhibe creșterea virusului coxsackie B la șoareci.
Nu numai că funcționează ca tratament natural al infecțiilor virale, dar are și proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii și este utilizată pe piele pentru îngrijirea rănilor. Este, de asemenea, una dintre plantele adaptogene pentru scăderea cortizolului.
6. Coada de curcan
Ciuperca de coadă de curcan este bine-cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula funcția imunitară. Conține polizaharide care au putere de creștere a imunității atunci când sunt consumate.
Când cercetătorii au evaluat efectele imunomodulatoare ale cozii de curcan, au descoperit că era capabilă să crească citokinele antivirale și avea efecte asupra factorilor de creștere.
Cele mai frecvente modalități de utilizare a cozii de curcan sunt sub formă de capsule, pulbere sau ceai. Ciupercile medicinale cresc în popularitate și pot fi găsite cu ușurință în magazinul dvs. local de produse alimentare sănătoase.

7. Reishi
Ciuperca Reishi este un adaptogen care ajută la întărirea apărării organismului împotriva infecțiilor. Ajută la readucerea corpului la homeostază și reglarea funcției imune.
Reishi conține doi compuși puternici, polizaharide și triterpene, care sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a spori răspunsul imun și de a reduce inflamația.
Studiile evidențiază efectele antivirale ale compușilor cozii de curcan care sunt capabili să blocheze absorbția virusului în celule.
Puteți găsi cu ușurință reishi și alte ciuperci medicinale sub formă de capsule și pulbere în magazinul dvs. natural de produse naturiste.
8. Rădăcină de lemn dulce
Jurnalul chinez de Virusologie  a publicat o recenzie care confirmă activitatea antivirală a rădăcină de lemn dulce , datorită conținutului său triterpenice. O altă publicație din 2010 notează efectele antioxidante, de eliminare a radicalilor liberi și de imunostimulare a lemnului dulce.
Unele beneficii suplimentare pentru rădăcina de lemn dulce includ:
•Remediu pentru gât
•Remediu natural pentru tuse
•Protecție împotriva semnelor și simptomelor intestinului cu scurgeri
•Reduce oboseala suprarenală
•Analgezic
9. Frunze de măslin
Frunzele de masline au proprietăți antivirale, având capacitatea de a trata răceala comună și virusurile periculoase, inclusiv Candida, meningita, pneumonia, sindromul de oboseală cronică, hepatita B, malaria, gonoree și tuberculoza; tratează, de asemenea, infecțiile dentare, ale urechii și ale tractului urinar și este un tratament natural pentru zona zoster.
Cercetările arată că extractele din frunze de măslin luptă eficient împotriva unui număr de microbi cauzatori de boli, inclusiv a unor viruși care cauzează gripa și alte infecții respiratorii. Compușii puternici găsiți în frunzele de măslin distrug organismele invadatoare și nu permit virușilor să se multiplice și să provoace o infecție.
De fapt, frunza de măslin este atât de benefică pentru sănătatea noastră, încât tratamentul cu extracte de frunze de măslin a  inversat multe modificări asociate infecției cu HIV-1 într-un studiu realizat la Școala de Medicină a Universității din New York.
10. Oregano
Este nevoie de peste 1.000 de kilograme de oregano sălbatic pentru a produce doar 1 kilogram de ulei de oregano!
Beneficiile uleiului de oregano se dovedesc a fi superioare unor antibiotice, fără efecte secundare dăunătoare. Asta deoarece oregano conține doi compuși puternici, carvacrol și timol, care au proprietăți puternice antibacteriene și antifungice.
Carvacrolul inversează infecțiile virale, precum și alergiile, tumorile, paraziții și inflamațiile cauzatoare de boli.
11. Salvie
Salvie este un ingredient esențial în medicina tradițională chineză și în medicina ayurvedică. Medicina naturistă apreciază salvia pentru capacitatea sa de a ajuta la combaterea infecțiilor și de a îmbunătăți o serie de afecțiuni.
Cercetările ilustrează faptul că salvia are efecte antivirale, antioxidante și antiinflamatoare. Studiile arată că diterpenele din salvie ajută la combaterea infecțiilor virale.
Una dintre cele mai bune modalități de a folosi salvie este consumând ceai de salvie. Are proprietăți calmante și vindecătoare și poate fi preparat acasă cu ușurință.
👉 Cum se folosește
Ceai de plante
Ceaiurile sunt o modalitate excelentă de a obține beneficiile antivirale ale plantelor în fiecare zi. Puneți o lingură de ierburi în apă fierbinte timp de 5-10 minute. Echinacea, de exemplu, este un ceai de plante popular care este vândut în majoritatea magazinelor alimentare, astfel încât munca este deja făcută pentru dvs.
Infuzie din plante
Infuziile de plante sunt mai puternice decât ceaiurile, deoarece necesită o cantitate mai mare de plante. Pentru a vă face propria infuzie pe bază de plante, introduceți o cană de plante antivirale în apă timp de aproximativ 7 ore.
Păstrați infuzia într-un borcan etanș și beți-o rece sau încălzită. Deoarece infuziile sunt puternice, nu beți mai mult de o ceașcă pe zi.
Ulei DIY pe bază de plante
Un ulei infuzat este atunci când încălziți planta într-un ulei purtător timp de câteva ore. Puteți folosi cuptorul pentru a încălzi amestecul sau puteți încerca să-l lăsați într-un loc cald și însorit timp de 12 ore. Utilizați aproximativ 1/2 cană de plante antivirale (puteți folosi o plantă sau un amestec) și adăugați-o la 1 cană de ulei de cocos sau jojoba.
Dacă încălziți amestecul în cuptor, lăsați-l timp de 3 ore.
Odată ce ierburile sunt infuzate în ulei, scurgeți frunzele și păstrați uleiul într-un borcan. Puteți utiliza uleiul local pentru a atenua durerea și a scăpa de infecții.
Uleiuri esentiale
Multe dintre aceste ierburi sunt vândute ca uleiuri esențiale; asigurați-vă că achiziționați uleiuri esențiale organice și pure de la o companie de renume.
Pentru a utiliza uleiuri esențiale, difuzați 3-5 picături în casa dvs., adăugați 2-3 picături în apa caldă de baie sau amestecați 1-2 picături cu un ulei purtător și aplicați amestecul direct pe piele.
Masarea uleiurilor esențiale pe picioare, abdomen și piept este utilă pentru combaterea febrei sau a simptomelor gripei.
👉 Riscuri și efecte secundare
Dacă utilizați infuzii sau uleiuri esențiale, amintiți-vă că produsele sunt extrem de puternice și nu trebuie luate pentru o perioadă lungă de timp. Dacă utilizați aceste remedii naturale pentru proprietățile lor antivirale, nu le consumați mai mult de două săptămâni. Este important să faceți o pauză între doze mari.
Dacă sunteți gravidă, cereți sfatul medicului Dvs înainte de a apela la aceste remedii.

Niciun comentariu

Nu ratați!