8 surse vegetale de grăsimi sănătoase

0

Majoritatea dintre noi, în timp ce încercăm să slăbim și să ne menținem în formă, ajungem să eliminăm grăsimile din dieta noastră. În timp ce facem acest lucru gândind că grăsimile sunt cele care ne îngrașă, nu este întotdeauna adevărat.
Corpul nostru are nevoie de grăsime. Mai simplu spus, există atât grăsimi bune, cât și grăsimi rele și avem nevoie de cele bune.
Dacă sunteți un vegetarian sau doriți să deveniți, este posibil să simțiți că nu primiți cantitatea necesară de grăsime necesară, deoarece nu consumați carne sau pește. Totuși, acest lucru nu este adevărat.
De ce sunt esențiale grăsimile pentru corpul nostru?
Doar grăsimile consumate in exces se depun. Exact modul în care proteinele , mineralele, calciul și vitaminele sunt esențiale pentru corpul tău, la fel și grăsimile.
•Grăsimile sunt o sursă excelentă de energie, chiar mai mare decât carbohidrații și proteinele. 1 gram de grăsime îți oferă 9 calorii de energie.
•Grăsimile stochează energie în corpul tău. În timpul sesiunilor de antrenament intens, grăsimile ard în energie pentru a vă oferi putere.
•Unele vitamine precum vitamina A, D, E și K sunt liposolubile. Grăsimile facilitează absorbția acestor vitamine de către intestin.
•Grăsimile ajută, de asemenea, la construirea celulelor sănătoase ale corpului. Acționează ca un înveliș de protecție pentru fiecare celulă. Grăsimile ajută și la dezvoltarea corectă a celulelor creierului.
•Grăsimea reglează temperatura corpului.
•Grăsimea oferă strălucire pielii, dându-i un aspect sănătos. De asemenea, îți oferă păr sănătos.
•Grăsimile protejează unele organe vitale ale corpului, cum ar fi inima, rinichii și intestinele. Ele formează un strat în jurul acestor organe și acționează ca o pernă care le susține de orice fel de rănire.
Există trei tipuri de grăsimi găsite în alimente:
•Acizi grași saturați (SFA)
•Acizi grași trans-saturați
•Acizi grași nesaturați – Acesta se împarte în acizi grași mononesaturați (MUFA) și acizi grași polinesaturați (PUFA).
Atât grăsimile saturate, cât și cele trans-saturate sunt grăsimi nesănătoase, care sunt în principal dăunătoare pentru corpul dumneavoastră.
În afară de adăugarea în greutate, acestea cresc și nivelul colesterolului, ceea ce poate duce la multe boli de inimă și accident vascular cerebral.
Untul, brânza tare, smântâna, fursecurile, prăjiturile, laptele de cocos, prăjiturile sunt surse de grăsimi saturate.
Grăsime bună:
Grăsimile mono-nesaturate și poli-nesaturate sunt bune pentru sănătatea dumneavoastră.
Acestea scad nivelul colesterolului din sânge și, de asemenea, previn coagularea sângelui.
Acizii grași poli-nesaturați pot fi din nou clasificați în acizi grași omega-3 și omega-6.
Ambii acizi grași ar trebui să fie disponibili în esență în dieta dvs. obișnuită pentru a vă menține o sănătate adecvată.
Surse sănătoase de grăsimi:
Pentru a adăuga grăsime bună în corpul dvs., trebuie să știți ce să consumați. Iată o listă a diferitelor surse sănătoase de grăsimi pe care ar trebui să le încorporați în dieta dumneavoastră:

🍽 Migdale, nuci și semințe:
Migdalele, nucile și nucile caju sunt o sursă foarte bogată de acizi grași omega 3 care se găsesc și în pește și sunt buni pentru sănătatea ta. Acestea se adaugă la nivelul bun de colesterol.
•De fiecare dată când vă este foame între mese, încercați să luați un pumn de nuci în loc de biscuiți, prăjituri, produse de patiserie sau batoane de cereale.
•Nucile vă vor menține plin pentru o perioadă mai lungă de timp, precum și vă vor spori sănătatea.
•Semințele de in sunt o sursă bogată de grăsimi omega 3. Puteți avea aceste semințe întregi sau le măcinați în pulbere fină și depozitați într-un recipient etanș.
•Presară deasupra smoothie-urilor tale preferate sau amestecă cu lapte. Aceasta este cea mai sănătoasă și cea mai bună sursă de grăsime.
🍽 Uleiuri vegetale:
Uleiul vegetal, uleiul de măsline, uleiul de floarea soarelui sau uleiul de rapiță sunt o sursă foarte bogată și sănătoasă de grăsime din alimente.
•Utilizați aceste uleiuri oricând gătiți, într-o cantitate limitată.
•De asemenea, puteți folosi o lingură mică sau două în sosul de salată.
🍽 Boabe de soia:
Boabele de soia sunt o sursă bogată de acizi grași omega-6.
🍽 Tofu:
Tofu este brânza preparata din lapte de soia. Este una dintre cele mai bune surse de grăsimi, în special grăsimi polinesaturate.
🍽 Lapte de soia:
Aceasta este o altă sursă bună de grăsimi polinesaturate.
🍽 Porumb:
Porumbul este, de asemenea, o sursă bună de grăsimi nesaturate.
🍽 Avocado și măsline:
Avocado și măslinele conțin o cantitate bună de grăsimi mono-nesaturate.
•Mâncați jumătate de avocado pe zi. Este bun pentru inima ta și, de asemenea, îți îmbunătățesc memoria.
•Pulpa verde de avocado este bogată în grăsimi nesaturate.
•Măslinele sunt, de asemenea, fructe prietenoase cu inima, cu grăsimi mononesaturate. Acestea vă ajută la scăderea nivelului de colesterol.
•100 de grame de măsline conțin doar 15 grame de grăsime.
•Includeți măsline în salată sau purtați-le în toppingurile de paste.
🍽 Legume:
Legumele sunt în general lipsite de grăsimi. Gătitul și prăjirea fac legumele bogate în grăsimi nesănătoase.
•Pregătiți legumele coapte, sau folosind doar puțin ulei de măsline.

Niciun comentariu

Nu ratați!