Beneficiile migdalelor sunt extinse si sunt frecvent utilizate ca o solutie sanatoasa pentru ameliorarea tulburarilor cardiace, diabetului, constipatiei, tulburarilor respiratorii, tusei, anemiei si ipotentei. De asemenea, ajuta sanatatea parului si pielii.
Migdalele au o sursa bogata de vitamina E, calciu, fosfor, fier si magneziu. De asemenea, contin zinc, seleniu, cupru si niacina. Comparativ cu toate celelalte nuci, ele sunt mai bogate in nutrienti si componente benefice.
Acestea sunt cunoscute pentru a avea o mare valoare medicala. Este principalul motiv pentru care atat de multi oameni le adauga in dietele lor.
Migdalele sunt o sursa bogata de substante nutritive care contribuie la dezvoltarea si sanatatea creierului. Acestea au fost mult timp considerate un element esential pentru copii in crestere. Acestea contin doi nutrienti vitali creierului, riboflavina si L-carnitina, care s-au dovedit a creste activitatea creierului, ducand la noi cai neuronale si o scadere a bolii Alzheimer. Studiile arata ca acestea sunt benefice pentru sanatatea generala si functionarea sistemului nervos.
Consumul regulat ajuta la cresterea nivelului de colesterol HDL si reduce nivelul de colesterol LDL. Acest echilibru este vital pentru o viata sanatoasa.
Migdalele sunt o sursa fantastica de multe vitamine si minerale, iar fosforul se numara printre ele. Fosforul poate avea un impact considerabil asupra rezistentei si durabilitatii oaselor si dintilor, prevenind in acelasi timp aparitia unor afectiuni legate de varsta, cum ar fi osteoporoza.
Grasimile monosaturate, proteinele si potasiul continute de migdale sunt instrumentele esentiale pentru sanatatea inimii. Vitamina E este un antioxidant eficient si, de asemenea, reduce riscul bolilor de inima, in timp ce prezenta magneziului poate ajuta la evitarea atacurilor de inima. Ajuta la reducerea inflamatiei daunatoare a arterei si la reducerea nivelului de homocisteina, care determina acumularea de placi grase in artere.
Continutul bogat in grasimi mononesaturate al migdalelor contribuie la scaderea ritmului de eliberare a glucozei in sange. Pe langa gestionarea zaharului din sange si prevenirea rezistentei la insulina (care apare in timp atunci cand corpul isi reduce reactia la insulina, hormonul care controleaza zaharul din sange), consumul de migdale este benefic pentru abilitatea de a reduce alte riscuri de diabet.
Migdalele sunt mari surse de materii alcaline, iar acest lucru este cunoscut pentru a ajuta sistemului imunitar, precum si pentru a spori capacitatea de prevenire a bolilor si diferitelor conditii de sanatate. Acestea sunt capabile sa elimine radicalii liberi. Migdalele contin gamma-tocoferol, un tip de vitamina E care actioneaza ca un antioxidant puternic, combate efectele nocive ale radicalilor liberi si ale stresului oxidativ, asociate cu cancerul. Multe studii gasesc o legatura intre consumul de nuci si prevenirea cancerului, inclusiv riscul redus de cancer la colon, prostata si san.
Fibrele care fac parte din compozitia migdalelor sustin sanatatea unui colon sanatos si scad riscul dezvoltarii hemoroizilor, dar si a altor boli intestinale. Pentru ca efectul fibrelor din migdale sa fie cat mai evident, este recomandat sa beti multa apa imediat dupa consumul de migdale. In acest mod, tranzitul intestinal se va normaliza si va fi evitata si constipatia.
Niciun comentariu