Prima mentiune despre zmeura in literatura a fost gasita intr-o carte in limba engleza despre medicamente pe baza de plante care dateaza din 1548. Cultivarea zmeurii a inceput pe scara larga in Europa si America de Nord in secolul al XIX-lea.
Zmeura are o concentratie ridicata de acid elagic, un compus fenolic care previne cancerul, stopand astfel cresterea celulelor canceroase si stopand progresul cancerului.
Uleiul de zmeura are un factor de protectie solara. In plus, ajuta la scaderea in greutate si are proprietati anti-imbatranire. Imbunatatind sistemul imunitar, aceste fructe de padure, acestea au grija de sanatatea generala.
Zmeura contine cantitati remarcabile de antioxidanti polifenolici, cum ar fi pigmentii de antocianina, dar si foarte multe fibre (aproximativ 20% din greutatea lor). Este o sursa excelenta de vitamina C, vitaminele din complexul B, acid folic, cupru si fier, acid elagic, antociani, acid galic, quercetin, cianidina, catechine, pelargonidina, kaempferol si acid salicilic.
Pierdere in greutate
Acest fruct bogat in fibre si mangan ajuta la incetinirea procesului digestiv, facandu-va sa va simtiti plin mai mult timp. Manganul mentine rata metabolica ridicata si, prin urmare, arde grasimile.
Reduce ridurile
Zmeura protejeaza pielea de razele soarelui puternic. Efectele antioxidante ale acestui fruct reduc petele de varsta si diminueaza ridurile. Va puteti crea acasa masca faciala cu zmeura foarte simplu: amestecati o ceasca de iaurt simplu si 2 cesti de zmeura proaspata, apoi amestecati pana devine omogen. Aplicati amestecul pe toata fata si lasati-l sa actioneze timp de 15 minute si apoi spalati cu apa calda.
Previne degenerarea maculara
Degenerarea maculara este o afectiune medicala legata de varsta care afecteaza vederea. Acesta duce la slabirea vederii din cauza deteriorarii retinei. Puteti adauga aceste fructe de padure in cerealele de dimineata.
Preveniti infectiile si cancerul
Asa cum am mentionat mai devreme, zmeura este o hrana excelenta cu continut ridicat de antioxidanti. Acestia opresc eficient daunele nedorite ale membranelor celulalre prin neutralizarea radicalilor liberi. Antocianii sunt responsabili si pentru proprietatile antimicrobiene. Acest lucru reduce cu promptitudine supraaglomerarea anumitor bacterii si ciuperci din organism.
Promoveaza sanatatea feminina
Zmeura este buna pentru toata lumea, dar in special pentru femeile insarcinate sau pentru cele care alapteaza. Frunzele zmeurei pot fi folosite pentru a face un ceai cu foarte multe beneficii. Acest ceai poate regla ciclurile menstruale si reduce fluxurile menstruale excesive si grele. Pentru femeile insarcinate, ceaiul de zmeura elimina cu succes greata, previne hemoragia, reduce durerea si ajuta la nastere. Pentru mamele care alapteaza, ceaiul de zmeura sau mancarea fructelor ajuta la cresterea productiei de lapte matern.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/health-benefits-of-raspberry.html
Niciun comentariu