Gulia este plină de vitamine și minerale! Află ce beneficii puternice aduce organismului

0

Beneficiile pentru sănătate ale guliilor includ capacitatea de a îmbunătăți procesele digestive, protejează împotriva cancerului, stimulează sistemul imunitar și circulația, reglează metabolismul, întărește oasele, îmbunătățește vederea și protejează funcția musculară și nervoasă.
Gulia conține vitamine și minerale, cum ar fi cuprul, potasiul, manganul, fierul și calciul, precum și vitaminele C, A, K și din complexul B. De asemenea, este bogată în fibre și compuși antioxidanți.
La fel ca majoritatea legumelor crucifere, gulia este o sursă excelentă de fibre dietetice care pot îmbunătăți sănătatea digestivă. Fibrele stimulează mișcarea intestinală, eliminând constipația, reducând crampele și balonarea și îmbunătățesc sănătatea sistemului gastrointestinal, maximizând absorbția nutrienților.
Potasiul este unul din factorii cheie ai sistemului muscular și nervos din organism. Ne ajută să ne mișcăm și să reacționăm, ne menține mai vigilenți și energici. Tot potasiul acționează ca un vasodilatator, reducând presiunea asupra sistemului cardiovascular prin relaxarea tensiunii vaselor de sânge și a arterelor. Acest lucru poate crește circulația în întregul corp, oxigenând zonele cheie și scăzând riscul evenimentelor cardiovasculare, cum ar fi accidente vasculare sau atacuri de cord. Este o parte esențială a reglării fluidelor în organism.
Nivelurile semnificative de fier găsite în gulie previn anemia caracterizată prin slăbiciune, oboseală, dureri de cap, tulburări de stomac, dezorientare și insuficiență generală a sistemului imunitar. Calciul îmbunătățește absorbția de fier, întărind sistemul imunitar și cardiovascular.

Pe măsură ce îmbătrânim, oasele noastre, în mod inevitabil, slăbesc, iar una dintre cele mai bune modalități de a evita acest proces este consumul de alimente bogate în minerale, cum ar fi gulia, cu conținut ridicat de mangan, fier și calciu. Prevenirea osteoporozei se face din timp, deci menținerea nivelului ridicat de calciu are o importanță deosebită!
Gulia conține caroten și beta-caroten, care acționează ca un compus antioxidant în organism, în special în zona oculară. Vitamina A ajută la prevenirea degenerării maculare și încetinește sau elimină apariția cataractei. Acest lucru se face prin neutralizarea radicalilor liberi din ochi și prevenirea stresului oxidativ.
Vitaminele B sunt benefice în reglarea metabolismului și în procesele enzimatice din organism. Această rețea vitală de reacții și procese determină cât de funcționale și eficiente sunt corpurile noastre.
Gulia este una dintre acele legume cu niveluri ridicate de substanțe fitochimice, în special glucozinolați, care sunt considerați unii dintre cei mai importanți compuși antioxidanți pentru prevenirea cancerului.

Niciun comentariu

Nu ratați!