Gulia – un adevărat leac pentru multe aspecte ale sănătății

0
Gulia beneficii pentru sanatate

Gulia este o sursă bună de nutrienți, vitamine și minerale.
👉 135 de grame de gulie crudă oferă:
– 83,7 mg de vitamina C
– 0,174 mg de cupru
– 0,202 mg de vitamina B6
– 4,9 g de fibre dietetice totale
– 472 mg de potasiu
– 62 mg de fosfor
– 0,014 g de triptofan
– 0,066 g de treonină
– 0,105 g de izoleucină
– 0,09 g de leucină
– 0,076 g de lizină
Gulia conține mulți nutrienți, minerale, vitamine și lipide care ajută la îmbunătățirea sănătății generale. Este o sursă excelentă de vitamina C și fibre. Nutrienții importanți care sunt prezenți în gulie ne ajută să ne menținem sănătatea digestivă, deficiența de fier, funcția corectă a nervilor și a mușchilor, sănătatea vederii și multe altele. Așadar, includeți-o în dieta dvs. obișnuită.
1. Metabolism
Pentru acele persoane care doresc să-și controleze metabolismul sau simt că ceva din corpul lor nu funcționează corespunzător, ar trebui să încerce gulia, care este o sursă bogată de vitamine B, dintre care multe îndeplinesc roluri cheie în procesele enzimatice din corp. Această rețea vitală de reacții și procese decide cât de funcționale și eficiente sunt corpurile noastre. Prin urmare asigurați-vă că adăugați alimente bogate în vitamine B, cum ar fi gulia.
2. Sănătatea digestivă
La fel ca celelalte legume crucifere, gulia este o sursă minunată de fibre alimentare extrem de benefice pentru sănătatea digestivă. Fibrele prezente în gulie ajută la mișcarea intestinală, prevenind sau tratând constipația, scăderea crampelor și balonării și, de obicei, îmbunătățind calitatea sistemului gastro-intestinal.

3. Deficitul de fier
Cantitatea considerabilă de fier găsită în gulie ajută la creșterea globulelor roșii din sânge, lucru vital pentru a evita anemia, care este caracterizată prin slăbiciune, dureri de cap, oboseală , tulburări de stomac, dezorientare și insuficiență generală a sistemului imunitar. Calciul care se găsește în gulie contribuie de asemenea la îmbunătățirea absorbției fierului de către organism, astfel, gulie este un stimulent general atât pentru sistemul imunitar, cât și pentru cel cardiovascular.
4. Funcția nervoasă și musculară
Chiar dacă această trăsătură distinctivă a potasiului nu este argumentată prea des, este unul dintre principalii jucători în comportamentul muscular și nervos din corp. Ne ajută să ne mișcăm, să respirăm, să reacționăm și să funcționăm în fiecare zi. Ca atare, conținutul ridicat de potasiu din gulie îl face un adaos excelent în dieta dvs. pentru a vă menține alert, energic și în formă! O cană de gulie crudă conține 472 mg de potasiu, ceea ce reprezintă 10,04% din valoarea zilnică recomandată.
5. Sănătatea ochilor
Protejarea capacității noastre de a vedea lumea este una dintre părțile cheie ale nutriției și nimic nu este mult mai bun decât vitamina A în acest scop. Gulia este o sursă bogată de caroten, cum ar fi beta carotenul, care acționează ca un compus antioxidant în organism, în principal în zona oculară. Vitamina A poate ajuta la evitarea degenerescenței maculare și poate încetini sau preveni apariția cataractei.
6. Prevenirea cancerului
Gulia este una dintre acele legume incredibile care au niveluri ridicate de fitochimicale, în principal glucozinolați care sunt considerați unii dintre cei mai importanți compuși antioxidanți pentru prevenirea cancerului, inclusiv cancerul de sân și de prostată. Prin urmare, gulia trebuie inclusă în dieta noastră pentru a rămâne protejați împotriva cancerului.
7. Tensiunea arterială
Potasiul funcționează și ca vasodilatator, scăzând tensiunea asupra sistemului cardiovascular prin ușurarea tensiunii vaselor de sânge și a arterelor. Acest lucru ajută la creșterea circulației în tot corpul. În afară de aceasta, potasiul este o parte cheie a reglării fluidelor în organism, deoarece acționează cu sodiu pentru a regla mișcarea fluidului între celule.
8. Forța osoasă
Pe măsură ce îmbătrânim, oasele noastre se slăbesc cu siguranță, dar una dintre cele mai bune metode pentru a evita sau a încetini considerabil acest proces este consumul de alimente bogate în minerale, cum ar fi gulia, cu un conținut ridicat de mangan, fier și calciu. Evitarea osteoporozei este ceva ce se poate face când sunteți tânăr, așa că mențineți aceste niveluri de calciu ridicate! O cană de gulie crudă constă în 0,188 mg de mangan, 0,54 mg de fier și 32 mg de calciu, ceea ce reprezintă 8,17%, 6,75% și respectiv 3,20% din valoarea zilnică recomandată.
9. Booster pentru slăbit
Gulia este săracă în calorii, bogată în fibre și este plină de nutrienți benefici. Fibrele ne ajută să ne menținem sațietatea, așa că, chiar dacă volumul de alimente consumate nu este atât de mare, rezistăm dorinței de a gusta între mese sau a mânca în exces.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.