Metode naturale de curățare a plămânilor

0

Respirarea aerului poluat, a fumului de țigară și a altor toxine poate deteriora plămânii și chiar provoca condiții de sănătate. Menținerea sănătății plămânilor este esențială pentru menținerea sănătății restului corpului.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), expunerea la poluarea aerului are ca rezultat 4,2 milioane de decese în fiecare an în toată lumea. Fumatul este cauza morții pentru una din cinci persoane.
În acest articol, discutăm câteva dintre metodele pe care oamenii le pot folosi pentru a încerca să-și curețe plămânii.
Este posibil să vă curățați plămânii?
Inhalarea cu abur este un tratament popular pentru răceli și tuse.
Sănătatea plămânilor este vitală pentru sănătatea generală a unei persoane. Plămânii sunt organe de autocurățare ce vor începe să se vindece singuri odată ce expunerea lor la poluanți se oprește, de exemplu, când cineva renunță la fumat.
După ce plămânii au fost expuși la poluare, cum ar fi fumul de țigară, pieptul unei persoane se poate simți plin, congestionat sau inflamat. Mucusul se adună în plămâni pentru a prinde microbi și agenți patogeni, ceea ce contribuie la această senzație de greutate.
Este posibil ca oamenii să poată utiliza tehnici specifice pentru a ajuta la curățarea plămânilor de mucus și iritanți pentru ameliorarea congestiei toracice și a altor simptome incomode.
Unele dintre aceste metode pot, de asemenea, să deschidă căile respiratorii, să îmbunătățească capacitatea pulmonară și să reducă inflamația , ceea ce poate ajuta la reducerea efectelor poluării și fumului în plămâni.
Modalități de a curăța plămânii
Mai jos, ne uităm la exercițiile de respirație și la modificările stilului de viață care pot ajuta la eliminarea excesului de mucus din plămâni și la îmbunătățirea respirației.
1. Terapia cu aburi
Terapia cu aburi sau inhalarea cu abur implică inhalarea vaporilor de apă pentru a deschide căile respiratorii și pentru a ajuta plămânii să elimine mucusul.
Persoanele cu afecțiuni pulmonare pot observa agravarea simptomelor în aerul rece sau uscat. Acest climat poate usca membranele mucoase din căile respiratorii și poate restricționa fluxul de sânge.
În schimb, aburul adaugă căldură și umiditate aerului, ceea ce poate îmbunătăți respirația și poate ajuta la slăbirea mucusului din căile respiratorii și plămâni. Inhalarea vaporilor de apă poate oferi o ușurare imediată și poate ajuta oamenii să respire mai ușor.
Un mic studiu care a implicat 16 bărbați cu boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), o afecțiune pulmonară care face mai dificilă respirația, a constatat că terapia cu mască cu aburi a dus la ritm cardiac și ritm respirator semnificativ mai scăzut.
Cu toate acestea, participanții nu au raportat îmbunătățiri durabile ale funcției lor respiratorii.
Această terapie poate fi o soluție temporară eficientă, dar cercetătorii trebuie să facă mai multe cercetări înainte de a înțelege pe deplin beneficiile terapiei cu aburi asupra sănătății pulmonare.
2. Tuse controlată
Tusea controlată poate ajuta la transmiterea mucusului prin căile respiratorii.
Tusea este calea organismului de a expulza în mod natural toxinele pe care le-a prins în mucus. Tusea controlată slăbește excesul de mucus din plămâni, trimițându-l prin căile respiratorii.
Medicii recomandă persoanelor cu BPOC să efectueze acest exercițiu pentru a-și curăța plămânii.
Oamenii pot urma pașii de mai jos pentru a-și curăța plămânii de excesul de mucus:
așezați-vă pe un scaun cu umerii relaxați, păstrând ambele picioare pe podea
îndoaie brațele peste stomac
inspiră încet prin nas
expirați încet în timp ce vă aplecați înainte, împingând brațele pe stomac
tuse de 2 sau 3 ori în timp ce expiri, ținând gura ușor deschisă
inspiră încet prin nas
odihnește-te și repetă după cum este necesar
3. Scurgeți mucusul din plămâni
Drenajul postural implică întinderea în diferite poziții pentru a utiliza gravitația pentru a elimina mucusul din plămâni. Această practică poate îmbunătăți respirația și poate ajuta la tratarea sau prevenirea infecțiilor pulmonare.
Tehnicile de drenaj postural diferă în funcție de poziție:
Pe spate
Așezați-vă pe podea sau pe un pat.
Așezați perne sub șolduri pentru a vă asigura că pieptul este mai jos decât șoldurile.
Inspirați încet prin nas și expirați prin gură. Fiecare expirație trebuie să dureze de două ori mai mult decât inspirația, care se numește respirație 1:2.
Continuați câteva minute.

Pe o parte
Așezați-vă pe o parte, sprijinind capul pe un braț sau pernă.
Așezați perne sub șolduri.
Exersați modelul de respirație 1: 2.
Continuați câteva minute.
Repetați pe cealaltă parte.
Pe stomac
Așezați un teanc de perne pe podea.
Culcați-vă cu stomacul peste perne. Nu uitați să țineți șoldurile deasupra pieptului.
Îndoiți brațele sub cap pentru sprijin.
Exersați modelul de respirație 1: 2.
Continuați câteva minute.
4. Exerciții fizice
Exercițiile fizice regulate pot îmbunătăți sănătatea fizică și mentală a oamenilor și scad riscul multor afecțiuni de sănătate, inclusiv accident vascular cerebral și boli de inimă.
Exercițiul forțează mușchii să lucreze mai mult, ceea ce crește rata de respirație a corpului, rezultând o cantitate mai mare de oxigen către mușchi. De asemenea, îmbunătățește circulația, făcând corpul mai eficient în îndepărtarea excesului de dioxid de carbon pe care îl produce atunci când se executa exerciții fizice.
Corpul va începe să se adapteze pentru a satisface cerințele exercițiilor fizice regulate. Mușchii vor învăța să folosească oxigenul mai eficient și să producă mai puțin dioxid de carbon.
Deși exercițiile fizice pot fi mai dificile pentru persoanele cu afecțiuni pulmonare cronice, aceste persoane pot beneficia, de asemenea, de exerciții fizice regulate. Persoanele care au BPOC, fibroză chistică sau astm ar trebui să consulte un profesionist din domeniul sănătății înainte de a începe un nou regim de exerciții.
5. Ceai verde
Ceaiul verde conține mulți antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamației în plămâni. Acești compuși pot proteja chiar și țesutul pulmonar de efectele nocive ale inhalării fumului.
A studiu recent ce a implicat peste 1.000 de adulți din Coreea a raportat că persoanele care au băut cel puțin 2 căni de ceai verde pe zi au funcții pulmonare mai bune decât cele care nu au băut deloc.
6. Alimente antiinflamatoare
Consumul de cireșe poate ajuta la combaterea inflamației.
Inflamația căilor respiratorii poate face respirația dificilă și poate face ca pieptul să se simtă greu și congestionat. Consumul de alimente antiinflamatoare poate reduce inflamația pentru ameliorarea acestor simptome.
Alimentele care ajută la combaterea inflamației includ:
curcuma
legume cu frunze verzi
verdeață
cireșe
afine
măsline
nuci
fasole
linte
7. Percuția pieptului
Percuția este un alt mod eficient de a elimina excesul de mucus din plămâni. Un profesionist din domeniul sănătății sau terapeutul respirator va folosi o mână ținută in formă de cupă pentru a atinge ritmic peretele toracic pentru a disloca mucusul prins în plămâni.
Combinarea percuției pieptului și a drenajului postural poate ajuta la eliminarea căilor respiratorii de excesul de mucus.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.