Din cele mai vechi timpuri, lipitorile au fost folosite pentru a trata multe boli. Credeti sau nu, terapia cu lipitori este uneori cea mai buna alternativa in tratarea bolilor si chiar depaseste tratamentele farmacologice. Datorita efectelor sale de vindecare asupra corpului uman, acest „leac babesc” este inca utilizat si in zilele noastre.
Hirudoterapia a fost utilizata in scop curativ de acum 5500 de ani. Spre exemplu, in Karnak, la templul marilor preoti, exista pictograme in care acestia aplica pe corpul bolnavilor lipitori.
Europenii au folosit intens lipitorile in scop terapeutic dupa anii 1800. Se spune ca in 1805, in urma bataliei de la Austerlitz condusa de Napoleon, medicii francezi tratau ranitii aplicand lipitori pe ranile deschise ale membrelor, care se infectau frecvent si trebuiau amputate.
Exista aproximativ 600 de specii de lipitori cunoscute si numai 15 specii sunt considerate lipitori “medicinale”.
In plus, a fost descoperita o alta actiune terapeutica a lipitorilor: ele genereaza un ultrasunet biologic intermitent, pe o frecventa de la 40 la 250 de megahertzi. Va puteti imagina celulele ca niste bilute. Pe toata durata timpului in care sta lipitoarea pe corpul uman, aceste bilute vibreaza. S-a constatat ca, in timpul hirudoterapiei, spectrul de culori al aurei este mult mai viu (s-a fotografiat aura corpului uman). In plus, s-a vazut ca aura pulseaza cat timp lipitoarea sta pe corpul uman. Concluzia este ca vibratiile restabilesc campul energetic, inclusiv culorile aurei.
Bolile vasculare
Saliva lipitorilor are peste 100 de substante bioactive benefice. O astfel de substanta este hirudina, care actioneaza ca agent anticoagulant. Calinul este o alta componenta care, de asemenea, inhiba coagularea sangelui. Aceste substante cressc fluxul sanguin prin dilatarea vaselor constrictate.
Boli cardiovasculare
Aceasta metoda a fost folosita pentru a trata bolile cardiovasculare datorita enzimei hirudin din saliva lipitorilor, o substanta care are efecte anticoagulante sistemice. Un medic ar prescrie utilizarea de lipitori atunci cand o persoana a suferit un accident vascular cerebral sau un atac de cord.
Artrita
Lipitorile au un proces natural care elimina sangele infectat si, in acelasi timp, elibereaza componente si enzime benefice, reducand inflamatia si durerea in articulatii. Lipitorile medicinale raman atasate pe pacient timp de aproximativ o ora (pot varia perioadele) inainte de a se desprinde singure. Pe intregul proces, pacientii se simt relaxati. Inlaturarea durerii si inflamatiei articulare va fi resimtita a doua zi dupa terapie, insa trebuie continuata timp de cateva luni, la recomandarea terapeutului. Nu nuami ca este o modalitate sigura de a trata artrita, dar a fost un tratament universal de secole.
Diabet zaharat
Una dintre cele mai importante substante recunoscute in glandele salivare ale lipitorii este hirudina, o substanta care suprima mecanismul de coagulare a sangelui. Pacientii cu diabet zaharat au sangele vascos (mai gros), ceea ce creaza un risc mai mare de a dezvolta cheaguri de sange. Hirudina are un efect de diluare a sangelui, astfel incat previne formarea cheagurilor de sange si permite circularea acestuia mai usoara, scutind presiunea asupra inimii si a vaselor de sange.
Hepatita
Ficatul este un organ foarte important, nu numai ca functioneaza sa filtreze toxinele din corp, dar produce enzime importante, actioneaza ca zona de depozitare a vitaminelor si nutrientilor, ajutand la mentinerea echilibrului in intregul corp. Este necesara o aprovizionare sanguina sanatoasa pentru combaterea infectiilor si a inflamatiei in ficat, iar enzimele benefice gasite in saliva lipitorilor includ substante antiinflamatoare si vasodilatatoare, imbunatatind circulatia sanguina. De asemenea, exista si componente antibacteriene in saliva lipitorilor care ajuta la combaterea bolilor.
Tensiune arteriala crescuta
Diferite studii au aratat ca enzimele benedice din saliva lipitorilor ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Aceste substante favorizeaza fluxul sanguin, dizolva cheagurile de sange si impiedica formarea acestora, determinand o reducere semnificativa atat a presiunii sistolice, cat si a presiunii diastolice.
Alte afectiuni care pot fi tratate cu aceasta metoda: boala hipertonica, boala ischemica a inimii, cardioscleroza, ateroscleroza, tromboflebita, varice, ulcer varicos, hemoroizi, arterite ,distonie neurocirculatorie, reumatism, artrita reumatoida, sclerodermie, boala wegener, guta, glanda tiroida, diabet zaharat ,colicistita, dischinezie biliara, calcuri biliari, hepatia, pancreatita, colita, dereglari ale digestiei, constipatii, encefalopatie toxica, venoasa si discirculatorie, hipertensiune intracerebrala, migrene, neurite, radiculite, hernii discale, polineuropatie, dereglari vegetative, dureri de cap, ameteli, haimorita, frontita, etmoidita, endometrite, parametrite, salpingooforite, adenomioza, endometrioza, chisturi ovariene, miom uterin, varice a bazinetului, menopauza, disfunctia ovarelor, sterilitate, procese de sechele, amenoree, prostatita, adenom de prostata, urolitiaza, psoriaza, neurodermatita, eczema, acnee, furunculoza, artroza, osteohondroza.
Lipitorile sunt de unica folosinta, asemeni seringilor deorece se hranesc cu sange! Lipitorile utilizate in hirudoterapie sunt oferite pacientilor, intr-o sticluta, pentru a le lua acasa, sa le tina aproape. Motivul este acela ca lipitorile genereaza continuu vibratii benefice si anihileaza in acest fel campurile nocive create de reteaua electrica. Sangele cu care se hranesc la o incizie le ajunge pentru un an de zile de viata!
Atentie! Acest tratament nu se face daca pacientul urmeaza tratament cu anticoagulante, imunosupresive, citostatice. De asemenea, inainte de a incepe terapia cu lipitori medicinale trebuiesc intrerupte alte terapii pe care pacientul le urmeaza cum ar fi :apiterapie, masaj, reflexoterapie, acupunctura, detoxifieri. In timpul tratamentului se vor evita sporturi care solicita in mod excesiv organismul inot,alergari etc. Nu este recomandat persoanelor cu anemie, leucemie, diateza hemoragica si hemofilie.
Sursa: http://www.leechestherapy.com/about-leeches/benefits
Niciun comentariu