Studiile stiintifice au aratat ca pisicile sunt mai mult decat niste animalute de companie pufoase

0

Sunt pufoase, independente si afectuase, iar in timp ce pisicile necesita mult mai putina atentie decat cainii, posesia unei pisici poate oferi beneficii multiple pentru sanatate. Compania si dragostea pe care o aveti pentru ea poate fi la fel de imbogatit ca orice alta prietenie.
Atentie ! Pisicuta nu prea arata semne de imbolnavire decat atunci cand este foarte grav. Atunci cand miauna „fara motiv” are defapt un motiv si trebuie sa fim foarte atenti in ce context si cat de des se intampla! Trebuie neaparat discutat cu medicul veterinar atunci cand aceste lucruri se intampla cu regularitate! Daca miauna la litiera sau inainte sa bea apa sau sa manance, aceste sunt semne importante pentru o problema de sanatate!
Omul percepe torsul pisicii cu ajutorul timpanului, dar nu numai. Frecventele joase, intre 20 si 50 hertzi, ale torsului sunt percepute de timpan, dar si de corpusculii lui Pacini, terminatii nervoase aflate aproape de suprafata pielii. La creierul uman se transmit atunci ganduri pozitive si de stare buna. Avantajele de a avea in casa o pisica nu se limiteaza la tors. Pisica este un copil etern: ii place sa fie alintata si nu cere decat sa te joci din cand in cand cu ea. 
In Japonia exista chiar ‘baruri cu pisici’, unde clientii vin sa se destinda dupa orele de serviciu, band ceai si mangaind animalele.
1 Reduce stresul si anxietatea: detinerea unei pisici poate sa declanseze substante chimice calmante in organism, scazand stresul si nivelul de anxietate. Acestea ofera un impact dramatic asupra mintii. Potrivit oamenilor de stiinta, daca petreceti 15-30 de minute pe zi cu pisica dumneavoastra, starea de spirit obtine un impuls. Acest lucru are legatura cu serotonina, o substanta chimica din creier care promoveaza sentimentele de bunastare, si cortizolul, o substanta chimica asociata cu stresul. Cand petrecem timp cu pisicile, nivelul cortizolului scade.
2 Reduce riscul de accident vascular cerebral: stuiile arata ca posesorii de pisici sunt mai putin susceptibili de a fi expusi unui risc de accident vascular cerebral decat orice alt proprietar de animale de companie.

3 Beneficii terapeutice: efectul calmant al unei pisici declanseaza eliberarea oxitocinei, hormonul cunoscut pentru inducerea sentimentelor de iubire si incredere. Oamenii care trec prin momente dificile raporteaza ca vorbirea cu animalul lor de companie ii ajuta sa-si imbunatateasca sentimentele, deoarece este adesea mai usor sa vorbesti cu cineva care nu va raspunde si nu va putea  judeca. In plus, copii care sufera de autism au mai multe sanse sa fie mai putin anxiosi in timp ce mangaie o pisica. 4 Imbunatateste imunitatea: expunerea la parul si blana animalelor de casa determina o rezistenta crescuta la alergeni, scazand riscul de alergii si astm.
5 Reduce tensiunea arteriala: proprietarii de pisici sunt cunoscuti ca avand o tensiune arteriala mai scazuta din cauza prezentei acestora.
6 Reduce riscul de boli si atacuri de inima: un studiu realizat de Universitatea din Minnesota a Institutului de Stroke din Minneapolis a aratat ca cei care nu detin pisici sunt cu 30 – 40% mai susceptibili de a suferi de atacuri de inima decat cei care detin o pisica.
7 Reduce nivelul trigliceridelor si colesterolului: nivelurile ridicate ale trigliceridelor si colesterolului contribuie la boala cardiaca si sunt simptome ale diabetului de tip 2, afectiuni hepatice si renale. In mod natural, reducerea acestor niveluri duce la un risc scazut in cazul acestor boli.
8 Sporeste sociabilitatea: posesia unei pisici ofera un demers natural si sporeste capacitatea proprietarului de a socializa. Un studiu a aratat ca femeile erau mai atrase de barbatii care detineau pisici, deoarece acestea deseori sugereaza sensibilitate si inteligenta.

Sursa: http://www.healthfitnessrevolution.com/top-10-health-benefits-owning-cat/

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.