Ulei esențial PanAway – uimitor pentru tratarea diferitelor tipuri de durere – 7 beneficii, utilizare și contraindicații

0

PanAway este un amestec de patru uleiuri esențiale cu o aromă răcoritoare și revigorantă. Acest amestec oferă o senzație de răcire atunci când este aplicat pe piele și ajută oamenii să facă față diferitelor tipuri de dureri.
Acest ulei esențial are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene și stimulente. Acestea pot ajuta la ameliorarea durerilor cronice, la eliminarea cefaleei, la reducerea inflamațiilor și la promovarea digestiei.
În acest articol, am discutat în detaliu beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial PanAway, împreună cu potențialele sale efecte secundare:
❓Din ce este fabricat uleiul PanAway
Patru uleiuri esențiale distincte sunt utilizate pentru a face ulei esențial PanAway. Acestea includ:
•Ulei esențial Wintergreen
Uleiul esențial Wintergreen conține salicilat de metil. Menta și aroma dulce a acestui ulei pot stimula simțurile. Acest ulei acționează ca un analgezic și astringent și calmează artrita și durerile de spate.
•Ulei esențial de cuișoare
Este extras din cuișoare și are o aromă puternică și picantă. Uleiul esențial de cuișoare are proprietăți antioxidante dovedite și a fost folosit de secole pentru tratarea multor afecțiuni. Se spune, de asemenea, că are proprietăți antimicrobiene, antifungice, anestezice și stimulante. Uleiul poate ajuta la tratarea stresului, a astmului, a problemelor pielii și a cefaleei.
•Ulei esențial Helichrysum
Uleiul esențial de Helichrysum este derivat dintr-o plantă din familia floarea-soarelui. Este utilizat în mod obișnuit în aromoterapie și se spune că are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antifungice. Oferă beneficii sistemului nervos și pielii, având și alte alte proprietăți de vindecare.
•Ulei esențial de mentă
Se obține din frunzele plantei de mentă. Acest ulei esențial este cunoscut pentru eficiența sa digestivă. Uleiul esențial de mentă ajută, de asemenea, la tratarea problemelor respiratorii (precum răceala obișnuită) și a durerilor de cap și este utilizat ca supliment alimentar pentru tratarea sindromului intestinului iritabil.
Acum, că știți ingredientele din uleiul esențial PanAway, să verificăm beneficiile sale pentru sănătate.
❓Care sunt beneficiile uleiului esențial PanAway
Uleiul esențial PanAway este extrem de benefic pentru persoanele cu dureri cronice, cefalee, afecțiuni inflamatorii, probleme digestive și tulburări de anxietate.
✔️ Poate ameliora durerea cronică
Ingredientele din uleiul esențial PanAway pot ajuta la ameliorarea durerii cronice. Uleiul de cuișoare este unul dintre uleiurile cheie din acest ulei esențial despre care se spune că are un efect analgezic. Acest amestec de uleiuri esențiale poate ajuta la ameliorarea durerii la nivelul articulațiilor și picioarelor. Poate fi, de asemenea, eficient în ameliorarea durerilor de spate.
✔️ Poate ajuta la tratarea durerilor de cap
Compușii aromatici din uleiul esențial PanAway pot stimula sistemul limbic al creierului, pot reduce nivelul hormonilor de stres, scad tensiunea arterială, elimina durerea de cap și pot oferi relaxare.
Un studiu realizat de Universitatea din Kiel a constatat că preparatele din uleiuri esențiale, cum ar fi uleiurile de mentă și eucalipt, de multe ori pot ajuta la tratarea durerilor de cap.
✔️ Poate lupta împotriva inflamației
Amestecul de uleiuri esențiale de cuișoare și mentă are proprietăți antiinflamatorii. Acestea pot favoriza fluxul sanguin și oxigenează țesuturile, ceea ce, la rândul său, reduce inflamația.
✔️ Poate promova digestia
Uleiurile esențiale sunt utilizate în mod tradițional pentru tratarea tulburărilor sistemului digestiv. Uleiul de mentă, unul dintre uleiurile cheie din uleiul PanAway, a fost folosit de secole pentru tratarea tulburărilor digestive. Acest ulei este, de asemenea, utilizat în tratamentul sindromului intestinului iritabil.
✔️ Poate spori imunitatea
Uleiul esențial PanAway ajută la creșterea imunității. Conține ulei de cuișoare, care are efecte antiseptice și antibacteriene. Acestea ajută la creșterea imunității și luptă împotriva anumitor agenți patogeni. De asemenea, alte proprietăți antioxidante ale acestui ulei esențial pot stimula producția de celule albe din sânge (globule albe) și pot reduce riscul bolilor cronice.

✔️ Poate reduce nivelurile de anxietate
Uleiurile esențiale, în general, sunt bine cunoscute pentru reducerea anxietății. Acest ulei poate reduce anxietatea și poate ajuta la tratamentul depresiei.
✔️ Poate reduce crampele menstruale
Uleiul esențial PanAway poate ajuta la reducerea crampelor menstruale. Uleiul de mentă din PanAway are efecte antispastice care pot reduce crampele.
Într-un studiu pe șobolani, uleiul de mentă a prezentat activitate antispastică și ar putea reduce crampele menstruale. Sunt necesare mai multe studii la om pentru a înțelege acest efect al uleiului PanAway.
Utilizări ale uleiului esențial PanAway
Uleiul esențial PanAway are o serie de utilizări, inclusiv aplicații medicinale, cosmetice și topice.
•Ulei de masaj: Uleiul esențial PanAway este adesea adăugat la alte uleiuri și utilizat ca ulei de masaj. Amestecul poate ajuta la ameliorarea crampelor și a spasmelor musculare.
•Curățător de cameră: acest ulei esențial vă poate menține camera curată cu proprietățile sale antiseptice, antibacteriene și răcoritoare. Îl puteți folosi într-un difuzor. Poate curăța toți agenții patogeni din aer și alte substanțe și poate menține suprafețele curate.
•Deodorizant: aroma răcoritoare a uleiurilor esențiale din PanAway, cum ar fi cea a mentei, poate elimina mirosurile neplăcute. Acest ulei esențial este, de asemenea, bun pentru igiena personală și vă poate oferi o senzație de răcorire.
•Meditație: Proprietățile relaxante ale acestui amestec de uleiuri esențiale vă pot oferi mediul optim pentru meditație.
•Ulei de baie: Acest ulei răcoritor este utilizat și în produsele cosmetice. Puteți adăuga acest ulei direct în cadă pentru calmarea durerilor musculare și a întineririi pielii.
❓Cum se utilizează uleiul esențial PanAway
Acest amestec special format de uleiuri esențiale trebuie utilizat într-o formă diluată. Amestecați-l cu un ulei purtător adecvat (cum ar fi uleiul de arbore de ceai). Raportul poate fi 1: 1. Puteți aplica acest amestec:
•Direct pe mușchii și pielea afectată
•Pe regiunile frunții și gâtului
•Pe spate pentru ameliorarea durerii
•Pentru inhalare, folosind difuzor cu abur
Aplicarea uleiului esențial PanAway oferă o senzație caldă și reconfortantă mușchilor obosiți și calmează pielea. Poate fi deosebit de reconfortant pentru persoanele cu dureri cronice și leziuni legate de sport.
Deși uleiul esențial PanAway este în general sigur pentru utilizare, acesta are câteva efecte secundare de care trebuie să țineți cont. Verificați-le în secțiunea următoare:
❗️Efectele secundare ale uleiului esențial Panaway
Ingerarea uleiului esențial PanAway nu este recomandată, deoarece poate provoca unele efecte adverse, inclusiv stomac deranjat. Aplicarea topică a uleiului poate duce la inflamația pielii la unele persoane. Oamenii pot fi, de asemenea, alergici la anumite ingrediente din uleiul esențial.
Evitați utilizarea PanAway dacă observați orice reacții adverse. Deși nu există studii care să susțină efectele secundare ale PanAway, următoarele efecte au fost înregistrate de dovezi anecdotice.
•Poate cauza probleme în timpul sarcinii
Acest ulei esențial este un amestec de 4 uleiuri. Nu există cercetări dacă acest lucru ar putea fi sigur pentru femeile însărcinate. Prin urmare, consultați medicul înainte de a utiliza acest ulei esențial.
•Poate provoca inflamarea pielii
Uleiurile esențiale sunt un amestec de acizi volatili și ingrediente active. Aplicarea excesivă a acestui ulei poate provoca inflamații pe piele. Prin urmare, utilizați acest ulei în cantități moderate și consultați un medic în caz de supradozaj.
•Poate duce la oboseală
Utilizarea în exces (inhalarea) acestui ulei esențial poate duce la oboseală. Poate provoca insomnie atunci când este utilizat în cantități mai mari. Prin urmare, limitați utilizarea acestuia. Diluați-l înainte de utilizare. Opriți utilizarea dacă aveți efecte adverse.
Concluzie
PanAway este un ulei esențial de actualitate cu mai multe beneficii pentru sănătate. Este un amestec de patru uleiuri care sunt bine cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatoare, antiseptice și calmante pentru durere.
Uleiul esențial PanAway poate ajuta la ameliorarea durerilor cronice, la eliminarea durerilor de cap, la reducerea afecțiunilor inflamatorii și la promovarea digestiei. Cu toate acestea, poate provoca unele reacții adverse atunci când este utilizat în cantități excesive. Prin urmare, limitați utilizarea acestuia și consultați un medic în caz reacții adverse.

Niciun comentariu

Nu ratați!