6 motive pentru care ai nevoie de o alimentație bogată în antioxidanți

0
Beneficiile antioxidanților

Mulți oameni nu își dau seama cât de importanți sunt antioxidanții. Aceștia vin cu o serie de beneficii pentru sănătate și chiar previn diabetul. Din fericire, sunt abundenți în multe alimente, deci îi puteți include cu ușurință în dieta dvs.
Mai jos, am analizat mai multe motive pentru care dieta dvs. ar trebui să fie bogată în antioxidanți:
✔️ O inimă mai sănătoasă
S-ar putea să nu știți acest lucru, dar ceaiul are multiple utilizări. Când bei o cană de ceai, consumi și o cantitate de antioxidanți. Acest lucru este benefic, deoarece vă ajutați în mod considerabil sănătatea inimii. Există mai mulți antioxidanți, dar cei care ajută cel mai mult sănătatea inimii sunt polifenolii. Aceștia previn acumularea grăsimilor în arterele dumneavoastră, reducându-vă riscul de a face un atac de cord.
La rândul său, acest lucru vă reduce și riscul de a avea diabet și boli de inimă. Aceștia limitează inflamația internă.
În funcție de ceaiul pe care îl consumați, conținutul de polifenoli diferă. Site-urile de informații precum tealeafed.com sunt de acord că, dacă doriți să profitați la maximum de conținutul antioxidant, va trebui să beți un ceai care a fost cel mai puțin procesat. De preferință, un tip de ceai negru.
✔️ O piele mai frumoasă
Radicalii liberi sunt nocivi pentru sănătate. Sunt molecule instabile, un produs rezidual al reacțiilor metabolice. În special, apar ca urmare a exercițiilor fizice. Deoarece sunt atât de instabili, pot viza pielea. Se știe că antioxidanții abordează radicalii liberi prin limitarea producției lor. Ca urmare, celulele pielii sunt mai puțin susceptibile de a se deteriora sau de a îmbătrâni.
Acesta nu este singurul mod în care antioxidanții vă ajută să vă îmbunătățiți sănătatea și aspectul pielii. Vitamina E este și un antioxidant. Absoarbe razele UV dăunătoare care vă pot afecta pielea, prevenind pierderea elasticității. Acest antioxidant este cel mai abundent în nuci. Din acest sortiment, se știe că migdalele și arahidele au cea mai mare cantitate de vitamina E.

În ceea ce privește antioxidanții care limitează radicalii liberi, vitamina C face o treabă mai bună decât vitamina E. Este cea mai abundentă în citrice și fructe de pădure.
✔️ O vedere mai bună
Morcovii sunt o sursă excelentă de carotenoizi. Acești antioxidanți vă protejează sănătatea, îmbunătățind în același timp vederea. Acest lucru se întâmplă atunci când carotenoizii se transformă în vitamina A în corpul dumneavoastră. Vitamina este responsabilă pentru producerea stratului protector care protejează fotoreceptorii sensibili din retină. Fotoreceptorii sunt responsabili de cât de bine vedeți în întuneric și de modul în care percepeți culoarea.
Cu cât este mai bun stratul, cu atât vă va fi mai bună vederea. Veți putea filtra și mai multă lumină albastră. Lumina albastră are cea mai mică lungime de undă și provoacă neclaritate.
Deși morcovii sunt o sursă excelentă de carotenoizi, nu sunt singurele alimente bogate în acesta. Legumele precum varza, spanacul și napul conțin și o cantitate considerabilă din acest antioxidant.
✔️ Un ciclu de somn mai bun
Dacă aveți un ritm circadian dereglat, seleniul vă poate ajuta. Antioxidantul este comun în produsele lactate, în special în lapte și brânză. Vă ajută să vă stabiliți programul de somn. Dacă suferiți de insomnie, seleniul este destul de util.
✔️ O memorie mai bună
Până în prezent, este clar că vitamina C și E sunt foarte importante. Cu toate acestea, ele vă ajută corpul și în alte moduri. În special, vitamina C este cunoscută pentru a aborda efectele mentale ale îmbătrânirii, cum ar fi demența. Studiile au arătat că nivelurile scăzute ale antioxidantului sunt prezente la pacienții cu demență. De asemenea, persoanele care nu au suficientă vitamină au o abilitate redusă a memoriei.
✔️ Un corp sănătos
Radicalii liberi nu sunt doar dăunători pielii, ci și sănătății corpului. Radicalii deteriorează celulele din organe. De aceea, enzimele din corp acționează pentru a-i limita. Din păcate, este posibil ca enzimele să nu fie suficient de puternice.
În ceea ce privește antioxidanții care limitează cel mai mulți radicali liberi, acestea sunt vitamina C, E, seleniu și beta-caroten.
După cum puteți vedea, există mai multe beneficii ale unei diete bogate în antioxidanți. Din fericire, există o gamă largă de alimente bogate în antioxidanți. Cele mai bune dintre acestea sunt ceaiul și legumele crude.
👉 Articole recomandate:
📌 Top 10 alimente bogate în antioxidanți care te feresc de orice boală
📌 Antioxidanții – de ce sunt buni pentru tine? Care sunt cele mai bogate surse?
📌 Top 7 fructe uscate bogate in proteine si antioxidanti

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.