4 alimente care vă ajută să combateți durerile de cap

0

Când vine vorba de dureri de cap, o mulțime de oameni apelează direct la pastile analgezice. Știați însă că există anumite alimente care pot ajuta la ameliorarea sau prevenirea apariției durerilor de cap?
1. Pepene
Unul dintre principalele motive pentru care experimentăm dureri de cap este din cauza deshidratării. Fără suficiente lichide în organism, creierul se contractă temporar. Această mișcare de micșorare îl îndepărtează de craniu, ceea ce cauzează durerile de cap.
Pepenii verzi sunt unele dintre cele mai bogate alimente în apă pe care îi puteți găsi în natură, constând din cel puțin 90% apă. Pe lângă conținutul său de apă, pepenele verde conține minerale și substanțe nutritive care pot ajuta la combaterea durerilor de cap, așa că s-ar putea să doriți să vă aprovizionați cu acest fruct delicios sau chiar să-l plantați.
2. Semințe de susan
Durerile de cap pot fi cauzate și de modificări hormonale. Acest lucru este adesea cazul femeilor în timpul perioadelor menstruale, deoarece modificările nivelului de estrogen pot provoca migrene din cauza sistemului endocrin și a sistemului nervos.
Semințele de susan sunt bogate în vitamina E, despre care se știe că ajută la ameliorarea simptomelor menstruale. Cu toate acestea, dacă durerile de cap sunt prea severe, este posibil să trebuiască să discutați cu un specialist în gestionarea durerii.
3. Migdale
Din punct de vedere fiziologic, durerile de cap apar din cauza unui sistem muscular și nervos tensionat. Acest lucru se întâmplă și atunci când corpul nu are suficient magneziu, un mineral natural care ajută la reglarea mușchilor și nervilor corpului.
Migdalele sunt alimente bogate în magneziu. Aceste nuci vă poate ajuta să atenuați durerea pe care o experimentați din cauza durerilor de cap. Ele ajută la relaxarea mușchilor corpului, precum și a vaselor de sânge, ambele fiind implicate în acest tip de durere.

4. Pâine integrală de grâu
Un alt motiv pentru care apar dureri de cap este foamea. Creierul nostru își obține energia din alimentele pe care le consumăm. Se dezvoltă în special cu carbohidrați și, atunci când rămâne fără carbohidrați, creierul începe să rămână fără energie. Această pierdere de energie declanșează dureri de cap induse de foame.
Carbohidrații se găsesc în mod obișnuit în cereale și ce modalitate mai bună există de a obține carbohidrații decât din pâinea integrală? În plus, consumul de pâine poate declanșa și eliberarea de serotonină, care este responsabilă pentru a vă face să vă simțiți bine.
Este important să rămâi în formă și activ, să dormi suficient și să faci vizite regulate la medic. Consumul alimentelor enumerate mai sus ar trebui să vă ajute să gestionați mai bine durerile de cap. Și, desigur, este important să beți suficientă apă!
👉 Articole recomandate:
📌 Cum să calmezi durerea de cap cu ajutorul uleiului esențial de lavandă sau de mentă
📌 5 beneficii ale uleiului de arnică pentru durere și inflamație – efecte secundare
📌 Ulei esențial PanAway – uimitor pentru tratarea diferitelor tipuri de durere – 7 beneficii, utilizare și contraindicații
📌 10 cele mai bune uleiuri esențiale pentru tratarea durerilor de cap și a migrenelor – mod de utilizare

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.