Top 9 surse alimentare bogate in SELENIU

0

Seleniul este un oligoelement care este prezent în mod natural în multe alimente. Seleniul are un impact major sau participă la următoarele:
•Reproducere
•Metabolismul hormonului tiroidian
•Sinteza ADN-ului și protecția împotriva deteriorării oxidative
•Infecție și recuperare
•Sănătatea cardiovasculară
•Prevenirea cancerului
🧬 Nuci Braziliene
Nucile de Brazilia sunt cea mai bogată sursă dietetică de seleniu. Conțin aproximativ 1917 mcg de seleniu la 100 g porție. Aceste nuci au, de asemenea, cantități semnificative de magneziu, cupru și zinc.
Studiile arată două nuci de Brazilia în fiecare zi poate îmbunătăți nivelul de seleniu din organism.
De fapt, adăugarea nucilor de Brazilia în dieta dvs. vă poate ajuta să evitați cu totul necesitatea suplimentelor.
🧬 Ciuperci
Ciupercile cultivate în sălbăticie sunt cel mai bogate in seleniu, dar nu numai! Majoritatea soiurilor sunt!
🧬 Fructe de mare
Fructele de mare proaspete sunt o comoară de minerale. Conțin cantitățile potrivite de sodiu, fosfor, cupru, zinc, fier, iod, împreună cu seleniu.

🧬 Semințe de floarea-soarelui
În afară de vitamina B, magneziu, fosfor, cupru și mangan, semințele de floarea-soarelui sunt o sursă excelentă de vitamina E și seleniu.
100 g de miez de semințe de floarea-soarelui uscate conțin aproximativ 53 mcg de seleniu.
Semințele de floarea soarelui au un nivel foarte scăzut de colesterol și sodiu și, prin urmare, sunt o gustare sănătoasă.
🧬 Ouă
Ouăle întregi proaspete conțin vitaminele B, A și D, minerale precum fierul, fosforul și seleniul și proteine abundente.
Un ou întreg de dimensiuni medii (45 g) are 13,9 mcg de seleniu, ceea ce reprezintă aproximativ 20% din valoarea zilnică. Un ou fiert mare are aproximativ 15,4 mcg de seleniu.
🧬 Orez brun
Prin limitarea gradului de măcinare, majoritatea nutrienților pot fi reținuți în orezul brun. Un avantaj major pe care îl are acest orez față de orezul alb este că are un nivel ridicat de fitochimicale și oligoelemente precum seleniul.
O sută de grame de orez brun conțin 23,4 mcg de seleniu. Și după gătit, același soi are aproximativ 10 mcg de seleniu, pe lângă mangan, potasiu, magneziu și fosfor.

🧬 Pâine și paste
Pâinea și pastele sunt un element esențial în multe țări din întreaga lume. Există o mare varietate de făini disponibile astăzi, care sunt folosite pentru a face pâine și paste.
La fel ca glucidele, seleniul se găsește în cantități abundente în pâine și paste. Analizele chimice aprofundate au relevat următoarele informații:

🧬 Caju
La fel ca nucile Braziliene, nucile caju sunt bogate în seleniu – 100 g de nuci de caju crude conțin 19,9 mcg de seleniu – împreună cu magneziu, cupru și mangan.
De asemenea, conțin niveluri ridicate de grăsimi (aproximativ 48,3% din greutatea totală) – dintre care aproximativ 62% sunt grăsimi mononesaturate, 18% sunt grăsimi polinesaturate și 21% sunt grăsimi saturate.
Caju conține, de asemenea, fitochimicale esențiale, cum ar fi sitosterol, campesterol, colesterol și avenasterol, și aminoacizi precum acidul glutamic, acidul aspartic, leucina, valina, cisteina, metionina și triptofanul.
Vitamina E este cea mai abundentă vitamină, urmată de vitaminele B3, B5, A și B12.
🧬 Lintea
Lintea are un profil nutrițional excelent. Aceasta se gătește rapid și are cerințe minime de prelucrare prealabilă în comparație cu alte leguminoase, semințe oleaginoase și cereale.
100 g de linte uscată ar furniza 26–122% din DZR.
Conform studiilor asupra plantelor, soiurile de linte produse în Australia, Nepal și Canada au cel mai mare conținut de seleniu. Și cel mai mic sunt cele produse în Siria, Maroc și nord-vestul SUA.
Aceasta este lista noastră de alimente bogate în seleniu. De la nuci Braziliene la orez brun până la linte, există o gamă largă de opțiuni din care puteți alege pentru a vă îndeplini cota recomandată de seleniu.
Deoarece conținutul de seleniu din aceste alimente depinde de cantitatea de seleniu din sol, alți câțiva alți factori, cum ar fi pH-ul solului, cantitatea de materie organică din sol și dacă seleniul este într-o formă care poate fi preluată de plante, au un rol important.
Vă rugăm să ne scrieți despre experiența dvs. și să ne împărtășiți rețetele.
De asemenea, puteți împărtăși feedback-ul dvs. despre acest articol și comentariile relevante în caseta de mai jos.
Articole recomandate:
📣 7 beneficii ale seleniului demonstrate științific
📣 Seleniu – beneficii, surse si simptomele deficitului
📣 Nucile braziliene fac parte din topul celor mai sanatoase fructe cu coaja lemnoasa, in special datorita continutului neobisnuit de ridicat de seleniu
📣 Semintele de floarea-soarelui fac parte din top 10 alimente bogate in vitamina E, cupru, vitaminele B cum ar fi tiamina, fosforul si seleniul

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.