Faina de migdale – ideala pentru aluaturi, prajituri dar si pentru sanatate

0

Faina de migdale contine vitamine, minerale, substante nutritive si nu contine gluten. In 125 de grame de faina de migdale exista 14% din necesarul zilnic de proteine, precum si aproape 10% din fibrele dietetice necesare zilnic. Contine o cantitate semnificativa de vitamina E, fier, riboflavina, calciu, potasiu si magneziu. Ofera 25% din doza zilnica de magneziu si potasiu.
Migdalele ofera o multime de avantaje, atat din punct de vedere culinar, cat si din punct de vedere al efectelor terapeutice. Faina de migdale este obtinuta din migdale fara coaja si are o textura fina si atractiva.
Sanatatea inimii
Exista o cantitate foarte buna de grasimi mononesaturate in faina de migdale, care este considerata o forma “buna” a colesterolului si poate ajuta la prevenirea complicatiilor cardiovasculare datorate colesterolului ridicat (ateroscleroza, atac de cord si accidente vasculare cerebrale).
Faina de midgale nu numai ca este un antioxidant natural pentru corp, insa datorita acizilor grasi Omega 3 si 6 iti protejeaza inima de diverse afectiuni si scade riscul de atac cerebral. Mai mult, faina de migdale reduce colesterolul rau si nu creste glicemia, fiind asadar perfecta pentru cei suferinzi de colesterol si de diabet.
Anti-cancerigen
Cercetarile au aratat ca faina de migdale consumata regulat poate avea efecte anti-cancerigene, in special cand vine vorba de cancerul de colon. Unele dintre ingredientele active si grasimile sanatoase din aceasta faina poate preveni forma canceroasa si raspandirea cancerului in alte parti ale corpului.
Energie
Cu o sursa bogata de carbohidrati sanatosi, aceasta faina poate fi un impuls major pentru energie, mai degraba decat zaharurile de baza, simple, gasite in faina de grau.
Diabet
Prin eliminarea zaharurilor simple din faina obisnuita, faina de migdale poate ajuta la reglarea eliberarii de glucoza si insulina in organism. Acest lucru este ideal pentru persoanele cu diabet sau cei cu risc crescut de a dezvolta aceasta afectiune.
Aceasta faina nu creste glicemia, fiind ideala pentru diabetici. Faina de migdale este saraca in zahar si are un continut ridicat de proteine, in asa fel incat sa poata fi consumata cu usurinta.

Digestie
Cu aproape 10% din doza recomandata de fibre intr-o singura portie, faina de migdale poate imbunatati miscarea peristaltica si stimuleaza sanatatea digestiva, amelioreaza simptomele de constipatie si diaree.
Sanatatea osoasa
Faina de migdale contine fier, magneziu, potasiu si calciu, care poate ajuta la cresterea densitatii minerale osoase si va preveni anumite conditii, cum ar fi osteoporoza, pe masura ce imbatraniti.
Crestere si dezvoltare
Acest tip de faina are un nivel foarte ridicat de proteine, care este esential pentru cresterea si dezvoltarea normala, precum si pentru procesele de reparare si recuperare in organism.
Nu contine gluten
Cei care sufera de alergie la gluten se pot bucura de gustul excelent al fainii de migdale.
Cum folosesti faina de migdale
Faina de migdale poate inlocui cu succes faina clasica in retete de briose, biscuiti, si alte prajituri, dar si in aluaturi de placinta sau tarte. In schimb, aceasta nu poate fi folosita pentru prepararea painii sau a cozonacului.
Pentru a inlocui faina clasica din retetele favorite cu cea de migdale trebuie sa folosesti aceeasi cantitate de faina. Textura aluaturilor tale se va schimba, deoarece faina de midgale este mult mai densa. Asadar, asteapta-te ca in locul unui preparat pufos sa obtii unul dens.
Atentie! Exista un nivel notabil de acizi grasi polinesaturati in aceasta faina, care poate provoca inflamatie daca o consumati in exces. Este recomandat sa o consumati cu moderatie.
Nu are nevoie de conditii speciale de depozitare. Totusi, este bine sa fie depozitata intr-un loc aerisit, racoros si intunecat, in cutii inchise ermetic.
Sursa: https://www.organicfacts.net/almond-flour.html?&utm_source=internal&utm_medium=link&utm_campaign=home-page

Niciun comentariu

Nu ratați!