Deși pare o activitate inutilă, somnul nu numai că odihnește creierul, dar ajută și la prevenirea unor boli periculoase precum obezitatea, diabetul de tip 2 sau bolile cardiovasculare.
Astfel, este demonstrat științific impactul major al calității somnului de noastre asupra stării de sănătate. Specialiștii atrag atenția asupra faptului că privarea de somn afectează capacitățile de reacție, gândire, învățare și comunicare și în timp, poate duce la diverse afecțiuni serioase.
Pentru a combate insomniile, HealthyFoodHouse.com recomandă un remediu natural și delicios. Consumând această băutură cu o ora înainte de a merge la culcare, probleme de acest tip vor dispărea.
Băutura miraculoasă din doar 3 ingrediente
Ingrediente:
•1 banană
•½ linguriță de scorțișoară
•1 litru de apă
Mod de preparare
Fierbeți apa într-un ibric. Tăiați banana la capete, adăugați-o în recipient și lăsați pe foc încă 10 minute. Strecurați lichidul într-o cană și adăugați scorțișoara.
Ambele ingrediente sunt extrem de benefice în cazul insomniilor. Scorțișoara este bogată în uleiuri esențiale, îmbunătățește circulația sângelui și digestia, iar bananele sunt bogate în aminoacizi precum triptofanul, care stimulează secreția de serotonină.
Bananele îmbunătățesc starea generală și sunt un aliat de încredere pentru persoanele care vor să își controleze apetitul. În plus, au un conținut ridicat de potasiu, fier, calciu și minerale, recomandate persoanelor care suferă de insomnii.
Diferențe în biologia somnului
Pe baza unei serii de calcule, cercetătorii au ajuns la concluzia că viteza generală a ceasului biologic la femei este cu 6 minute mai rapidă decât la bărbați. „Deși această diferență poate fi mică, ea este semnificativă”, spune autorul studiului, Renske Lok, expert în psihiatrie la Stanford.
„Nepotrivirea dintre ceasul central al corpului și ciclul somn/veghe este de aproximativ cinci ori mai mare la femei decât la bărbați. Imaginați-vă dacă ceasul cuiva ar merge în mod constant cu șase minute mai repede sau mai încet.
De-a lungul zilelor, săptămânilor și lunilor, această diferență poate duce la o nepotrivire semnificativă între ceasul intern și semnalele externe, cum ar fi lumina și întunericul”, explică specialistul.
Niciun comentariu