-
Ce este Tahini și ce beneficii aduce sănătății
Tahini este o pastă făcută din semințe de susan măcinate. Are o aromă ușoară, de nuci. Este cel mai cunoscut ca ingredient în hummus, dar utilizat pe scară largă în... -
Quinoa roșie – beneficii, date nutriționale și cum o poți găti
Mâncată de mai bine de 5.000 de ani, quinoa continuă să crească în popularitate astăzi datorită profilului său nutritiv impresionant. Având un conținut mare de... -
Castane de apa – legume ce cresc sub apa, pline de beneficii (rețetă la sfârșitul articolului)
Știați că și unele legume cresc sub apă ? Un castan de apă este un bun exemplu. Mergând după numele lor, s-ar putea să credeți că aparțin familiei de castane.... -
Care sunt avantajele consumului de ceai cu lapte
Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi din lume, iar băutul acestei licori se crede că oferă diverse beneficii pentru sănătate. În Marea Britanie și în alte... -
Banaba – un copac mai putin știut ale cărui frunze aduc multiple beneficii sănătății.
Banaba este un copac de dimensiuni medii. Frunzele sale au fost folosite pentru tratarea diabetului în medicina populară de secole. Pe lângă proprietățile lor... -
Usturoiul verde este miraculos pentru sanatatea organismului – beneficii si contraindicatii
În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație... -
Broccoli sau conopidă? Care este mai sănătos ?
Broccoli și conopida sunt două legume obișnuite crucifere, care sunt adesea comparate între ele. Nu numai că ambele aparțin aceleiași familii de plante, dar au și mai... -
Ai incercat rosiile tamarillo, denumite si rosiile din copac? Au numeroase beneficii pentru sanatate:
Tamarillo este originar din America de Sud. Tamarillo, cunoscut și sub numele de „Pomul de tomate”, este acum cultivat în multe părți ale lumii. Unul dintre cei mai... -
14 beneficii uimitoare ale ceaiului de urzica + contraindicatii
Ceaiul de urzica este o bautura delicioasa care ajuta, printre altele, la reducerea stresului oxidativ, amelioreaza durerea si inflamatia, imunatateste sanatatea pielii,... -
Fasolea neagra este cea mai bogata in antioxidanti, dupa cum arata testele efectuate de specialisti
Se considera ca fasolea este cunoscuta de peste 8000 de ani. Fasolea neagra este bogata in fibre, proteine si vitamine. Aceasta contine niveluri ridicate de flavonoizi, in... -
Importanta fibrelor in dieta si cele mai bogate surse alimentare
Beneficiile majore ale fibrelor dietetice sunt in principal asociate cu tractul digestiv. Cu toate acestea, beneficiile sale pentru sanatate includ scaderea colesterolului... -
Consumat frecvent, dar cu masura, uleiul de arahide poate imbuntatii sanatatea in numeroase moduri
Beneficiile pentru sanatate ale uleiului de arahide includ ingrijirea pielii, scaderea nivelului de colesterol, imbunatatirea sanatatii inimii si a sistemului nervos. De... -
Tot ce trebuie sa stii despre vitamina C
Vitamina C, cunoscuta si sub numele de acid ascorbic, ajuta la prevenirea si tratarea scorbutului, racelii obisnuite, toxicitatii si cancerului. Ajuta la stimularea sistemului... -
Deseori trecute cu vederea, corcodusele va pot oferi motive reale pentru care sa le mancati mai des
Intalnim corcoduse aproape la tot pasul si probabil multa lume le subestimeaza tocmai pentru ca sunt atat de comune, insa trebuie stiut ca ele sunt foarte sanatoase, avand...