4 motive pentru care exercițiile fizice sunt cel mai bun medicament pentru depresie

0
sportul pentru depresie

Persoanelor norocoase care nu au experimentat depresia le este greu să înțeleagă greutățile cu care se confruntă persoanele care suferă de aceasta . Autorul The Guardian, Tim Lott o rezumă astfel : „Depresia este de fapt mult mai complexă, nuanțată și întunecată decât nefericirea – mai mult ca o implozie a sinelui. Într-o stare gravă de depresie, devii o fantomă pe jumătate vie. ”
Vestea bună este că medicamentele nu sunt singura soluție. O serie de studii sugerează că exercițiile fizice ar putea fi un puternic medicament împotriva efectelor debilitante ale depresiei, permițând oamenilor să reducă consumul de medicamente cu efecte secundare nocive.
Iată cum exercițiile fizice pot ajuta la depășirea depresiei:
✔️ Eliberează hormoni care ridică starea de spirit
Sportul eliberează hormoni precum norepinefrina, care îmbunătățesc gândirea cognitivă, facilitează învățarea și îmbunătățesc starea de spirit. În plus, ritmul cardiac crescut care rezultă din antrenamente are potențialul de a inversa atrofia creierului cauzată de stres.
Activitatea fizică forțează diferite sisteme ale corpului să comunice mai bine, permițând organismului să răspundă mai bine la anxietate și stres.
✔️ Îmbunătățește nivelul de încredere
Persoanele cu obezitate se întâmplă să fie victime ale stimei de sine scăzute, declanșate de faptul că aspectul lor este diferit de al celorlalți. Incapacitatea de a îndeplini sarcini și treburi zilnice fără efort în comparație cu ceilalți, afectează încrederea lor și lucrul acesta contribuie la depresie.
Exercițiile fizice ajută în astfel de cazuri prin eliberarea de endorfine și , în cele din urmă, duc la pierderea în greutate.
📌 7 obiceiuri cotidiene care pot crește riscul de depresie

✔️ Ajută persoanele cu afecțiuni medicale să ducă o viață mai bună
Exercițiile fizice pot atenua o serie de probleme precum diabetul, hipertensiunea și alte câteva afecțiuni cronice medicale și boli ale stilului de viață.
✔️ Vă poate face să vă simțiți mai energic
În această perioadă, majoritatea dintre noi ducem un stil de viață sedentar, ceea ce ne pune în pericol sănătatea fizică și cea psihică. În plus, lipsa activității fizice ne compromite capacitatea de a face față stresului. Sportul regulat poate ajuta corpul sa reziste la stres lupta, emoții negative, și ne permite să fim mai productivi în timpul zilei; astfel, ducând la sentimente de mulțumire și bucurie.
E timpul să eliberați acele endorfine de fericire făcând mișcare?
📌 Ierburi si suplimente ce ajuta in combaterea depresiei
📌 Depresie – alimente si tratamente naturale

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.