Lobelia – ce este și cum o putem folosi

0

Lobelia este un gen de plante cu flori, dintre care unele sunt recoltate pentru remedii naturiste de secole.
Cel mai des utilizat este Lobelia inflata , deși mai multe specii pot fi benefice pentru sănătate.
Studiile sugerează că compușii în Lobelia inflata pot ajuta astmul, depresia și alte probleme de sănătate. Cu toate acestea, dozele mari pot fi toxice și pot provoca reacții adverse grave.
Acest articol oferă o revizuire cuprinzătoare a lobeliei, incluzând beneficiile sale, dozarea și efectele secundare.
Ce este lobelia?
Lobelia este un grup de plante cu flori originare din America de Nord.
Există sute de specii, inclusiv Lobelia inflata , care are tulpini verzi înalte, frunze lungi și flori mici violete.
Nativii americani din regiunea New England din Statele Unite au folosit Lobelia inflata în scopuri medicinale și ceremoniale timp de secole. A fost folosita pentru a induce vărsături sau pentru a trata astmul și tulburările musculare.
Lobelia inflata continuă să fie utilizată astăzi în scop medical. Studiile indică faptul că lobeline, principalul său compus activ, poate proteja împotriva depresiei, poate ajuta la tratarea dependenței de droguri și la îmbunătățirea memoriei și a concentrării.
Lobelia este disponibilă liberă și uscată pentru prepararea în ceai , precum și în capsule, tablete și extracte lichide. De flori , frunze, semințe și sunt utilizate în diverse preparate.
Lobelia poate oferi beneficii pentru sănătate
Lobeliile conțin mai mulți alcaloizi diferiți, sau compuși care oferă efecte terapeutice sau medicinale. Alcaloizi bine-cunoscuți includ cafeina , nicotina și morfina.
Cel mai important alcaloid din Lobelia inflata este lobeline, care poate proteja împotriva următoarelor afecțiuni – deși este nevoie de mai multe cercetări.
Astmul și alte afecțiuni respiratorii
Lobelia este uneori folosită alături de medicamente convenționale pentru a ajuta la tratarea simptomelor atacurilor de astm, cum ar fi respirația șuierătoare, tuse incontrolabilă și etanșeitatea pieptului.
Acest lucru se datorează faptului că lobelina vă poate relaxa căile respiratorii, poate stimula respirația și poate elimina mucusul din plămâni.
Lobelia este de asemenea folosită pentru ameliorarea pneumoniei și bronșitei, două tipuri de infecții pulmonare care provoacă tuse și dificultăți de respirație, printre alte simptome.
Un studiu realizat pe animale a constatat că injecția șoarecilor cu lobelina a ajutat la combaterea leziunilor pulmonare, oprind producția de proteine ​​inflamatorii și prevenind umflarea.
Deși aceste descoperiri sunt promițătoare, sunt necesare cercetări umane.
Depresie
Compușii găsiți în lobelia pot ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva tulburărilor de dispoziție, inclusiv a depresiei.
Mai precis, lobelina poate bloca anumiți receptori din creier care joacă un rol în dezvoltarea depresiei.
Un studiu efectuat pe șoareci a relevat faptul că lobelina a redus semnificativ comportamentele depresive și nivelul hormonilor de stres din sânge. Un alt studiu pe șoareci a sugerat că acest compus poate îmbunătăți efectele medicamentelor antidepresive comune.
Cu toate acestea, sunt necesare studii umane pentru a înțelege mai bine modul în care lobelina afectează această afecțiune. În prezent, lobelia nu poate fi recomandată ca tratament alternativ pentru medicamentele antidepresive convenționale.
Tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD)
Lobelia poate ajuta la gestionarea tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD).
Lobelina poate ameliora anumite simptome, inclusiv hiperactivitatea și focalizarea dificultăților, prin îmbunătățirea eliberării și absorbției dopaminei în creierul dumneavoastră.
Un studiu care a implicat nouă adulți cu ADHD a menționat că administrarea de până la 30 mg de lobelina pe zi a ajutat la îmbunătățirea memoriei pe parcursul unei săptămâni. Cu toate acestea, rezultatele au fost nesemnificative.
În general, sunt necesare mai multe cercetări umane.

Abuzul de droguri
Lobelia a fost studiată ca un potențial tratament pentru consumul de droguri.
Deoarece lobelina are efecte similare asupra corpului tău ca nicotina, a fost considerată de mult timp un posibil instrument pentru a ajuta oamenii să renunțe la fumat.
Totuși, cercetările pe această temă au fost amestecate, ceea ce a condus la Administrația Alimentelor și a Medicamentelor (FDA) să interzică lobelina pentru tratamentul fumatului în 1993, din cauza lipsei de dovezi cu privire la eficacitatea acesteia.
Cu toate acestea, unele studii indică faptul că lobelina poate fi benefică pentru alte tipuri de dependențe de droguri, deoarece poate interacționa cu receptorii creierului responsabili de eliberarea de neurotransmițători care sunt responsabili pentru a crea dependenta de droguri.
Un studiu efectuat pe șobolani dependenți de heroină a constatat că injecțiile cu lobelina de 0,5-1,4 mg pe kilogram de greutate corporală (1-3 mg pe kg) au scăzut numărul de dăți când rozătoarele au vrut din nou heroină.
Deși studiile preliminare sunt promițătoare, cercetările în acest domeniu lipsesc. Astfel, lobelia nu poate fi recomandată ca tratament eficient pentru orice tip de dependență de droguri.
Capacitate antioxidantă
S-au dovedit că compușii din alte tipuri de lobelia, în special alcaloidul lobinalină găsit în Lobelia cardinalis , acționează ca antioxidanți.
Antioxidantii sunt compusi care combat radicalii liberi. Acestea sunt molecule reactive care pot deteriora celulele din corpul dvs. și vă pot crește riscul de boli, precum cancerul și bolile de inimă.
Un studiu a descoperit că, pe lângă lupta împotriva radicalilor liberi, căile de semnalizare ale creierului sunt, de asemenea, ajutate de lobinalină .
Astfel, acest compus poate juca un rol benefic în bolile care decurg din deteriorarea radicalilor liberi și afectează creierul, cum ar fi boala Parkinson. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări.
Dozare, efecte secundare și siguranță
Deoarece cercetarea lobelia este limitată, nu există doze sau recomandări standardizate.
Un studiu la adulți cu ADHD a sugerat că până la 30 mg de lobelina pe zi sub formă de comprimat pare să fie în siguranță.
Cu toate acestea, unele reacții adverse includ greață , un gust amar, amorțeală a gurii, aritmie cardiacă și creșterea tensiunii arteriale.
Mai mult, se știe că lobelia induce vărsături și poate fi otrăvitoare – chiar fatală – în doze foarte mari. Luând 0,6-1 gram de frunză se spune că este toxic, iar 4 grame pot fi fatale.
Copiii, persoanele care iau medicamente și femeile care sunt însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite produsele lobelia din cauza lipsei de cercetare în materie de siguranță.
Dacă sunteți interesat să luați lobelia, aveți grijă să vă consultați în prealabil cu un medic specialist.
Rețineți că suplimentele nu sunt bine reglementate, deci cantitatea din produs este posibil să nu se potrivească cu cele enumerate pe etichetă. Alegeți întotdeauna suplimente care au fost testate de o terță parte.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.