Unele dintre cele mai interesante beneficii pentru sanatate ale papurei includ capacitatea de reduce durerea, de a vindeca ranile si de a preveni infectiile.
Majoritatea oamenilor nu stiu ca papura poate fi mancata. Consumam de la aceasta planta rizomii, baza frunzelor si teaca. In diferite etape ale perioadei de crestere, fiecare parte poate fi consumata intr-un anumit fel. Putem gasi papura in faina sau specialitati din magazinele naturiste.
Rizomii de papura se pot curata, apoi se prajesc. Lasati in apa timp de 3 ore. Dupa ce se usuca, aceasta se poate macina si se obtine faina, foarte gustoasa, care se foloseste in loc de grau sau in amestec cu grau.
Aceasta planta a fost consumata de mii de ani, fiind extrem de valoroasa, aplicatiile acesteia salvand mii de vieti.
Papura are proprietati antiseptice naturale. Substanta asemanatoare cu jeleul pe care o gasiti intre frunzele tinere poate fi folosita pe rani si in alte zonele ale corpului in care agentii straini patogeni sau microbi ar putea face daune. Acelasi jeleu din planta este cunoscut ca analgezic puternic si poate fi aplicat local pentru a usura durerea si inflamatia.
Diferitele parti ale papurei au proprietati coagulante, incetinind fluxul sanguin si prevenind anemia. Acest lucru poate fi eficient daca sunteti racit, dar si daca suferiti de perioade menstruale grele. Acest lucru poate fi periculos pentru persoanele care au deja o circulatie relativ lenta.
Bogatia nutrientilor si compusilor organici gasiti in papura contribuie la vindecarea ranilor pielii si la reducerea aspectului cicatricilor. Pentru muscaturile insectelor, jeleul poate fi aplicat local, avand un efect antiinflamator care ajuta la reducerea durerii si mancarimii.
Intrebuintarile medicinale ale papurei sunt multiple: radacinile curatate si despicate pot fi aplicate pe taieturi, arsuri, zgarieturi, rani si julituri. Cenusa rezultata prin arderea frunzelor de papura poate fi folosita ca antiseptic pentru rani mici.
Desi acest domeniu de studiu este relativ nou si oarecum controversat, exista cercetari in curs de desfasurare cu privire la capacitatea papurei de a preveni cancerul. Cercetatorii chinezi se indreapta spre acest nou domeniu de studiu, iar rezultatele primare sunt promitatoare pentru efectul sau antioxidant asupra celulelor canceroase.
Atentie! Daca doriti sa consumati aceasta planta asigurati-va ca apa in care a crescut este populata, deoarece papura are capacitatea de detoxifiere a apei, in mare parte prin absorbtia acelor compusi daunatori, care pot fi foarte periculosi daca sunt consumati.
Sursa: www.backwoodshome.com
Niciun comentariu