Beneficiile, utilizările și efectele secundare ale miraculosului lăptișor de matcă

0

Lăptișorul de matca este o substanță nutritivă secretată de tinerele albine. Conține proteine importante pentru creșterea și reproducerea celulelor. La fel ca mierea, provine din stupi – deși albinele o produc din motive complet diferite (și are un gust dulce picant-acid). În timp ce mierea servește drept hrană pentru albinele lucrătoare, lăptișorul de matcă este hrana pentru albina regină. Mai important, are proprietăți antitumorale și vindecătoare.
Cercetările arată că administrarea lăptișorului de matcă în mod regulat reduce nivelul colesterolului rău sau LDL. De asemenea, poate trata infertilitatea și tensiunea arterială crescută și poate fi un bun ajutor în tratamentul diferitelor forme de cancer.
Antioxidanții din lăptișorul de matcă pot spori imunitatea și pot lupta împotriva cancerului. Conține neurotransmițători importanți care îmbunătățesc sănătatea creierului și previn afecțiuni precum Alzheimer. Echilibrează, de asemenea, hormonii și ar putea îmbunătăți sănătatea sexuală.
Un gram de lăptișor de matcă conține următoarele substanțe nutritive:

🐝 Lăptișorul de matcă întărește sistemul imunitar
Studiile au arătat că histamina (un compus care este eliberat în organism ca răspuns la leziuni sau alergii) a fost suprimată după consumul lăptișorului de matcă. Studiile afirmă că lăptișorul de matcă are o mulțime de flavonoizi și compuși organici – toți putând îmbunătăți performanța prin construirea imunității. Poate contracara alergenii și chiar accelera vindecarea rănilor.
🐝 Îmbunătățește sănătatea creierului
Lăptișorul de matcă conține antioxidanți care protejează acizii grași din țesutul cerebral de atacurile radicalilor liberi – ceea ce înseamnă că are potențialul de a ajuta tratamentul Alzheimer. Nutrienții din lăptișorul de matcă pot trata, de asemenea, dezechilibrele chimice din creier, care altfel pot duce la anxietate și stres.
Laptisorul de matca este, de asemenea, singura sursa naturala de acetilcolina, un neurotransmitator care reglează memoria si transmite mesaje de la celula la celula. Nivelurile optime ale acestui neurotransmițător din creier pot fi legate de îmbunătățirea memoriei și a funcției cognitive. Laptisorul de matca ar putea trata si depresia.
🐝 Ajută la combaterea cancerului
Laptisorul de matca a fost remarcat ca o posibilă modalitate de a inhiba creșterea cancerului. S-a constatat că oprește alimentarea cu sânge a celulelor canceroase, stopând astfel creșterea acestora. Componentele grase ale lăptișorului de matcă au efecte estrogenice. Astfel, femeile cu cancer mamar sensibil la estrogeni ar trebui să consulte medicul despre utilizarea acestuia.
Alte studii susțin proprietăți de inhibare a cancerului. Un studiu iranian a arătat cum lăptișorul de matcă ar putea ajuta la tratarea oboselii cauzate de cancer.
🐝 Previne osteoporoza
Un studiu turc afirmă că lăptișorul de matcă, împreună cu polenul albinelor, pot reduce pierderile osoase din cauza osteoporozei. S-a constatat, de asemenea, că îmbunătățește absorbția internă a calciului, care crește sănătatea oaselor și previne osteoporoza.
🐝 Promovează sănătatea digestivă
Laptisorul de matcă este o sursa bună de bifidobacterii, bacteriile benefice care susțin sănătatea digestiva. Este un probiotic util care susține sănătatea tractului gastro-intestinal.
🐝 Combate inflamația
Conform unui studiu japonez, lăptișorul de matcă are efecte antiinflamatorii care ajută la tratarea bolilor parodontale. Unele surse sugerează că ar putea funcționa și ca tratament pentru artrită.
🐝 Poate ajuta la scăderea în greutate
Deși lăptișorul de matcă nu reduce în mod direct greutatea, vă poate crește nivelul de energie – ceea ce, la rândul său, vă ajută să vă antrenați mai mult și, în cele din urmă, duce la pierderea în greutate. Și din moment ce are un conținut scăzut de calorii și nu are grăsimi saturate, acesta poate fi un bun plus pentru dieta ta de slăbit.
Potrivit unui studiu iranian, suplimentarea cu lăptișor de matcă poate ajuta la controlul greutății și la diabetici.

🐝 Lăptișorul de matcă poate crește fertilitatea
Există mai puține informații despre acest lucru. Cu toate acestea, un studiu afirmă că proprietățile antioxidante ale lăptișorului de matcă au un efect pozitiv asupra producției și motilității spermei – și acest lucru poate spori fertilitatea.
🐝 Sprijină sănătatea bărbaților
Cercetările pe animale sugerează că suplimentarea cu lăptișor de matcă poate spori producția de testosteron. Deși avem nevoie de mai multe studii pe oameni, rezultatele arată promițătoare. Unele surse sugerează, de asemenea, că lăptișorul de matcă poate ajuta la tratarea disfuncției erectile.
🐝 Poate stimula libidoul
Este cunoscut că lăptișorul de matcă interacționează cu hormonii din corp și acest lucru ar putea spori libidoul. Cu toate acestea, avem nevoie de mai multe cercetări înainte de a ajunge la o concluzie.
🐝 Este benefic pentru piele
Laptisorul de matcă conține antioxidanți care combat semnele îmbătrânirii. Întinerește pielea, strânge porii și îți oferă un aspect impecabil. Elimină radicalii liberi care cauzează îmbătrânirea și conferă pielii o strălucire sănătoasă.
Lăptișorul de matcă combate afecțiunile pielii, cum ar fi eczema, candida și acneea. Conține proprietăți antiinflamatorii care reduc inflamația, elimină bacteriile și îmbunătățesc aspectul pielii. Tot ce trebuie să faceți este să luați puțin lăptișor de matca și să îl aplicați în zonele afectate și să vă spălați după 20 de minute.
De asemenea, puteți cumpăra extract de lapte de matcă sau pulbere pentru a fi utilizate în acest scop.
La fel puteți proceda și pentru eliminarea cearcănelor. Alternativ, puteți amesteca și ulei de migdale cu lăptișor de matcă și aplicați. Lăsați-l să acționeze 15 minute și apoi spălați-l cu apă rece.
🐝 Stimulează creșterea părului
Proteinele și alte vitamine din lăptișorul de matcă pot stimula creșterea părului. Luați o linguriță de lăptișor de matcă și amestecați-l cu lapte de cocos. Aplicați amestecul pe păr. Lăsați-l să acționeze 20 de minute și apoi spălați-l.
Lăptișorul de matcă Vs. Miere – Care este diferența?
Laptisorul de matca este adesea folosit ca supliment nutritiv, in timp ce mierea este folosită ca îndulcitor natural. Iată câteva dintre beneficiile fiecăruia (pe scurt):
Lăptișor de matcă
•Întărește sistemul imunitar
•Ajută la combaterea cancerului
•Vindeca ranile
•Sprijină digestia
•Promovează sănătatea oaselor
•Ajută la tratamentul diabetului
•Hidratează pielea
Miere
•Funcționează ca îndulcitor natural
•Ajută la reglarea insulinei
•Combate inflamațiile
•Vindecă durerea în gât
•Îmbunătățește performanța atletică
•Oferă un impuls antioxidant pielii
Care sunt efectele secundare ale lăptișorului de matca?
🐝 Probleme legate de sarcină și alăptare
Nu există suficiente informații despre siguranța consumului de lăptișor de matcă în timpul sarcinii sau alăptării. Prin urmare, rămâneți în siguranță și evitați utilizarea acestuia.
🐝 Astmul și alte alergii
Dacă aveți astm sau alte alergii la produsele apicole, nu utilizați lăptișor de matcă. Poate provoca reacții grave.
🐝 Piele inflamată
Au existat cazuri în care lăptișorul de matcă a agravat dermatita. Prin urmare, consultați-vă medicul înainte de utilizare.
🐝 Tensiunea arterială scăzută
Lăptișorul de matcă ar putea scădea tensiunea arterială – prin urmare, aveți grijă dacă luați medicamente pentru tensiunea arterială, deoarece ar putea scădea prea mult tensiunea arterială.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.