Faina de migdale – beneficii mari pentru sănătate plus mod de preparare

0

Făina de migdale este printre cele mai bune alternative la făina de grâu. Este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru persoanele care urmează o dietă keto sau o dietă săracă în carbohidrați. Beneficiile făinii de migdale pot fi legate de conținutul său de antioxidanti și fibre alimentare. De asemenea, ar putea fi ideală pentru cei cu intoleranță la gluten. Acest ingredient fără gluten este ușor de preparat și inclus în dieta ta.
Ce este făina de migdale?
Se face prin blanșarea migdalelor in apă clocotita pentru a le îndepărta coaja. Migdalele sunt apoi măcinate și cernute pentru a obține făină fină, care are o aromă de nucă și un gust dulce. Puteți folosi făină de migdale la gătit și coacere.
Profilul nutrițional al făinii de migdale
Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, 100 de grame de făină de migdale conține:
Calorii 607
Proteină 21,43 g
Grăsimi 53,57 g
Carbohidrați 21,43 g
Fibre dietetice 7,1 g
Calciu 236 mg
Fier 3,57 mg
Potasiu 678 mg
Colesterol 0 mg
Făina de migdale este, de asemenea, bogată în vitamina E , care protejează celulele de deteriorarea radicalilor liberi. Această funcție joacă un rol cheie în gestionarea cancerului, a bolilor cardiovasculare și a bolii Alzheimer.
Beneficiile pentru sănătate ale făinii de migdale:
1. Poate reduce riscul de boli cardiovasculare
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 17,9 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza bolilor cardiovasculare. Una dintre cauzele principale ale bolilor de inimă este colesterolul LDL (rău). Cu toate acestea, studiile sugerează că consumul de migdale poate reduce nivelul de colesterol LDL, poate îmbunătăți lipidele din sânge și poate scădea greutatea corporală. În plus, o recenzie publicată în Nutrients din Statele Unite sugerează că consumul a 45 de grame de migdale în fiecare zi poate reduce riscul de boli cardiovasculare.
2. Poate ajuta la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge
Migdalele sunt bogate în fibre și acizi grași nesaturați și sărace în carbohidrați. Au un indice glicemic scăzut (se digeră lent și previne o creștere bruscă a zahărului din sânge), ceea ce ajută la reducerea riscului de diabet de tip 2. În plus, migdalele sunt o sursă bună de magneziu, care ajută la îmbunătățirea rezistenței la insulină. Un studiu realizat de Universitatea de Medicină din Taipei (Taiwan) a constatat că consumul unei diete bogate în migdale (60 g pe zi) timp de patru săptămâni a crescut aportul alimentar de fibre, magneziu, vitamina E, acizi grași polinesaturați și acizi grași mononesaturați. De asemenea, a îmbunătățit profilurile lipidice la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.
3. Poate îmbunătăți digestia
Studiile sugerează că migdalele sunt bogate în fibre și conțin proprietăți prebiotice. Aceste proprietăți pot ajuta la îmbunătățirea digestiei prin îmbunătățirea profilului microbiotei intestinale și modificarea activităților unor astfel de bacterii. În plus, alimentele bogate în fibre alimentare pot îmbunătăți frecvența scaunului la persoanele cu constipație. Cu toate acestea, este posibil ca astfel de alimente să nu îmbunătățească consistența scaunului și să reducă durerea în timpul defecării.

4. Nu conține gluten
Făina de migdale nu conține gluten și este o opțiune excelentă pentru persoanele cu boală celiacă sau sensibilități la gluten. Făinurile de grâu conțin gluten care face ca aluatul să rămână elastic și să devină pufos. Organismul produce un răspuns autoimun pentru a elimina glutenul din organism, care dăunează mucoasa intestinală. Acest lucru provoacă balonare, disconfort abdominal, diaree, flatulență, erupții cutanate și oboseală.
5. Poate reduce riscul de cancer
Vitamina E, seleniul și alți antioxidanți din migdale pot preveni proliferarea celulelor canceroase și pot inhiba carcinogeneza (formarea unui cancer). Un studiu realizat de Universitatea din Colima (Mexic) a constatat că un aport ridicat de nuci precum migdalele poate fi un factor de protecție împotriva dezvoltării cancerului de sân. În plus, făina de migdale poate reduce și riscul de cancer colorectal. Un alt studiu realizat de Universitatea din California (SUA) pe modele de șobolani a constatat că consumul de migdale poate reduce riscul de cancer de colon.
Puteți prepara cu ușurință făina de migdale acasă cu un singur ingredient simplu.
Cum se prepară făina de migdale
De ce ai nevoie
Migdale blanșate
Blender
Sită
Mod de preparare
Măcinați migdalele la blender până când sunt măcinate în pulbere fină.
Dați-le prin sită pentru a îndepărta cocoloașele sau bucățile de migdale rămase.
Păstrați într-un recipient închis ermetic sau la frigider
Făina de migdale fără gluten are multe aplicații culinare.
Cum să utilizați făina de migdale la gătit și coacere
Făina de migdale este bogată în proteine ​​și se coace cu ușurință. Cu toate acestea, făina fără gluten este mai grea – iar utilizarea numai a făinii de migdale poate face produsele dense datorită conținutului de proteine ​​și ulei. Puteți amesteca făina de migdale cu alte făinuri, cum ar fi faina arrowroot (ajută la ușurarea produselor de copt) și făina de nucă de cocos (ajută la absorbția umidității și oferă structură).
Făina de migdale este folosită în multe rețete de copt și poate înlocui pesmetul pentru a acoperi peștele, puiul, carnea de vită etc. Este, de asemenea, folosită pentru a pregăti clătite, pâine, chiftele, paste, biscuiți, fursecuri fără gluten, macarons, brownies și budincă.

Niciun comentariu

Nu ratați!