Fasolea mung – valori nutritive și beneficii dovedite științific

0

Fasolea Mung este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante. Acest tip de fasole poate fi administrată sugarilor și adulților – inclusiv celor cu diabet și hipertensiune. De asemenea, este bogată în fibre, minerale, flavonoide și acizi fenolici.
Aceste boabe sunt bogate în proteine, carbohidrați și substanțe biochimice active.
Compoziția nutrițională și biochimică a fasolei mung este responsabilă pentru proprietățile lor uimitoare. Valori calculate / 100 gr:





Cu un coeficient ridicat de proteine și antioxidanți, fasolea mung poate ajuta la combaterea diabetului și a bolilor de inimă. Poate preveni și accidentele vasculare cerebrale și febra.
🌱 Poseda activitate antioxidanta
Proteinele și polifenolii din fasolea mung prezintă activitate antioxidantă. Aceștia pot elimina radicalii liberi – cum ar fi ionii de peroxid și superoxid – din corpul dumneavoastră.
Vitexina și izovitexina sunt principalele componente antioxidante găsite în fasolea mung. Fasolea mung are cel mai mare efect antioxidant la încolțire.
Mai presus de toate, extractele de fasole mung posedă o activitate antioxidantă semnificativ mai mare decât extractele de soia. Prin urmare, au potențialul de a preveni mai multe tulburări cronice (cum ar fi cancerul) induse de acumularea de radicali liberi.

🌱 Poate menține nivelul colesterolului și sănătatea inimii
Proteinele din leguminoasele germinante ajută la controlul metabolismului lipidelor. Fasolea Mung este ambalată cu astfel de proteine. Aceasta reduce colesterolul total si LDL (rau).
Boabele mung fierte au prezentat, de asemenea, efecte similare de scădere a lipidelor. Ele împiedică lipide depunerea / acumularea în ficat, inimă și vasele de sânge. Efectul antioxidant blochează radicalii liberi să acționeze asupra colesterolului acumulat în aceste organe.
Astfel, fasolea mung vă poate proteja de bolile cardiovasculare (cum ar fi ateroscleroza).
Mai mult, o cană de fasole mung crudă încolțită are aproximativ 155 mg de potasiu. De aceea, are capacitatea de a reduce tensiunea arterială sistolică. Acest studiu demonstrează modul în care fasolea mung reglează hipertensiunea și păstrează sănătatea inimii.
🌱 Poate promova digestia și sănătatea intestinelor
Boabele mung conțin cantități bune de fibre insolubile, proteine și carbohidrați complecși. Acești nutrienți stimulează creșterea bacteriilor „bune” din intestin.
Mai mult, fasolea mung provoacă mai puține balonări și este ușor de digerat. Prin urmare, sunt minunate pentru copii. Puteți utiliza această fasole pentru a pregăti chiar și prânzul sugarilor, deoarece acestea sunt bogate în nutrienți și fără alergeni.
🌱 Poate ajuta în gestionarea diabetului
Datorită indicelui glicemic scăzut , fasolea mung este una dintre cele mai recomandate alimente pentru persoanele cu diabet. Conțin carbohidrați și fibre complexe care durează mai mult timp pentru a fi digerate. Aceasta înseamnă că nu va provoca creșteri bruște ale nivelului de glucoză din sânge.
Studiile clinice au stabilit că extractele de fasole mung sporesc toleranța la glucoză și sensibilitatea la insulină la subiecți. De asemenea, poate declanșa regenerarea celulelor producătoare de insulină (celule ß) în pancreas.
Moleculele active a suprimat inflamația pancreasului și a altor organe vitale la acești pacienți. Mai mult, antioxidanții din fasolea mung elimină radicalii liberi care agravează astfel de boli inflamatorii.
🌱 Efect antimicrobian
Fasolea mung posedă proprietăți antibacteriene și antifungice. Proteinele din semințe de mung, cum ar fi mungin, ucid diferite ciuperci precum Fusarium solani, Fusarium oxysporum , Coprinus comatus și Botrytis cinerea.
Anumite tulpini bacteriene , inclusiv Staphylococcus aureus și Helicobacter pylori, s-au dovedit a fi susceptibile la aceste proteine. Enzimele de fasole Mung descompun pereții celulari ai acestor microbi și îi împiedică să locuiască în intestin, splină și organele vitale.
Prin urmare, puteți utiliza extractele acestora pentru a crește durata de valabilitate a alimentelor.
🌱 Efecte antiinflamatorii
Polifenolii, cum ar fi vitexina, acidul galic și izovitexina, reduc inflamația în corpul dumneavoastră. Celulele animale tratate cu aceste molecule active au avut niveluri reduse de compuși inflamatori (interleukine și oxid nitric).
Fasolea mung conține flavonoide care ajută la creșterea producției de compuși anti-inflamatori.
Se raportează că extractele de fasole mung germinate și fermentate au o activitate antiinflamatorie și antioxidantă mai mare. De asemenea, conțin neurotransmițători care controlează durerea (acid gamma-aminobutiric [ GABA ]) care ajută la tratarea durerii și umflăturilor (edem) în zonele inflamate.
Alte beneficii…
•Fasolea mung poate avea efecte anti-obezitate , deoarece poate regla producția de lipide și acumularea de grăsimi în corpul dumneavoastră.
•Deoarece sunt bogate în folat , potasiu, fier și alți micronutrienți necesari, femeile însărcinate și care alăptează se pot bucura de fasolea mung.
•Aceste leguminoase reglează metabolismul și acumularea colesterolului, în special în ficat . Fitochimicalele din fasole mung pot preveni fibroza și leziunile hepatice la persoanele cu colesterol ridicat și boli de inimă.
Oamenii de știință susțin că antioxidanții fasolei mung pot reduce riscul de cancer la ficat, sân și intestin. Aceasta poate încetini rata de proliferare a celulelor canceroase.

Niciun comentariu

Nu ratați!