Mănâncă avocado de două ori pe săptămână pentru sănătatea inimii (studiu)

1

Un studiu publicat în martie 2022 în Journal of the American Heart Association a examinat relația dintre consumul de avocado și riscul pe termen lung de boli cardiovasculare. Se pare că consumul de avocado de două ori pe săptămână pentru sănătatea inimii poate avea beneficii semnificative.
Descoperirile servesc ca un alt exemplu de ce avocado este unul dintre cele mai sănătoase super-alimente din lume. Ar trebui să mănânci avocado de două ori pe săptămână pentru sănătatea inimii și a creierului, a pielii, a digestiei și nu numai!
Rezultatele studiului: avocado de două ori pe săptămână protejează inima
Un studiu din martie 2022 care a inclus peste 110.000 de persoane a examinat relația potențială dintre consumul de avocado și riscul de boli de inimă pe termen lung. Toți participanții la studiu nu aveau cancer, boli coronariene și accident vascular cerebral la momentul inițial, iar dietele lor au fost evaluate la fiecare patru ani.
După 30 de ani de urmărire, cercetătorii au descoperit că cei cu un aport mai mare de avocado (consumând de două ori pe săptămână) aveau un risc cu 16% mai mic de boli cardiovasculare și un risc cu 21% mai mic de boli coronariene.
Aceste date sugerează că înlocuirea unei jumătăți de porție pe zi de alimente grase, inclusiv margarina, untul, brânza și carnea procesată, cu avocado, poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli de inimă în viitor.
Alte beneficii avocado
Avocado este un fruct bogat în nutrienți, care conține grăsimi sănătoase, fitonutrienți, fibre, potasiu, magneziu și acid folic.
Este o sursă excelentă de acid oleic, un acid gras omega-9 care s-a dovedit că este benefic pentru sănătatea inimii prin reducerea tensiunii arteriale și scăderea colesterolului. Multe beneficii avocado provin din acest acid gras mononesaturat.
Pe lângă faptul că avocado este benefic pentru sănătatea inimii, consumul regulat al super-fructului are si următoarele beneficii:
reduce riscul de sindrom metabolic
protejează împotriva rezistenței la insulină și a diabetului
susține sănătatea ochilor, a pielii și a părului
promovează pierderea în greutate
susține o digestie sănătoasă
stimulează starea de spirit
ameliorează simptomele artritei
combate creșterea celulelor canceroase

Cum se adaugă la dietă
Vestea bună despre avocado, care reduce riscul de boli de inimă și alte probleme majore de sănătate, este gustul și versatilitatea acestuia. Poate fi adăugat la smoothie-uri, salate, sosuri și multe altele. Puteți face chiar și înghețată de avocado sau mousse de ciocolată.
Asigurați-vă că fructele sunt moi înainte de a le tăia și apoi scoateți sâmburele. Poate fi tăiat cubulețe și adăugat în salate, piure ca topping pentru wrap-uri sau burgeri sau folosit pentru a face sosuri precum guacamole.
În smoothie-uri, avocado servește ca ingredient cremos ce oferă grăsimi sănătoase, îmbunătățind în același timp textura.
Doriți câteva rețete ușoare și sănătoase cu avocado pentru a începe? Încearcă astea (căutați numele rețetelor online):
Brânză de avocado la grătar
Burger cu bizon cu avocado
Wrap cu salată de avocado
Mousse de ciocolată cu avocado
Concluzie
Un studiu din martie 2022 publicat în Journal of the American Heart Association a examinat relația potențială dintre consumul de avocado și riscul de boli de inimă pe termen lung.
Studiul a inclus peste 110.000 de persoane, care nu aveau cancer, boli coronariene și accident vascular cerebral la momentul inițial.
După 30 de ani de urmărire, cercetătorii au descoperit că cei cu un aport mai mare de avocado (consumându-l de două ori pe săptămână) aveau un risc cu 16% mai mic de boli cardiovasculare și un risc cu 21% mai mic de boli coronariene.
Articole recomandate:
Avocado – cel mai bogat aliment din lume? Beneficii, date nutriționale, cum se alege + efecte secundare
Avocado – foarte sănătos dar cu efecte secundare de care trebuie să fim conștienți
Ulei de avocado pentru piele – beneficii și modalități de utilizare (rețete)
Supă rece de avocado si dovlecei – un preparat foarte sănătos (rețetă)

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.