Ulei de chili – afla ce beneficii are si cum sa il prepari in casa

0

Uleiul de chili este un condiment obținut din ulei vegetal care a fost infuzat cu ardei iute. Se folosesc diferite tipuri de ulei și ardei iute și pot fi incluse și alte componente. Este utilizat în mod obișnuit în bucătăria chineză , Asia de Est și de Sud-est dar și în alte părți.
Fiecare 100 de grame de ardei iute conține un gram de proteine. Când mănânci mai multe proteine, îți protejezi automat corpul de pierderea masei musculare, scăderea imunității, a sistemului respirator deficitar și chiar decesul. Proteina ajută, de asemenea, la transportul oxigenului în sânge. Construiește mușchi, cartilaj și reglează sistemul nervos.
Uleiul de chili este plin de nutrienți, vitamine și minerale. Conține Vitamina D care vă protejează împotriva bolii Alzheimer, slăbirii oaselor și atacurilor de cancer. Alte surse bogate de vitamina D sunt laptele, soia, peștele, gălbenușurile de ou etc.
Contine vitaminele A, E si K
Aceste vitamine sunt conținute de relativ putine alimente, in special vitamina K. Uleiul de chili contine aceste vitamine foarte benefice organismului nostru. Ajută la menținerea unei sănătăți bune a oaselor. Conțin antioxidanți care joacă un rol major în dezvoltarea dinților, a sistemului imunitar, a diviziunii celulare și a reproducerii. Vitamina K ajută la reducerea coagulării sângelui.
Bogat in fier
Uleiul de chili conține și fier. Mâncarea alimentelor umplute cu fier previne mai multe boli, cum ar fi glossita. De asemenea, te ajută să te simți relaxat. Fierul este unul dintre elementele nutritive majore care vă împiedică să vă simțiți obosit și epuizat. De fapt, deficiența de fier duce la anemie , tuse și dializă.

Menține inima sănătoasă
Un alt beneficiu al uleiului de chili este capacitatea sa de a avea mare grijă de sistemul cardiovascular. Conține compuși benefici, cum ar fi Capsantina, în cantități mici, care cresc nivelul de colesterol HDL și vă mențin inima in parametri optimi de functionare.
Vitamina C
Uleiul de chili conține și Vitamina C, care vă protejează de accidente vasculare cerebrale, boli coronariene și alte boli cardiovasculare. Vitamina C poate reduce si durata unei răceli sau efectul unui tratament la rece recent. Alte surse de Vitamina C sunt portocalele, lămâia și grepfrutul.
Cum să faci ulei de chili acasă?
Procedura de preparare a uleiului de chili de casă este destul de simplă:
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să alegeți uleiul de bază. Puteți încerca ulei de arahide, ulei de migdale sau chiar ulei de susan . Luați uleiul de bază și turnați ușor în tigaie.
Feliați ardeii iuti în funcție de lungime, scoate semințele.
Prăjiți ardeii iuti în ulei pentru 8 minute. Apoi turnați-le direct în ulei.
Lasa uleiul sa se raceasca.
Acoperiți borcanul cu un capac.
În China, uleiul de chili se prepară practic turnând ulei vegetal fierbinte încet peste pulbere de ardei iute sau ardei iute. Multe alte ingrediente pot fi adăugate alături pentru a îmbogăți aroma, cum ar fi oțet negru chinezesc, usturoi tocat, coaja de ghimbir uscata, semințe de susan, ulei de susan, boabă de piper Sichuan, scorțișoară, anason stelar sau frunze de dafin.
Daca va simtiti aventurieri, puteti sa puneti cateva nuci caju, arahide sau migdale pentru un plus de aroma.

Niciun comentariu

Nu ratați!