10 alimente care cresc nivelul de keratina din organism

0

Keratina este un tip de proteina ​​structurala care se găseste în părul, pielea și unghiile tale.
Este deosebit de importanta pentru menținerea structurii pielii tale, pentru susținerea vindecării rănilor și pentru păstrarea părului și a unghiilor sănătoase și puternice.
Adesea, se spune că suplimentele cu keratină ajută la prevenirea căderii părului, la creșterea unghiilor sănătoase și la îmbunătățirea texturii pielii. Cu toate acestea, o mulțime de alimente sănătoase pot susține în mod natural sinteza de keratină a corpului tău.
Iată 10 alimente care promovează producția de cheratină.
1. Ouă
Mâncarea ouălor este o modalitate excelenta de a stimula producția de keratină în mod natural.
De fapt, sunt o mare sursă de biotină, un nutrient esențial implicat în sinteza keratinei. Un singur ou fiert furnizează 10 mcg din acest nutrient, sau 33% din doza zilnică (DZ).
Mai mult, proteina ouălor promovează producția de keratină, cu 6 grame de proteine ​​ambalate într-un ou mare, de 50 de grame.
Alți nutrienți sănătoși din acest aliment omniprezent includ seleniu , riboflavină și vitaminele A și B12.
2. Ceapa
Ceapa nu numai că este excelenta pentru aromatizarea mâncărurilor preferate, ci și pentru creșterea producției de keratină.
Această legumă este deosebit de bogată în N-acetilcisteină, un antioxidant vegetal pe care corpul tău îl transformă într-un aminoacid numit L-cisteină – o componentă a keratinei.
Ceapa oferă, de asemenea , folat , un micronutrient esențial necesar pentru menținerea foliculilor de păr sănătoși.
3. somon
Somonul este plin de proteine, ambalând aproape 17 grame pe o porție de 85 de grame.
Este, de asemenea, o sursă excelentă de biotină, un alt nutrient cheie care susține producția de cheratină. Doar 85 grame de somon conserva conține 5 mcg, sau 17% din DZ.
Acest pește are, de asemenea, un conținut ridicat de acizi grași omega-3 , un tip de grăsimi sănătoase pentru inimă, care s-a dovedit că ajută la îmbunătățirea creșterii părului, la creșterea densității părului și la protejarea împotriva căderilor de păr atunci când este utilizat sub formă de supliment.
4. Cartofi dulci
Pe lângă faptul că este una dintre cele mai vibrante legume, cartofii dulci sunt foarte hrănitori și excelenți pentru promovarea producției de keratină.
Sunt deosebit de bogați în carotenoizi cu provitamină A. Provitamina A si carotenoizi ca beta-carotenul sunt convertiți în vitamina A în organism.
Un cartof dulce mediu (aproximativ 150 grame) furnizează 1.150 mcg – peste 100% din DZ – provitamina A. Vitamina A promovează sinteza keratinei și este esențială pentru sănătatea pielii și a părului.
Fiecare porție din această legumă rădăcinoasă portocalie conține o doză abundentă de potasiu , mangan și vitamine B6 și C.
5. Semințe de floarea soarelui
Semințele de floarea-soarelui sunt savuroase, satisfăcătoare și aromate.
Sunt, de asemenea, o mare sursă de biotină și proteine ​​pentru a sprijini producția de keratină. Doar 1/4 ceașcă (35 de grame) oferă 7 grame de proteine ​​și 2,6 mcg de biotină – 9% din DZ.
Mai mult, aceste semințe sunt bogate într-o varietate de alți micronutrienți, inclusiv vitamina E , cupru, seleniu și acid pantotenic.

6. Mango
Native din Asia de Sud, mango sunt o modalitate gustoasă de a stoarce nutrienți suplimentari în dieta dvs., în timp ce susțin sinteza de keratină.
În special, acest fruct tropical este ambalat cu provitamină A, cu 89 mcg – aproape 10% din DZ – în fiecare ceașcă (165 grame).
Mango este, de asemenea, bogat în mulți alți nutrienți cheie pentru sănătatea pielii și a părului, cum ar fi vitamina C și folat.
7. Usturoiul
La fel ca ceapa, usturoiul se mândrește cu multă N-acetilcisteină , pe care corpul tău o transformă în L-cisteină – un aminoacid găsit în keratină.
Deși sunt necesare mai multe cercetări la oameni, unele studii sugerează că usturoiul poate ajuta sănătatea pielii. De exemplu, un studiu pe epruvetă a descoperit că extractul de usturoi proteja celulele de keratinocite, care sunt responsabile de producerea de keratină, de la daunele ultraviolete.
Studiile pe epruvetă și pe animale sugerează în plus că această legumă populară poate promova vindecarea rănilor, poate combate infecțiile microbiene și semnele de îmbătrânire.
Usturoiul se mândrește, de asemenea, cu mulți micronutrienți benefici, inclusiv mangan, vitamina B6 și vitamina C.
8. Kale
Varza Kale este cunoscuta pentru profilul său impresionant de nutrienți.
Această legumă verde cu frunze este o sursă bună de provitamină A pentru a sprijini sinteza keratinei, cu 50 mcg în doar 1 ceașcă crudă (21 grame), ceea ce reprezintă aproximativ 6% din DZ.
Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C , un nutrient solubil în apă care se dublează ca antioxidant. De asemenea, această vitamină ajută la stimularea producției de colagen, un tip de proteine ​​care menține rezistența, structura și elasticitatea pielii tale.
9. Ficat de vită
Ficatul de vită este una dintre cele mai concentrate surse de biotină, ceea ce o face o alegere excelentă dacă doriți să generați în mod natural producția de keratină.
De fapt, doar 85 grame de ficat de vită gătit împachetează 31 mcg de biotină, depășind nevoile zilnice la 103% din DZ.
În plus, aceeași cantitate de ficat de vită oferă 24,5 grame de proteine ​​și 7960 mcg de vitamina A – o cantitate ridicată de 884% din DZ.
Ficatul de vită este, de asemenea, o sursă excelentă de multe alte vitamine și minerale, precum vitamina B12, folat, riboflavină și fier.
10. Morcovii
Morcovii sunt o legumă rădăcină extrem de hrănitoare, strâns legată de țelină, pătrunjel și păstârnac.
În special, morcovii au un nivel ridicat de provitamină A, cu 1.070 mcg într-o ceașcă (128 grame). Adică peste 100% din DZ.
De asemenea, sunt încărcati cu vitamina C, care promovează sinteza de colagen pentru a sprijini sănătatea părului, pielii și unghiilor. În plus, această vitamină ajută la vindecarea rănilor, atenuează inflamațiile și protejează împotriva afectării pielii.
În plus, morcovii oferă o mulțime de biotină, vitamina B6, potasiu și vitamina K1.

Niciun comentariu

Nu ratați!