Cele mai bune alimente pentru a ajuta copiii sa creasca mai inalti si ce alimente trebuie evitate

0

Genetica determină 80% din înălțimea unui individ. Cu toate acestea, conform studiilor, factorii de mediu (precum nutriția și stilul de viață) pot influența, de asemenea, înălțimea unui individ în anii de creștere.
În timp ce nu putem face prea multe despre gene, ne putem asigura ca oferim alimentația adecvată copiilor pentru a le facilita creșterea. În acest articol, am enumerat alimente care pot ajuta dezvoltarea fizică generală a copilului dvs., pot stimula producerea hormonului de creștere și pot ajuta creșterea oaselor.
Înălțimea este un factor nemodificabil, iar înălțimea unui copil depinde în mare măsură de înălțimea părinților. Dacă ambii părinți sunt înalți, copilul este cel mai probabil să fie înalt.
Copiii tind să crească cu izbucniri relativ bruște și au o creștere ușor crescută între 6-8 ani. Aproximativ 25% din creșterea înălțimii are loc în perioada pubertății. Doi hormoni contribuie la acest lucru – Hormonul de creștere umană (HGH) și Factorul de creștere asemănător insulinei (IGF-1), care determină creșterea osoasă longitudinală și menține masa osoasă. Prin urmare, poate fi util să consumăm alimente care nu numai că stimulează producerea hormonului de creștere, dar ajută și la creșterea oaselor.
Acestea sunt alimentele cu cel mai mare impact posibil asupra promovarii cresterii in inaltime a copiilor:
Oua
Ouăle sunt surse incredibile de proteine, riboflavină, biotină și fier. Proteina ajută la creșterea și dezvoltarea celulelor. Un studiu a arătat că copiii subnutriți care au fost hrăniți cu o dietă bogată în proteine într-o perioadă au dezvoltat o înălțime mai mare în comparație cu cei care au fost hrăniți cu proteine ​​standard.
Albusul de ou este o sursa concentrata de proteine. Asigurați-vă că includeți ouă aproape în fiecare zi în masa copilului. A lua o omletă delicioasă sau un ou fiert la micul dejun este o modalitate excelentă de a-și începe ziua și de a vă asigura că obțin proteine. Cu toate acestea, verificați dacă există simptome alergice folosind regula de încercare de 3-7 zile.
Lactate
Laptele conține calciu și proteine, care ajută la creșterea oaselor și, de asemenea, dezvoltă rezistență. Produsele lactate precum brânza, iaurtul, cașul și cașcavalul sunt abundente în calciu și vitamine, care sunt importante pentru mineralizarea oaselor la copii. Obișnuiți-va copiii să bea lapte în fiecare zi sau să preparați mâncăruri ce contin lapte sau produse lactate.
Notă: Dacă copilul dumneavoastră are intoleranță la lactoză, înlocuiți laptele de vacă sau bivol cu ​​orice lapte derivat din plante după consultarea unui medic pediatru.
Soia
Soia este bogată în proteine. Cu toate că este probabil să fie utile în îmbunătățirea sănătății optime a oaselor, mecanismele nu sunt încă foarte clare. Puteți crea multe feluri de mâncăruri delicioase cu soia pe care copiii voștri le vor savura cu pofta.
Pui
Carnea de pasăre este o sursă bună de proteine, alături de vitaminele B (în special tiamina, vitamina B6 și acidul pantotenic). Studiile asupra creșterii fizice a copiilor mici aparținând familiilor cu venituri mici arată că este necesară proteina animală de bună calitate pentru a accelera creșterea și dezvoltarea. Puteți încerca diferite rețete care includ pui pentru a îmbunătăți aportul de proteine ​​al copilului dumneavoastră.

Legume cu frunze vrezi
Legumele cu frunze verzi nu numai că le oferă copiilor putere, dar oferă și o cantitate bună de calciu. Calciul din legumele cu frunze (varză chinezeasca, varza kale și broccoli) echilibrează resorbția osoasă (descompunerea țesutului din os pentru a elibera minerale) și depunerea (construirea țesutului în os prin depunerea de minerale), care variază în funcție de vârstă. La copii și adolescenți, formarea oaselor este mai mare decât resorbția, care susține creșterea osoasă.
Spanacul este bogat în fier – 1 cană (180 g) de spanac furnizează 6,43 mg de fier, care satisface 36% din doza zilnica recomandata. Puteți adăuga legume cu frunze verzi la supe și tocanite, paste, smoothie-uri, salate, guacamole, etc.
Morcovi
Morcovii sunt bogati in beta-caroten, care este transformat de organism in vitamina A . Adăugarea de morcovi cruzi la dietă ajută organismul să absoarbă mai eficient calciul, ceea ce influențează resorbția osoasă și îi menține sănătoși. Adăugați morcovi cruzi la salate sau faceți suc de morcovi proaspeți pentru copiii dvs.
Fructe
Fructele sunt bogate în vitamine și minerale, micronutrienți esențiali care stimulează imunitatea și accelerează creșterea și dezvoltarea. Faceți obișnuința de a oferi copilului dvs. 1-2 porții de fructe zilnic. Puteți adăuga, de asemenea, cereale pentru a le face colorate și gustoase. Includeți diferite soiuri de fructe în fiecare zi pentru a satisface cerințele zilnice.
Cereale integrale
Cerealele integrale sunt bogate în vitamina B , magneziu, seleniu, zinc și fier și conțin o cantitate mică de calciu. Toate aceste minerale sunt esențiale pentru creșterea și mineralizarea oaselor. Puteți oferi copiilor dvs. pâine și paste fainoase din cereale integrale, precum și cereale integrale ca atare in combinatie cu iaurt sau lapte.
Iaurt
Iaurtul este bogat în nutrienți și o sursă bună de proteine, calciu, vitamina D și zinc. Un studiu a sugerat o corelație pozitivă între aportul probiotic și creșterea și dezvoltarea copiilor subnutriți. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări pentru a stabili acest lucru. În cazul în care copiii nu sunt fani de iaurt, puteți sa ii obișnuiți să mănânce brânză în schimb, aceasta fiind bogata in proteine, calciu și vitamina D.
Nuci
Nucile sunt centrale de nutrienți și conțin vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și proteine. Acizii grași omega-3 prezenți în nuci sunt benefice pentru sanatatea oaselor. Proteinele din nuci sunt, de asemenea, vitale pentru creșterea copilului tău. Includeți nuci (15 g) sub formă de gustare sau adăugați-le la cereale. Este de tinut cont ca vorbim aici de intreaga familie de nuci (nuci, fistic, alune, alune de padure, macadamia, etc.)
Notă: În cazul în care copilul dumneavoastră are alergie sau intoleranță la nuci, consultați medicul pediatru înainte de a introduce alimente noi.
Alimente de evitat:
După cum am văzut, alimentația corespunzătoare este extrem de importantă pentru creșterea și dezvoltarea copiilor. Există însă anumite alimente care pot avea efecte dăunătoare asupra sănătății lor. Evitați ciocolatele, produsele de patiserie, chipsurile, prăjiturile, cartofii prăjiți, etc. Deși pot avea un gust excelent, acestea sunt încărcate cu zaharuri, grăsimi trans și carbohidrați rafinați, care afectează sănătatea copilului dumneavoastră. Consumul prea mult de alimente procesate inhibă absorbția de nutrienți, care este esențială pentru creștere.
Puteți permite aceste alimente dar in cantitati mai mici si nu in mod regulat.

Niciun comentariu

Nu ratați!