Stim cu totii ca un trifoi cu patru foi este norocos, dar cand vine vorba de sanatate, nu vrem sa ne bazam pe sansa. Deci, in loc sa cautam trifoiul cu patru foi, mai bine sa il cautam pe cel rosu.
In ultimele cateva decenii, trifoiul rosu a devenit cunoscut ca un tratament eficace si natural pentru scaderea simptomelor menopauzei, imbunatatirea densitatii minerale osoase si reducerea riscului de aparitie a unor probleme legate de inima, cum ar fi colesterolul ridicat si simptomele de tensiune arteriala. Se utilizeaza, de asemenea, pentru a trata mai multe afectiuni legate de inflamatie si imunitate scazuta, inclusiv tuse, infectii respiratorii sau afectiuni ale pielii.
Cercetarile au aratat ca trifoiul rosu este sigur pentru majoritatea oamenilor si functioneaza relativ repede, putand aduce schimbari pozitive asupra sanatatii scalpului, parului, pielii, libidoului, starii de spirit, somnului si energiei in cateva luni de utilizare.
Reduce simptomele menopauzei
Cand nivelul de estrogeni scade, mai ales in timpul menopauzei, isoflavonele pot avea efecte pozitive in reducerea simptomelor legate de pierderea estrogenului – cum ar fi bufeurile, tulburarile de somn, cresterea in greutate, pierderea osoasa, fracturi osoase sau osteoporoza, probleme cardiovasculare si inflamarea articulatiilor.
Previne infectiile
Ceaiul de trifoi rosu ofera o doza sanatoasa de antioxidanti. Antioxidantii pot neutraliza radicalii liberi, care provoaca boli degenerative si mutatii celulare. Stimularea generala a imunitatii include prevenirea infectiilor atat virale, cat si bacteriene.
Ajuta la mentinerea fortei osoase
Dovezile arata ca trifoiul rosu ajuta la vindecarea oaselor si reduce riscul de osteoporoza, in special la femeile aflate in postmenopauza care prezinta cel mai mare risc de fracturi si pierdere osoasa. Suplimentarea cu izoflavone ajuta la imbunatatirea semnificativa a continutului de minerale osoase, a rezistentei, a greutatii femurale si a densitatii osoase.
Imbunatateste sanatatea cardiovasculara
Studiile au aratat ca trifoiul rosu poate ajuta la imbunatatirea sanatatii arteriale, reduce riscul de ateroscleroza (intarirea sau ingrosarea arterelor), stimuleaza circulatia, gestioneaza colesterolul ridicat si contribuie la prevenirea bolilor coronariene.
Combate problemele digestive
Ceaiul de trifoi rosu este un adjuvant important in tratarea diareei, dar si in reglarea tranzitului intestinal lent, avand efect terapeutic asupra sistemului digestiv.
Reduce riscul pentru anumite tipuri de cancer
Isoflavonele sunt studiate in ceea ce priveste efectele lor naturale asupra celulelor canceroase si formarea tumorilor. Cercetarile au aratat ca acestea par sa ajute la stoparea celulelor canceroase de la inmultire sau crestere si, de asemenea, ar putea sa induca apoptoza (autodistrugerea celulelor canceroase). Tipurile de cancer cel mai probabil afectate de utilizarea trifoiului roscu includ cele legate de modificarile hormonale, cum ar fi prostata, cancerul mamar si cancerul endometrial.
Combate stresul si depresia
Trifoiul rosu are un efect puternic in redarea echilibrului psihoemotional. Substantele din planta actioneaza asupra sistemului nervos central si indeparteaza consecintele pe care stresul si oboseala le au in starea ta de spirit. Combate tristetea, depresia si iti readuce echilibrul emotional in viata ta.
Antiinflamator
Rezultatele cercetarilor sugereaza ca isoflavonele din trifoiul rosu sunt eficiente pentru a ajuta la reducerea semnelor de imbatranire, precum si la scaderea conditiilor inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazisul, eczemele si diverse eruptii cutanate. De asemenea, s-a demonstrat ca stimuleaza sanatatea foliculilor pielii, a scalpului si a unghiilor.
Combate infectiile respiratorii
Trifoiul rosu este utilizat pentru prevenirea si tratarea afectiunilor respiratorii cum ar fi tuse convulstivam raceli, astm si bronsita. Are efecte de curatare naturala in organism, reduce anxietatea si disconfortul in timpul bolii si are capacitatea de a curata caile respiratorii, eliminand surplusul de mucus.
Atentie! Tratamentele sau curele cu ceai de trifoi rosu sunt contraindicate femeilor insarcinate, persoanelor care iau anticoagulante sau urmeaza tratamente cu salicilati, din cauza riscului de hemoragii.
Sursa: https://draxe.com/red-clover/
Puneti si retetele de ceaiuri, pentru ca sunt unele ceaiuri de care nici nu stiam: frunze maslin, trifoi, de exemplu!!! Cand se beau, cate pe zi, cantitatea de frunze sau flori, la o cana…