Frunzele de maslin, simbolul puterii ceresti, ne ofera beneficii uimitoare pentru sanatate

0

Ceaiul din frunze de maslin contine mai multi antioxidanti si vitamina C decat ceaiul verde. Acesta este potrivit pentru intreaga familie.
Din punct de vedere istoric, frunzele de maslin sunt cunoscute ca un simbol al pacii, deci nu este surprinzator faptul sa ceaiul din frunze de maslin ofera un sentiment de bunastare si  relaxare.
Frunzele de maslin au fost folosite in trecut pentru a trata febra si malaria severa.
Acestea au fost folosite pentru prima data din punct de vedere medical in Egiptul Antic, fiind un simbol al puterii ceresti. Acestia le foloseau sub forma de ceai si pulbere. Contin multi compusi potentiali bioactivi care au proprietati antioxidante, antihipertensive, antiinflamatorii, hipocolesterolemice si hipoglicemice.
Din ce in ce mai multe studii demonstreaza ca frunza de maslin este un instrument medical puternic; acestea ofera suport pentru sistemul cardiovascular si imunitar, o crestere a energiei si promovarea tensiunii arteriale sanatoase.
La inceputul anilor 1800, frunzele de maslin zdrobite au fost folosite in bauturi pentru a reduce febra; cateva decenii mai tarziu, au fost folosite in ceai ca tratament pentru malarie. In medicina marocana, acestea erau infuzate pentru a stabiliza zaharul din sange si a controla diabetul.
Oleuropein, unul dintre principalii compusi ai frunzelor de masline, a atras atentia la inceputul anilor 1900 datorita proprietatilor sale antivirale, antibacteriene si antifungice. Studiile au constatat ca acest compus este capabil de a reduce tensiunea arteriala in mod natural si previne bolile cardiovasculare.
Reduce tensiunea arteriala
Un studiu din 2011 a evaluat eficacitatea extractului de frunze de masline in comparatie cu unele medicamente administrate pacientilor cu hipertensiune arteriala. In timp ce ambele au reusit sa reduca tensiunea arteriala, tratamentul cu frunze de masline a determinat o reducere a nivelului trigliceridelor (reducerea colesterolului rau); in plus, exista o serie de efecte secundare posibile la administrarea medicamentelor farmaceutice, incluzand ameteli, pierderea gustului si tuse uscata.

Imbunatateste sanatatea cardiovasculara
Frunzele de masline au fost folosite ca tonice pe baza de plante pentru a sustine functia cardiovasculara de mii de ani. Acestea au demonstrat ca ajuta la reducerea nivelurilor ridicate de colesterol LDL si ajuta la mentinerea tensiunii arteriale normale. Oleuropeinul, principala glicoza prezenta in frunzele de masline, si hidroxitirosolul, produsul principal al oleuropeinei prezente, au fost legate atat de reducerea bolii cardiace, cat si de anumite forme de cancer.
Diabetul zaharat
Un studiu realizat in Grecia a masurat efectele extractelor de frunze de masline asupra formarii produselor finale de glicozilare (substante care pot constitui un factor in dezvoltarea diabetului zaharat si a multor alte afectiuni cronice). Inhibarea formarii acesteia este o tinta preventiva si terapeutica pentru pacientii cu diabet zaharat, iar un studiu din 2013 a constatat ca extractul de frunze de masline a facut tocmai acest lucru, lucrand ca tratament natural al diabetului.
Extractele de frunze de maslin au efecte hiperglicemice, ceea ce inseamna ca reduc nivelurile de zahar din sange.
Reduce riscul de cancer
Frunzele de masline au un rol important ca tratament natural al cancerului datorita capacitatii sale de a opri procesul angiogen, care stimuleaza cresterea tumorilor. Compusul oleuropein are un efect antioxidant si antiangiogenic prin inhibarea reproducerii si migrarii celulelor tumorale.
Imbunatateste functia creierului
Un alt beneficiu pentru frunzele de masline este efectul lor pozitiv asupra functiei creierului. Studiile arata ca reduce simpromele sau aparitia tulburarilor legate de varsta, cum ar fi dementa si boala Alzheimer. Utilizarea infuziei din frunze de masline este o modalitate sigura si eficienta de a trata boala Alzheimer in mod natural.
Artrita
Artrita este o boala articulara care determina umflarea si durerea articulatiilor; cuvantul cheie aici este umflarea – ceea ce inseamna inflamatie. Deoarece frunzele de maslin este un agent antiinflamator, acesta functioneaza ca un remediu natural pentru artrita.
Antibacterian si antifungic
Un alt avantaj important al frunzelor de maslin il reprezinta capacitatea de a lupta impotriva infectiilor, inclusiv cu candida, meningita, pneumonia, oboseala cronica, hepatita B, malaria, gonoreea, zona zoster si tuberculoza; de asemenea, trateaza in mod natural infectiile urechii, dentare si ale tractului urinar.
Imbunatateste sistemul imunitar
Avand proprietati antivirale, au capacitatea de a trata virusurile periculoase. Cercetarile arata ca extractele de frunze de maslin lupta impotriva microbilor care cauzeaza boli, inclusiv a unor virusuri care provoaca gripa si alte infectii respiratorii.
Protejeaza pielea
Ceaiul din frunzele de maslin are puterea de a combate deteriorarea pielii si semnele de imbatranire. Datorita proprietatilor antioxidante, ajuta la prevenirea anumitor tipuri de leziuni celulare, in special cele cauzate de oxidare.
Atentie! Frunzele de maslin sunt, in general, sigure si nu produc efecte secundare grave. In mod ocazional, acestea pot provoca ameteli la persoanele care au tensiune arteriala scazuta, deoarece o poate scadea si mai mult. De asemenea, poate provoca iritatii stomacale daca este consumat in exces sau daca ceaiul este prea puternic. Daca se intampla acest lucru, diluati extractul cu un ulei purtator ca uleiul de cocos, sau adaugati apa suplimentara la ceai.
Daca sunteti insarcinata sau alaptati, nu consumati extract sau ceai de frunze de maslin decat sub indrumarea medicului.
Nu consumati extract sau ceai de frunze de maslin cu medicamente pentru tensiunea arteriala!
Sursa: https://draxe.com/olive-leaf-benefits/
http://www.oleaft.com/olive-leaf-tea/

Niciun comentariu

Nu ratați!