Strugurii negri îți întăresc sănătatea mai mult decât te-ai fi așteptat!

0

De la tratarea diabetului până la prevenirea cancerului, strugurii negri au multe de oferit. Să analizăm în detaliu beneficiile.
Strugurii negri sunt mai bogați în antioxidanți decât celelalte soiuri. De asemenea, conțin fibre. Coaja lor este bogată în acizi fenolici, precum acidul cafeic.
Acești compuși sunt responsabili pentru proprietățile antiinflamatorii, anticancerigene, cardioprotectoare și antidiabetice ale fructelor.
Deși sunt fructe mici, beneficiile lor sunt imense. Se fac o mulțime de cercetări cu privire la antioxidanți și la modul în care acestea sporesc sănătatea umană. Strugurii negri se numără printre cele mai bogate surse de antioxidanți.
Cel mai important compus din strugurii negri (și strugurii, în general) este resveratrolul. Resveratrolul este un puternic antioxidant care este studiat pe larg. Cercetările afirmă că poate combate inflamația, preveni bolile de inimă și chiar tumorile.
🍇 Poate ajuta la gestionarea diabetului
Resveratrolul din strugurii negri poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină. Acest lucru vă poate spori capacitatea organismului de a utiliza glucoză, scăzând astfel nivelul zahărului din sânge.
Compusul crește numărul de receptori de glucoză de pe membranele celulare. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să vă reglați nivelul zahărului din sânge.
Mai important, strugurii, în general, au un indice glicemic mediu. Studiile arată că dietele cu conținut scăzut de IG îmbunătățesc simptomele diabetului.
Resveratrolul din struguri îmbunătățește și funcționarea celulelor beta pancreatice (celule care produc insulină, un hormon care controlează nivelul glucozei).
Pterostilbenul, un alt compus din struguri ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge.
Strugurii negri previn, de asemenea, pierderea celulelor beta, care este o complicație obișnuită în diabet.
🍇 Sănătatea inimii
Polifenolii din strugurii negri luptă împotriva radicalilor liberi, care pot provoca boli de inimă. Acești compuși ajută la tratarea hipertensiunii și inflamației. De asemenea, îmbunătățesc funcția endotelială (a vaselor de sânge).
Strugurii negri conțin flavonoizi, acizi fenolici și resveratrol – toate acestea putând reduce apariția bolilor cardiovasculare.
Acești compuși au, de asemenea, efecte anti-trombocite. Acestea previn agregarea trombocitelor (aglomerarea trombocitelor, formând un cheag), prevenind astfel accidentele vasculare cerebrale sau atacurile de cord.
Potasiul din struguri promovează, de asemenea, sănătatea inimii.
🍇 Poate preveni cancerul
Efectul strugurilor (în general) asupra prevenirii cancerului este cercetat pe scară largă. Compușii benefici din struguri s-au dovedit a preveni diferite forme de cancer.
Un astfel de compus care merită atenție este resveratrolul. Este mai abundent în coaja strugurilor negri. Acest compus neutralizează speciile reactive de oxigen. De asemenea, induce apoptoza (moartea celulelor canceroase) și previne răspândirea cancerului.
Resveratrolul a demonstrat proprietăți anticanceroase împotriva cancerelor de colon, sân, prostată și plămâni. Acest compus poate completa tratamentele conservatoare pentru cancer (ca chimioterapie și radioterapie).
Semințele strugurilor negri conțin proantocianidine, alți compuși benefici cunoscuți pentru combaterea cancerului.
Alți constituenți puternici din struguri împotriva cancerului includ quercetina, catehina și antocianine.
🍇 Îmbunătățește funcția creierului
Resveratrolul din strugurii negri are un rol de jucat și aici. Aportul de resveratrol poate îmbunătăți disfuncția dispoziției și poate preveni pierderea memoriei legate de vârstă. Strugurii conțin, de asemenea, riboflavină, care ar putea fi benefică pentru persoanele cu migrene.
Unele studii la șobolani arată eficacitatea resveratrolului în prevenirea Alzheimerului. Totuși, avem nevoie de mai multe studii pentru a confirma acest lucru la oameni.

🍇 Promovează sănătatea vederii
Strugurii negri (și strugurii, în general) luptă împotriva radicalilor liberi și fac ca cristalinul să fie mai rezistent la îmbătrânire.
O dietă bogată în antioxidanți, poate reduce semnificativ riscul apariției problemelor de vedere legate de vârstă.
Strugurii negri conțin luteină și zeaxantină, care sunt carotenoizi despre care se știe că ajută la menținerea vederii.
Potrivit unui studiu efectuat la șoareci, o dietă care conține struguri oferă o protecție semnificativă a retinei prin protejarea împotriva stresului oxidativ. De asemenea, poate preveni orbirea.
Strugurii au capacitatea de a preveni pierderea vederii și degenerescența maculară cauzată de îmbătrânire. Studiile și cercetările au ajuns la concluzia că strugurii consumați în fiecare zi reduce riscul de a dezvolta ARMD sau degenerescența maculară legată de vârstă cu mai mult de 30%. Antioxidanții din struguri, în special flavanoizii, elimină efectele nocive ale radicalilor liberi. Radicalii liberi pot provoca tulburări legate de ochi, cum ar fi cataracta.
🍇 Poate întări oasele
Resveratrolul din struguri poate îmbunătăți densitatea minerală osoasă. Efectele au fost observate la șobolani. Avem nevoie de mai multe studii umane pentru a confirma acest fapt.
🍇 Luptă împotriva inflamației
Strugurii negri conțin diverși compuși importanți care combat inflamațiile. Acestea includ flavane, antociani, flavonoli și stilbeni.
Strugurii negri funcționează bine și în tratarea artritei inflamatorii. Resveratrolul funcționează la fel de bine ca AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene).
Strugurii negri pot ajuta, de asemenea, la tratamentul hemoroizilor.
Flavonolii din strugurii negri pot menține integritatea venelor. De asemenea, vă întăresc venele, ameliorând astfel simptomele hemoroizilor.
🍇 Ajută calitatea somnului
Există foarte puține cercetări în acest sens. Strugurii, în general, sunt surse bune de melatonină (hormonul somnului). Consumul de struguri negri chiar înainte de somn poate îmbunătăți calitatea somnului.
🍇 Poate promova longevitatea
La diferite specii de animale, resveratrolul a demonstrat că prelungește durata de viață. Acest compus din struguri negri stimulează o familie de proteine numite sirtuine.
Resveratrolul imită, de asemenea, efectele benefice ale restricției de calorii, iar acest lucru, la rândul său, ar putea promova longevitatea.

Niciun comentariu

Nu ratați!