Siropul de arțar este dulce si foarte bun pentru creier dar are si multe alte beneficii

0

Siropul de arțar este obținut din arțari negri sau roșii. Acești copaci depozitează amidon în trunchiurile și rădăcinile lor chiar înainte de iarnă. În timpul iernilor târzii, acest amidon este transformat în zahăr care crește în seva. Această savă exudată este colectată din copaci si apoi este procesata prin încălzire pentru a evapora cea mai mare parte a apei. Ceea ce a mai rămas este siropul de arțar concentrat.
Acest sirop gustos are cateva avantaje deloc de neglijat si il putem include foarte usor in dietaa noastra. Siropul de arțar are un indice glicemic de 54, care este scăzut.
Ajuta la combaterea bolilor inflamatorii
Studiile au descoperit că quebecolul, o moleculă care se găsește în siropul de arțar, poate ajuta la combaterea răspunsului inflamator al organismului. Quebecol acționează prin reducerea răspunsului inflamator al macrofagelor.
Siropul de artar este, de asemenea, destul de bogat în compuși fenolici care ajută la combaterea inflamației. Un studiu a descoperit că aceste atribute antiinflamatorii ale siropului de arțar pot ajuta la combaterea neuroinflamării la pacienții cu boala Alzheimer.
Stimuleaza sanatatea creierului
Am discutat deja despre cum siropul de arțar ar putea să bată inflamația creierului și să beneficieze persoanele care au Alzheimer. În studiile la șoareci, s-a constatat că siropul de arțar pur stimulează sănătatea creierului. Mai multe studii sunt justificate pentru a înțelege în continuare efectele siropului de arțar asupra creierului uman.
Antioxidanții din siropul de arțar pot proteja creierul de stresul oxidativ și de efectele sale nefaste.
Ajuta in tratarea cancerului
Cercetările sugerează că siropul de arțar pur poate inhiba proliferarea și invazia celulelor la pacienții cu cancer. S-a constatat că extractele de sirop de arțar au efecte antioxidante și anti-proliferative împotriva liniilor de celule canceroase. Proprietățile antioxidante ale siropului de arțar sunt direct proporționale cu culoarea acestuia – cu cât siropul este mai întunecat, cu atât profilul său antioxidant este mai puternic.
Într-un alt studiu, siropul de arțar de culoare închisă a arătat efecte pozitive asupra liniilor celulare gastro-intestinale. Siropul conține anumite ingrediente active care oferă protecție împotriva cancerului. De asemenea, studiul sugerează că aportul de rutină al siropului de arțar de culoare închisă poate suprima evoluția cancerelor gastrice și esofagiene.

Ajuta digestia
Acest lucru are legătură cu faptul că siropul de arțar poate înlocui majoritatea altor zaharuri rafinate din mâncarea ta. Aportul excesiv de zaharuri rafinate poate duce la probleme ale sistemului digestiv precum sindromul intestinului iritabil. Dar acest lucru nu poate fi cazul siropului de arțar.
Îndulcitorii artificiali conțin polioli care provoacă flatulență și disconfort abdominal. Siropul de arțar, ca alternativă, poate preveni aceste probleme.
Mai bun decat zaharul obisnuit
Siropul de arțar are un indice glicemic de 54, în timp ce zahărul de masă are un indice glicemic de 68. Acest lucru face ca siropul de arțar să fie o alternativă mai bună. Studiile au arătat că siropul de arțar ar putea fi mai bun decât zaharoza la persoanele care se confruntă cu diabet zaharat de tip 2.
Mai interesant, zahărul de arțar vine cu alți antioxidanți importanți pe care zaharul obisnuit nu ii detine. Acest lucru face siropul de artar cu atât mai superior zahărului.
Indicele glicemic mai scăzut al siropului de arțar îl poate face, de asemenea, un aliment ideal pentru prevenirea diabetului de tip 2.
Dar trebuie tinut cont să nu exagerați cu siropul de arțar. Totusi conține zahăr, iar excesul de zahăr a fost legat de complicații grave de sănătate.
Acestea sunt câteva beneficii importante ale siropului de arțar. Sa aruncam o privire si asupra profilului său nutrițional.
O sută de grame de sirop de arțar conține peste 260 de calorii, 67% carbohidrați și 32% apă. Deși siropul de arțar este sărac în micronutrienți, manganul și riboflavina sunt excepții. Calciul și zincul sunt prezente în cantități moderate, iar siropul conține de asemenea aminoacizi, incluzând leucină, valină și izoleucină.
Siropul de arțar este relativ neprocesat. Seva de arțar este încălzita pentru a evapora cea mai mare parte a apei, lăsând în urmă siropul.
Zahărul, pe de altă parte, suferă multe prelucrări care se întâmplă de obicei în fabrici. Zahărul este preparat din trestie de zahăr sau sfeclă de zahăr. Chimicale Chiar ca varul, acid fosforic, și pământul de diatomee sunt utilizate în procesarea zahărului. Sucul rezultat este apoi filtrat și albit folosind char sau os carbon înainte de a obține zahăr granulat.
De asemenea, zahărul nu conține absolut niciun nutrient datorită procesării. Dar siropul de arțar conține cantități de minerale importante, inclusiv potasiu, magneziu, fier, zinc și calciu și este deosebit de bogat în mangan și riboflavină.

Niciun comentariu

Nu ratați!