Ulei esențial de schinduf – beneficii pentru digestie, inflamație, păr și multe altele

2

Schinduful este considerat una dintre cele mai vechi plante medicinale cunoscute din istoria omenirii. Uleiul de schinduf provine din semințele plantei și este utilizat pentru o varietate de probleme de sănătate, inclusiv probleme digestive, afecțiuni inflamatorii și libidoul scăzut.
Este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a spori performanța la exerciții, de a stimula producția de lapte matern și de a lupta împotriva acneei. Cu o aromă unică caldă și lemnoasă, difuzarea schindufului acasă sau adăugarea acestuia la ceai poate fi un plus excelent în dulapul dvs. cu medicamente naturale.
Ce este uleiul de schinduf?
Schinduful este o plantă anuală care face parte din familia de mazăre ( Fabaceae ). Este, de asemenea, cunoscut sub numele de fân grecesc ( Trigonella foenum-graecum ) și picior de pasăre.
Semințele din plantă sunt consumate pentru proprietățile lor terapeutice. Acestea sunt utilizate pentru conținutul lor impresionant de aminoacizi esențiali, cu leucină și lizină.
Uleiurile esențiale ale plantei sunt extrase din semințe, de obicei cu procesul de extracție CO2 extracritic. Aceasta este metoda de extracție preferată, deoarece este considerată netoxică și nu lasă solvent organic rezidual.
Beneficii
Beneficiile uleiului esențial de schinduf provin din efectele antiinflamatoare, antioxidante și stimulante ale plantei. Iată o defalcare a beneficiilor uleiului de schinduf studiate și dovedite:
1. Ajută digestia
Uleiul de schinduf are proprietăți antiinflamatorii care ajută la îmbunătățirea digestiei. Acesta este motivul pentru care schinduful este adesea încorporat în planurile dietetice pentru tratamentul colitei ulcerative.
Studiile raportează, de asemenea, că schinduful ajută la susținerea echilibrului microbian sănătos și poate acționa pentru a îmbunătăți sănătatea intestinului.
2. Îmbunătățește rezistența fizică și libidoul
Cercetările publicate în Journal of the International Society of Sports Nutrition sugerează că extractele de schinduf au un impact semnificativ atât asupra rezistenței corpului superior și inferior, cât și asupra compoziției corpului în rândul bărbaților instruiți în rezistență, comparativ cu un placebo.
De asemenea, s-a demonstrat că schinduful crește nivelul excitării sexuale și al testosteronului la bărbați. Cercetările concluzionează că are un efect pozitiv asupra libidoului masculin, energiei și rezistenței.
3. Poate ameliora diabetul
Există unele dovezi că utilizarea uleiului de schinduf intern poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor diabetului. Un studiu pe animale a constatat că o formula de ulei esențial de schinduf și omega-3 a reușit să îmbunătățească toleranța la amidon și glucoză la șobolanii diabetici.
De asemenea, combinația a scăzut semnificativ ratele de glucoză, trigliceride, colesterol total și colesterol LDL, crescând în același timp colesterolul HDL, care a ajutat șobolanii diabetici să mențină homeostazia lipidelor din sânge.
4. Mărește producția de lapte matern
Schinduful este cel mai utilizat supliment pe bază de plante pentru a spori lactația femeilor. Studiile indică faptul că planta este capabilă să stimuleze sânul si să furnizeze o cantitate tot mai mare de lapte sau poate stimula producția de transpirație, ceea ce crește cantitatea de lapte.
Este important de adăugat că studiile observă efectele secundare potențiale ale utilizării schindufului pentru producerea laptelui matern, inclusiv transpirații excesive, diaree și agravarea simptomelor astmului.
5. Combate acneea și promovează sănătatea pielii
Uleiul de schinduf funcționează ca un antioxidant, deci ajută la combaterea acneei și este folosit chiar pe piele pentru a sprijini vindecarea rănilor. Uleiul are și compuși antiinflamatori puternici care pot calma pielea și ameliora erupțiile sau iritațiile pielii.
Efectele antiinflamatorii ale uleiului de schinduf contribuie, de asemenea, la ameliorarea stărilor pielii și a infecțiilor, inclusiv eczeme, răni și mătreață. Cercetările arată că aplicarea sa locală poate ajuta la reducerea umflăturii și inflamației externe.
6. Funcționează ca expectorant
Se știe că schinduful funcționează ca un expectorant care ajută la ameliorarea congestiei prin expulzarea flegmei. De fapt, în medicina tradițională chineză, planta este cunoscută sub numele de „mutant de flegmă” care rupe energiile blocate și are un efect antiinflamator răcoritor.
Un studiu a constatat că siropul de schinduf și mierea au contribuit la îmbunătățirea calității vieții și a funcției pulmonare în rândul participanților cu astm ușor.
Difuzarea uleiului poate ajuta la ameliorarea tusei și la calmarea acelei senzații înfundate pe care o aveți atunci când vă confruntați cu infecții respiratorii.

7. Poate suprima apetitul
Un studiu publicat în Clinical Nutrition Research a constatat că consumul de ceai de schinduf și ceai de fenicul au fost semnificativ eficiente în suprimarea apetitului în rândul femeilor supraponderale din Coreea de Sud.
Cercetătorii au descoperit că ceaiul de schinduf a scăzut foamea, a condus la un consum mai mic de alimente și a crescut sentimentele de plinătate comparativ cu placebo.
Utilizări populare
Uleiul esențial de schinduf poate fi folosit la aromaterapie, local și intern. Are o aromă caldă, lemnoasă și se amestecă bine cu lemn de santal, mușețel și alte uleiuri esențiale liniștitoare.
Pentru piele: Puteți folosi ulei esențial de schinduf pe piele pentru a calma problemele inflamatorii. De asemenea, asigură un plus excelent la un ulei de masaj, deoarece poate calma pielea și ajuta la calmarea durerii și umflăturilor.
Ajutor digestiv: adăugați una sau două picături de ulei esențial de schinduf la ceai, apă sau rețete pentru a ușura problemele digestive, cum ar fi constipația.
Îmbunătățește performanța exercițiilor : Adăugați una sau două picături de ulei esențial de schinduf la ceai sau apă caldă pentru a spori performanța și rezistența la exerciții.
Producția de lapte matern: Adăugați una sau două picături de ulei esențial de schinduf la ceai sau apă caldă pentru a stimula producția de lapte matern, după ce obțineți aprobarea de la medicul dvs.
Sănătatea și strălucirea părului: Combinați una sau două picături de ulei esențial de schinduf cu o jumătate de linguriță de ulei de nucă de cocos și masați amestecul în scalp pentru a reduce mătreața și pentru a spori umezeala. Clătiți după aproximativ cinci minute.
Aromă alimentară: Adăugați câteva picături de ulei esențial de schinduf la felurile de mâncare ce necesită alte ierburi, cum ar fi curcuma sau ghimbirul.
Tensiune ușoară: Difuzați cinci picături de ulei de schinduf acasă sau inspirați direct din sticlă.
Remedii nedovedite
Deși există cercetări, în special studii efectuate pe animale, sugerând că semințele și extractele de schinduf au efecte antiinflamatoare, amploarea acestor beneficii nu a fost pe deplin dovedită în studiile la om. Unele remedii nedovedite ale schindufului includ capacitatea sa de a îmbunătăți sau combate problemele de sănătate, inclusiv:
gută
ulcere la nivelul picioarelor
ulceratii bucale
sciatică
bronşită
umflarea ganglionilor limfatici
tuse cronică
Pierderea parului
nivel scăzut de testosteron
afectiuni ale rinichilor
cancer

Riscuri și efecte secundare
Există câteva precauții pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a utiliza schinduful local sau intern. La ingerarea uleiului, acesta poate provoca reacții adverse precum balonare, gaze sau diaree.
Semnele unei alergii la schinduf includ umflături, tuse și respirație șuierătoare. Dacă prezentați oricare dintre aceste reacții adverse, întrerupeți imediat utilizarea.
Este recomandat să efectuați un mic test de plasture înainte de a utiliza ulei de schinduf pe zone mai mari ale pielii. Dacă aveți iritații ale pielii sau roșeață după utilizarea topică, întrerupeți utilizarea.
Nu utilizați schinduf dacă luați diluanți de sânge sau aveți o afecțiune care vă subțiază sângele. Poate duce la sângerări excesive sau vânătăi ușoare.
Notă: folosiți doar ulei esențial pur 100%.

2 comments

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!