-
Descoperă puterea pelinului: un remediu natural pentru multe afecțiuni
Pelinul (Artemisia absinthium) este o plantă perenă cu frunze gri-verzui și flori galbene, cunoscută în principal pentru utilizarea sa în producția de absint, o... -
Sănătate și echilibru în fiecare înghițitură: apa cu bicarbonat de sodiu, secretul tău bine-păstrat
Bicarbonatul de sodiu, cunoscut și sub denumirea de hidrogenocarbonat de sodiu, este o substanță alcalină și cristalină. Este compus chimic din sodiu (Na), carbon (C) și... -
Pasiunea pentru vindecare: Învață cum să prepari tinctura de rostopască acasă și cum să o consumi
Rostopasca (Ruta graveolens) este o plantă perenă care face parte din familia Rutaceae, iar frunzele și semințele sale sunt utilizate în scopuri medicinale. Rostopasca... -
Ginsengul elimină stresul și îmbunătățește funcția creierului + alte beneficii extraordinare
Ginsengul este folosit în multe parți ale lumii de secole. Mulți îl folosesc pentru a îmbunătăți gândirea, concentrarea, memoria și rezistența fizică. Este, de... -
Ceai de mușețel cu lavandă – beneficii puternice
Atunci când două plante calmante se combină, rezultatul poate fi doar o ceașcă de ceai relaxantă și bine echilibrată. In afară de efectul puternic liniștitor, acest... -
Sparanghel – leguma regală – medicament pentru organism
Cercetări aprofundate în nutriția sparanghelului au condus la faptul că această legumă este clasată printre fructele și legumele de top pentru capacitatea sa de a... -
Caprifoi (Mâna Maicii Domnului): 6 utilizări și beneficii ale acestei plante comune de grădină + precauții
Consumul de caprifoi în copilărie provoacă probabil niște amintiri fericite, dar știați că există mai mult în această floare minunată decât gustul său dulce și... -
14 Beneficii uimitoare pentru sănătate ale fructelor de kaki și cum să obțineți un suc foarte sănătos + valori nutriționale
Kaki este cunoscut și sub numele de „Fructul Divin” datorită denumirii sale științifice de origine greacă. Există diferite soiuri dar cel popular este Diospyros kaki,... -
Busuioc – beneficii, mod de administrare și posibile efecte secundare
Busuiocul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante. Ajută la combaterea multitudinii de afecțiuni grave, cum ar fi cancerul, diabetul și... -
De ce ar trebui să mâncăm multă conopida? 13 beneficii + profil nutrițional
Conopida este un membru al familiei de legume crucifere. Conopida este plină de substanțe nutritive importante care vă pot aduce beneficii importante sănătății. Leguma... -
Virnant (ruta de grădină) – 10 beneficii pentru sănătate, piele și păr + contraindicații
Virnantul sau “ruta de grădină” este o plantă originară din Balcani, cultivată și pentru calitățile sale medicinale. Mai are rolul și de agent de respingere a... -
Ulei esențial PanAway – uimitor pentru tratarea diferitelor tipuri de durere – 7 beneficii, utilizare și contraindicații
PanAway este un amestec de patru uleiuri esențiale cu o aromă răcoritoare și revigorantă. Acest amestec oferă o senzație de răcire atunci când este aplicat pe piele... -
Suc de ghimbir – un puternic antioxidant pentru diferite afecțiuni – mod de preparare
Beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului au fost bine cunoscute de indieni chiar de acum 5000 de ani. Ghimbirul conține multe vitamine și minerale precum mangan și... -
22 de beneficii ale piperului alb și cu ce se deosebește de cel negru
Piperul alb are destul de multe beneficii pentru sănătatea generală. Fie că sunt probleme digestive, stomatologice, vindecarea diabetului, dureri minore de cap, tuse,...