22 de beneficii ale piperului alb și cu ce se deosebește de cel negru

0

Piperul alb are destul de multe beneficii pentru sănătatea generală. Fie că sunt probleme digestive, stomatologice, vindecarea diabetului, dureri minore de cap, tuse, piperul alb poate fi folosit pentru a trata toate acestea! Chiar și pentru probleme mai grave precum cancerul și tulburările cardiace, piperul alb are câteva beneficii de adus! Cu toate acestea, este important să îl utilizați corect și în proporțiile potrivite pentru a obține cele mai bune rezultate.
✔️ Ameliorarea durerii
Piperul alb sau, de fapt, toate tipurile de piper conțin capsaicină, o substanță picantă care generează căldură. Această proprietate fundamentală a piperului este benefică prin utilizarea acestuia în geluri și spray-uri de calmare a durerii. Sub impactul capsaicinei, se simte căldura generată în zona afectată, din cauza căreia durerea, care rezultă din spasme sau entorse, tinde să se diminueze.
✔️ Ajutor pentru artrită
Capsaicina din piper are și proprietăți antiinflamatorii. Prin urmare, este extrem de benefic pentru toți cei care suferă de artrită și de umflături musculare dureroase.
✔️ Pierdere în greutate
Datorită prezenței capsaicinei, piperul ajută la arderea grăsimilor din corp și astfel ajută la pierderea în greutate. Acesta este motivul pentru care majoritatea medicamentelor și soluțiilor pentru slăbit conțin capsaicină în ele.
✔️ Anti-cancerigen
Conform cercetărilor efectuate la Universitatea din Nottingham și Asociația Americană de Cercetare a Cancerului, Capsaicina din piperul alb poate ucide unele dintre celulele canceroase. S-a constatat că este deosebit de benefic în vindecarea cancerului de prostată; cu toate acestea, încă se fac cercetări suplimentare pe această temă.
✔️ Dureri de cap
Piperul alb este destul de util în tratarea durerilor de cap. O durere de cap se dezvoltă atunci când neuropeptida, substanța P, transmite durere creierului. Cu toate acestea, capsaicina poate bloca această transmisie și astfel poate atenua simptomele durerii de cap.
✔️ Tuse
Cei afectați de tuse și durere în gât trebuie să consume pudră de piper alb cu puțină miere crudă. Mierea crudă și piperul alb au proprietăți antibiotice generează căldură. Astfel, oferă ușurare împotriva tusei și a frigului.
✔️ Decongestionant
Căldura generată de piperul alb poate ajuta la eliminarea congestiei nazale. Poate combate și infecțiile tractului nazal prin curățarea pasajelor și, astfel, poate oferi o respirație mai ușoară.
✔️ Previne ulcerul de stomac
Piperul alb poate ucide bacteriile care cauzează ulcer în stomac și intestine. Prin urmare, este util în prevenirea afecțiunilor stomacale, cum ar fi ulcerele și durerile de stomac.
✔️ Controlul tensiunii arteriale
Deoarece piperul alb este bogat în flavonoide și vitamina C și A, este destul de util în menținerea tensiunii arteriale sub control. Persoanele cu tensiune arterială crescută și alte probleme conexe trebuie să ia în considerare includerea piperului alb în dieta lor zilnică.
✔️ Promovarea sănătății inimii
O caracteristică unică a piperului alb este că, datorită proprietăților sale generatoare de căldură, provoacă transpirația multă, ducând la expulzarea excesului de lichide din organism. Prea multe lichide în corp pot provoca o presiune asupra inimii și pot afecta funcționarea acesteia în mod negativ.
Ar putea duce chiar la retenția de apă în corp, împreună cu dificultăți de respirație din cauza presiunii excesive asupra plămânilor. Prin urmare, pentru a elimina excesul de lichide din organism, este important să consumăm piper alb.
✔️ Proprietăți antioxidante
Prezența flavonoidelor și a vitaminelor din piperul alb este responsabilă pentru proprietățile sale antioxidante. Acest lucru face ca piperul alb să fie un potențial luptător împotriva organismelor dăunătoare care ar putea pătrunde în organism.
✔️ Îmbunătățește digestia
O trăsătură unică a piperului alb este că stimulează papilele gustative să trimită un semnal către stomac pentru a secreta acid clorhidric, care este esențial pentru digestia alimentelor.
✔️ Controlul zahărului din sânge
Deoarece piperul alb este util în stimularea metabolismului corpului și ajută la procesul de digestie, s-a constatat că este benefic în controlul glicemiei. Un amestec de piper alb cu pudră de semințe de schinduf și curcuma, amestecate intr-un pahar de lapte, consumat în fiecare zi, ajuta la scăderea nivelului de zahăr. Este util pentru majoritatea diabeticilor.
✔️ Sursa minerală
Piperul alb este bogat în flavonoide și vitaminele A, K și C. Conține o cantitate mare de mangan, fier și fibre dietetice și asigură astfel o aprovizionare sănătoasă cu minerale a organismului.
✔️ Vindecă durerea de dinți
Pudra de piper alb este cunoscută pentru a ameliora durerile de dinți atunci când este utilizată în combinație cu uleiul de cuișoare sau sare de masă.
✔️ Previne flatulența
De mult timp, piperul alb și toate celelalte tipuri de piper sunt cunoscute ca având proprietăți carminative, care împiedică formarea gazelor în intestine. Piperul mărește secreția de acid clorhidric și ajută la efectuarea digestiei mai eficient.
Beneficiile ardeiului alb pentru ochi
Piperul alb este cunoscut ca fiind un ingredient benefic pentru unele afecțiuni ale ochilor, cum ar fi cataracta și vederea slabă.

✔️ Îmbunătățește vederea
Piperul alb aduce beneficii ochilor îmbunătățind vederea. Se știe că utilizarea acestuia împreună cu pudra de migdale și anason ajută persoanele care au o vedere slabă. Cu toate acestea, este recomandat să solicitați sfatul unui medic înainte de a utiliza această metodă, deoarece s-ar putea să nu fie adecvată în anumite condiții.
✔️ Cataractă
Piperul alb este, de asemenea, considerat destul de eficient pentru a fi folosit ca remediu pentru cataractă. Se combină cu migdalele într-un raport de 1: 5 și apoi se amestecă cu zahăr brun. Este un remediu miraculos pentru cataractă care a fost încercat și testat la mulți pacienți.
Beneficiile ardeiului alb pentru piele
Nu este recomandabil să aplicați direct pe piele. Dar, atunci când este consumat în mod regulat, vă poate ajuta să vindecați destul de multe probleme legate de piele și să vă asigurați o piele sănătoasă într-un mod ușor, eficient din punct de vedere al costurilor și natural.
✔️ Prevenirea cancerului de piele
Utilizarea topică a piperului alb sau a pudrei de piper negru vă poate feri de razele ultraviolete ale soarelui care pot provoca cancer de piele și alte afecțiuni ale pielii. Cu toate acestea, se recomandă să solicitați avizul unui dermatolog, deoarece este posibil ca acest ingredient să nu fie potrivit pentru toate tipurile de piele.
✔️ Îndepărtarea ridurilor
Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, piperul alb este un remediu minunat pentru liniile fine, ridurile și petele întunecate, unele dintre semnele proeminente ale îmbătrânirii. Utilizarea piperului în dieta zilnică vă poate ajuta să arătați frumos și tânăr pentru o perioadă mai lungă de timp!
Beneficiile ardeiului alb pentru păr
Pudra de piper alb este eficientă în îndepărtarea mătreții. În același timp, este și un remediu util pentru revitalizarea părului.
✔️ Pentru eliminarea mătreții
Piperul alb și negru este considerat un ingredient minunat care poate fi folosit pentru vindecarea problemelor legate de mătreață. Combinați piperul alb cu iaurt (sau in masca Dvs de păr) și aplicați acest amestec pe scalp. Spălați părul după o jumătate de oră de la aplicare. Aplicarea acestui amestec ajută în mod miraculos la îndepărtarea mătreții de pe scalp. Nu lăsați amestecul să rămână mai mult timp, deoarece ar putea arde pielea scalpului.
✔️ Revitalizant pentru păr
Piperul alb funcționează și ca revitalizant al părului atunci când este utilizat în combinație cu semințe de lămâie. Aplicați amestecul pe păr și lăsați 10-15 minute. Spălați-l pentru a vă face părul strălucitor moale.
Diferența dintre piperul negru și alb
Deoarece ambele tipuri de piper provin din aceeași plantă, piperul negru și cel alb tind să aibă beneficii și calități similare, cu doar ușoare diferențe de aromă. Ambele tipuri sunt bogate în vitaminele K, A și C și sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre dietetice.
✔️ Diferența în procesare
Boabele de piper negru sunt smulse când sunt aproape coapte. Apoi, acestea sunt uscate la soare. Acest proces face stratul negru exterior. Pe de altă parte, boabele de piper alb sunt lăsate să se coacă pe plantă. Apoi, boabele sunt lăsate în pungi care conțin apă timp de câteva zile pentru a-și face stratul exterior moale. După aceea, sunt puse la soare pentru a se usca.
✔️ Diferența de aromă
Piperul negru are o aromă intensă în comparație cu subtilitatea piperului alb.
✔️ Cantitatea de uleiuri esențiale
Este un fapt dovedit că piperul negru măcinat este mai bogat în uleiuri esențiale în comparație cu piperul alb măcinat. Are în compoziție aproape 3% uleiuri esențiale.
✔️ Diferența de miros
Deoarece piperul negru are intact stratul său exterior, conține terpene care formează miros. Acești compuși îi conferă aroma florală și lemnoasă. Cu toate acestea, la piperul alb, aceste mirosuri lipsesc datorită îndepărtării acestui strat exterior. Ardeiul alb are un miros moale dezvoltat în timpul fermentării sale.
✔️ Valori medicinale
Piperul alb are mai multe valori medicinale în comparație cu piperul negru. În terapiile antice ayurvedice și chineze, piperul alb este utilizat pe scară largă pentru tratarea artritei, malariei, constipației, durerilor articulare, congestiei nazale, intoxicațiilor alimentare, greață și holeră, pentru a numi câteva.
✔️ Diferența în durata de valabilitate
Piperul negru are o durată mai mare de valabilitate în comparație cu cel alb. Poate fi depozitat în bucătăria dvs. fără ca aroma sa să fie alterată. Dar, în cazul piperului alb, nu îl puteți păstra pentru o perioadă mai lungă, deoarece va dezvolta un gust amar.
Având atât de multe avantaje, piperul alb este într-adevăr un condiment minunat. Simțiți-vă liber să împărtășiți gândurile și experiențele dvs. în secțiunea de comentarii!

Niciun comentariu

Nu ratați!