13 Beneficii uimitoare pentru sănătate ale sucului de rubarbă – rețetă

0

Rubarba din punct de vedere botanic se spune că este o legumă. Dar, indiferent de ce familie aparține, sigur este bună pentru sănătatea noastră!
Rubarba nu se consumă niciodată crudă – trebuie să o gătiți sau să o faceți suc înainte de a o consuma. Dar nu uitați să consumați numai tulpini de rubarbă, deoarece frunzele sunt otrăvitoare.
Când sucul este extras din rubarbă, acesta este în general consumat crud. Pentru a-l face gustos, ar trebui să-l amesteci cu alt suc.
Sucul de rubarbă conține doze mari de minerale importante precum potasiu, fosfor, sodiu, cupru și zinc. De asemenea, conține o cantitate bună de vitamina B-complex.
Top 13 beneficii pentru sănătate ale sucului de rubarbă
🌱 Boala Alzheimer:
Sucul de rubarbă conține vitamina K, care este importantă pentru dezvoltarea creierului. Vitamina K este esențială pentru a opri leziunile neuronale din creier. Consumul de suc de rubarbă este benefic în prevenirea și întârzierea apariției bolii Alzheimer.
🌱 Anti-îmbătrânire:
Rubarba are o cantitate mare de antioxidanți pentru a combate radicalii liberi din organism, care provoacă îmbătrânirea prematură. Conține vitamina C, care ajută la prevenirea lăsării pielii și apariția ridurilor.
🌱 Antiinflamatoare:
Rubarba ajută la promovarea circulației sângelui. Consumul sucului său ajută la ameliorarea durerii în caz de vătămare. De asemenea, reduce inflamația.
🌱 Rezistența oaselor:
Așa cum am menționat anterior, tulpinile de rubarbă conțin vitamina K, care este esențială pentru dezvoltarea oaselor. Sucul de rubarbă este cea mai bună opțiune pentru persoanele care suferă de osteoporoză și alte tulburări osoase. Nu numai că conține vitamina K, dar este, de asemenea, bogat în calciu, care este foarte necesar pentru creșterea, dezvoltarea și menținerea sănătății oaselor.
🌱 Colesterol:
Rubarba conține un nivel scăzut de grăsimi saturate și sodiu, care ajută la reducerea nivelului ridicat de colesterol.
🌱 Constipație:
S-a constatat că tulpina și rădăcina de rubarbă au antrachinonă, un compus care are un caracter laxativ și ajută procesul de digestie să funcționeze fără probleme. Persoanele care suferă de diaree sau constipație pot bea suc de rubarbă pentru a obține o ameliorare in aceste cazuri.
🌱 Sănătatea digestivă:
Rubarba are proprietăți astringente, ceea ce o face un tonic eficient pentru sistemul digestiv. Acest lucru previne problemele de sănătate intestinală, îmbunătățește mișcările peristaltice și ajută la ameliorarea constipației cronice.

🌱 Reduce riscul de cancer:
De veacuri, medicina tradițională chineză folosește rubarba pentru a vindeca diferite afecțiuni. Rubarba are proprietăți antitumorale. De asemenea, conține Aloe-emodină, care împreună cu Rhein, este utilizată în medicină pentru a ucide celulele tumorale. Sucul de rubarbă este benefic pentru acei pacienți care doresc să se refacă după cancerul gastric. De asemenea, ajută la recuperarea rapidă după operație.
🌱 Diabet:
Rubarba conține stilbenoid, care ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge.
🌱 Vezica biliară:
Rubarba conține un ingredient numit colagog, care ajută la promovarea unei bune sănătăți digestive.
🌱 Imunitate:
Rubarba este o sursă bună de vitamina C. Această vitamină joacă un rol vital în întărirea sistemului imunitar al organismului.
🌱 Sănătatea ficatului:
Tulpina de rubarbă este utilă pentru sănătatea ficatului și consumul de suc poate ajuta la reducerea hepatitei B.
🌱 Îmbunătățește vederea:
Sucul de rubarbă conține o cantitate bună de vitamina A, care ajută la îmbunătățirea vederii.
Această listă nu este în niciun caz exhaustivă. Există mult mai multe beneficii pe care le puteți obține din consumul de suc de rubarbă. Faceți din această legumă hrănitoare o parte a rutinei zilnice și trăiți o viață sănătoasă și echilibrată!
Ați găsit util acest articol? Împărtășiți opiniile cu noi în secțiunea de comentarii.
Suc de rubarbă
Ingrediente:
•2-3 tulpini de rubarbă
•1 lămâie
•1 portocală
•2 l apă
•100 g zahăr
Mod de preparare:
Tulpinile de rubarba se spală bine. Se pun la fiert toate ingredientele, cam 20 de minute. Dupa ce au fiert, se strecoară, iar sucul se pune in sticle si se consuma rece.

Niciun comentariu

Nu ratați!