Cele mai sanatoase alimente care stimuleaza in mod natural metabolizarea sau pierderea in greutate

0

Ai luat în greutate recent? Te simți letargic și obosit tot timpul? Ei bine, asta pentru că ai un metabolism lent. Din păcate, atunci când se va întâmpla asta, vei câștiga în greutate. Și oricât de mult faceți exerciții fizice și cât de puțin mâncați, nu veți putea pierde greutatea in exces. Deci, TREBUIE să îți revigorezi metabolismul. Cum? Prin consumul de alimente potrivite în cantități potrivite. Citiți mai departe pentru a ști care sunt cele mai bune alimente care stimulează metabolismul.
Ceai verde
Ceaiul verde rămâne câștigătorul necontestat în categoria celor mai bune băuturi pentru slăbit natural. Catechinele din ceaiul verde – epigalocatechinul galat (EGCG), epicatechinele (CE) și epigalocatechinul (EGC) – sunt antioxidanți. Acestea ajută la eliminarea radicalilor oxigenului nocivi și la prevenirea deteriorării oxidative a celulelor, ADN-ului și funcțiilor celulare. Când prepari ceaiul verde în mod corect , antioxidanții ajută la protejarea celulelor, care funcționează normal și îți mențin metabolismul.
Bea 3-4 căni de ceai verde pe zi pentru a-ți stimula metabolismul, nivelul de energie și pierderea în greutate.
Alimente bogate in proteine
Alimentele bogate în proteine, cum ar fi carnea slabă (pieptul de pui, peștele, scoicile, etc.), leguminoasele și fasolea, tofu, ciupercile și soia sunt foarte bune pentru îmbunătățirea metabolismului. Îți țin foamea sub control și te împiedică să consumi prea multă mâncare. Și atunci când consumi mai puțină mâncare nesanatoasa (sau alimente zaharoase / sărate), corpul tău va înceta stocarea grăsimilor, va reduce inflamația și stresul și va sprijini celulele să își îndeplinească funcțiile.
Consumați o sursă de proteine ​​cu fiecare masă pentru a vă păstra metabolismul in parametri corecti. De asemenea, puteți lua pulberi proteice dacă nu ajungeți să consumați suficientă proteină (0,8 g proteină la kg greutate corporală / zi) din alimente întregi.
Chili
Credeți sau nu, ardeii chili sunt foarte buni pentru pierderea în greutate. De ce? Oamenii de știință au descoperit că acestea accelerează rata metabolică, cresc termogeneza (generarea căldurii în organism pentru a topi grăsimea) și îmbunătățesc cunsumul de energie. Principalul fitonutrient pentru pierderea în greutate, capsaicina, mărește cheltuielile energetice ale țesuturilor grase și ajută, de asemenea, la reglarea nivelului de insulină.
Broccoli
Această legumă verde luxuriantă, oricât de mult o urăști, are nenumărate beneficii pentru sănătate. Este încărcat cu fibre alimentare, vitamine, minerale, proteine ​​și numeroși fitonutrienți care ajută la combaterea diferitelor tipuri de cancer și sindroame metabolice. Oamenii de știință au descoperit că extractul de broccoli poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea metabolismului anormal.
Consumați broccoli în salate sau quinoa de legume sau faceți supă de broccoli pentru cină sau prânz. Puteți servi, de asemenea, broccoli copt crocant în loc de un sac de cipsuri.
Apa
Menținerea hidratată este cheia unei sănătăți bune. Trebuie să beți 3 litri de apă pe zi. Măriți cantitatea dacă lucrați cu regularitate. Consumul de apă adecvată va ajuta la eliminarea toxinelor din colon, va îmbunătăți sănătatea intestinelor și va ajuta la scăderea nivelului de inflamație. Oamenii de știință germani au descoperit că consumul de 500 ml apă a crescut rata metabolică cu 30% și a crescut consumul de energie cu 100 kJ.
Bea un pahar sau două de apă în fiecare oră. Dar asigurați-vă că nu treceți peste și nu beți prea multă apă, deoarece poate duce la intoxicația cu apa.
Ceai yerba mate
Ceaiul delicios de yerba mate este un alt agent popular care stimulează metabolismul și favorizează pierderea în greutate. Oamenii de știință au descoperit că consumul de yerba mate cu 120 de minute înainte de antrenament a îmbunătățit nivelul de sațietate și a crescut nivelul de energie, starea de spirit și metabolismul.
Bea ceai de yerba mate de două ori pe zi pentru a-ți optimiza metabolismul și a pierde câteva kilograme în plus.
Scortisoara
Scorțișoara nu este doar un condiment pe care îl folosești pentru a spori gustul prăjiturilor și al clătitelor. Acest condiment este un agent natural de pierdere în greutate, care funcționează prin creșterea ratei metabolice. Cercetările arată că scorțișoara ajută la creșterea sensibilității la insulină, reduce tensiunea arterială și scade nivelul zahărului din sânge.
Cea mai bună metodă de a consuma scorțișoară este să cumpărați scorțișoară Ceylon, să o macinati și să o depozitați. Folosiți această pudră în ceaiuri, salate și supe.
Linte
Lintea este o sursă excelentă de proteine ​​vegetale. Este încărcata în mod natural cu fibre alimentare, minerale și vitamine. De fapt, lintea vă poate ajuta să vă protejați de diverse boli precum obezitatea, diabetul, bolile cardiovasculare și cancer. Proteinele și fibrele dietetice îți ofera senzatia de satietate, îmbunătățesc digestia și elimină toxinele din colon. Deci, atunci când sănătatea intestinală este îmbunătățită și foamea este redusă, metabolismul tău va crește în mod natural.
Consumați linte fiartă sau supă de linte pentru prânz sau cină.
Otet de cidru de mere
Oțetul de cidru de mere, în trecutul recent, a câștigat multă popularitate ca fiind cel mai eficient agent de slăbit. Ajută la stimularea metabolismului prin echilibrarea pH-ului intern, scăderea nivelului de trigliceride serice și reducerea valorii IMC(indicele de masa corporal).
Tot ce trebuie să faceți este să amestecați o linguriță de oțet de cidru de mere într-un pahar cu apă și să îl beți dimineața. Cumpărați sau faceți oțet de cidru de mere acasă și beneficiați de toate avantajele pentru sănătate pe care le oferă.

Oua intregi
Mulți cred că gălbenușurile de ou sunt motivul pentru care nivelul colesterolului lor este ridicat. Dar iată adevărul. Nivelurile de colesterol cresc atunci când consumi prea multe grăsimi trans și grăsimi nesănătoase din diverse surse de hrană, cum ar fi mâncarea prăjită, pizza, burgerii, napolitane, sifon, sucuri de fructe ambalate etc. Gălbenușurile de ou sunt bogate în vitamine solubile în apă (B și C ) și vitamine solubile în grăsimi (A, E, D, K), care sunt necesare pentru creșterea corespunzătoare și funcționarea corpului, inclusiv metabolismul. Ouăle sunt, de asemenea, bogate în proteine, care includ aminoacizi esențiali ce ajută la îmbunătățirea rezistenței și a performanței la exerciții fizice.
Consumul de 1-2 ouă întregi pe zi vă va face mai mult bine decât rău. Așa că, data viitoare, gândiți-vă la beneficiile pe care le pierdeți înainte de a arunca gălbenușul de ou.
Telina
Țelina este prezentata drept cel mai bun aliment caloric negativ. Aceasta înseamnă că ardeți mai multe calorii pentru a digera și a metaboliza țelina decât caloriile reale prezente în ea. Când consumi țelină, celulele tale trebuie să muncească mai mult pentru a-l descompune, ceea ce duce la atingerea ratei metabolice optime. Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că extractul de țelină a avut un efect de scădere a lipidelor asupra șobolanilor albini de laborator.
Consumați țelina în supă, salată, smoothie-uri sau păstrați-o ca o gustare sănătoasă.
Usturoi
Usturoiul este regele condimentelor din plante. Nu numai că îmbunătățește gustul oricărui fel de mâncare, dar are și multe beneficii pentru sănătate. Allicina este un biocomponent activ găsit în usturoi care ajută la combaterea multor tipuri de cancer, reduce tensiunea arterială și te protejează de răceala obișnuită. Cercetările arată că usturoiul ajută la inhibarea genelor de sinteză a grăsimilor și crește termogeneza. De asemenea, ajută la îmbunătățirea sensibilității la insulină.
Pe langa retetele numeroase bogate in usturoi, foarte folosite la noi in tara, puteti adauga usturoi si în salată, supa, pui / pește la grătar, ciuperci sărate sau linte.
Mere
Merele sunt bune pentru sănătatea noastră – cu toții am auzit acest lucru de un milion de ori. Și este adevărat. Merele sunt bogate în antioxidanți, fibre alimentare și flavonoide care ajută la reducerea inflamației, la îmbunătățirea ratei metabolice, la scăderea colesterolului LDL (rău), la combaterea cancerului și la îmbunătățirea profilului lipidic și a sensibilității la insulină.
Mancati un măr pe zi pentru a slăbi rapid și în mod natural, fără a lucra excesiv la sală sau a vă priva de mâncare bună.
Cafea
Cafeaua este o băutură excelentă pentru a vă îmbunătăți metabolismul. Această băutură întunecată, aromată și care crește starea de spirit ajută la oxidarea grăsimilor prin creșterea ratei metabolice a corpului tău. De fapt, oamenii de știință au descoperit că funcționează mai bine la persoanele obeze. Cafeaua fara cofeina nu este la fel de eficientă.
Bea două căni de cafea neagră pe zi. Dar evitați-o dacă nu puteți tolera cofeina.
Mustar
Fie că este vorba despre hot dog, sandwich-uri sau salate, muștarul imbunatateste gustul si este foarte sanatos! Acest condiment bogat în arome este o sursă bună de grăsimi sănătoase și ajută la stimularea metabolismului prin accelerarea descompunerii grăsimilor.
Puteți cumpăra, de asemenea, pulbere de muștar și adăugați-o în curry. Însă asigurați-vă că nu adăugați prea mult, deoarece mâncarea dumneavoastra va avea gust amar.
Goji si capsuni
Goji și căpșunile sunt încărcate cu substanțe nutritive care ajută la echilibrarea pH-ului corpului, la inducerea termogenezei, la eliminarea toxinelor și la creșterea oxidării grăsimilor. Ambele fructe de pădure sunt considerate cele mai bune alimente pentru cei care încearcă să slăbească stimulând metabolismul.
Adăugați acestea la micul dejun, smoothie-uri sau mâncați-le ca gustare. Dar nu exagerati, deoarece acest lucru poate duce la creșterea nivelului de glucoză.
Citrice
Fructele citrice sunt o sursă bună de vitamina C, un antioxidant natural care îți îmbunătățește imunitatea și activează funcțiile celulare de bază. De fapt, toate fructele citrice, cum ar fi lămâia, kiwi, grapefruit, mandarina, clementina și ananasul sunt bune pentru a vă stimula metabolismul și a arde grăsimea.
Ierburi
Majoritatea ierburilor pe care le folosim în alimente, cum ar fi coriandru, oregano, rozmarin, cimbru, mărar, patrunjel, fenicul, etc., sunt încărcate cu antioxidanți. Antioxidantii ajuta la imbunatatirea ratei metabolice anuland efectele nocive ale radicalilor liberi de oxigen. Așadar, când vine vorba de adăugarea in dieta de mâncăruri cu multe plante uscate sau proaspete, nu fiți timizi. Acestea adaugă aroma perfectă care te va calma și te vor ajuta să devii din nou subțire.

Niciun comentariu

Nu ratați!