Beneficiile fructului de cactus: pentru ca il gasim in diferite culori in natura, fructul de cactus mai este numit si fructul dragonului

0

Beneficiile fructului de cactus includ capacitatea de a scadea nivelul de colesterol, imbunatateste procesul digestiv, scade riscul de diabet, stimuleaza sistemul imunitar si cresterea masei osoase, previne anumite tipuri de cancer si elimina inflamatia in organism.
Fructul de cactus are o compozitie benefica de nutrienti, inclusiv niveluri ridicate de vitamina C si din familia B, magneziu, potasiu, calciu, cupru si fibre dietetice. In ceea ce priveste compusii organici, acesta contine niveluri ridicate de flavonoide, polifenoli si betaline, toate avand un impact pozitiv asupra sanatatii.
O singura portie din acest fruct contine 1/3 din intreaga necesitate zilnica de vitamina C. De asemenea, joaca un rol major in stimularea sistemului imunitar, stimuland productia de celule albe din sange si actioneaza ca antioxidant in organism. In plus, vitamina C este o componenta importanta a diferitelor procese enzimatice si metabolice, inclusiv crearea de tesut osos si muscular.
Calciul este o parte integrala a dietei umane, iar fructele de cactus contin un nivel semnificativ. Acesta este un element foarte important in crearea tesutului osos in organism; 99% din calciul din organism se gaseste in oase si dinti. Asigurandu-va ca aveti suficient calciu in sistemul dumneavoastra, puteti preveni diferite probleme dentare, precum si tulburari legate de varsta, cum ar fi osteoporoza.
Acest fruct contine un nivel semnificativ de fibre dietetice, ca cele mai multe fructe si legume, astfel incat va pot ajuta sa va reglati procesul digestiv. Acestea  elimina constipatia, balonarea si probleme gastro-intestinale grave, cum ar fi cancerul de colon sau ulcerul gastric.

Contin o serie de componente care ii fac buni pentru sanatatea inimii. In primul rand, nivelurile de fibre pot ajuta la scaderea nivelului colesterolului „rau” din organism, in timp ce nivelurile semnificative de potasiu poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, prin relaxarea vaselor de sange si reducerea stresului asupra sistemului cardiovascular. In cele din urma, betalainele care se gasesc in fructul de cactus, au fost strans legate de intarirea peretilor endotelieni ai vaselor de sange, reducand astfel sansele de slabire a sistemului. Toate aceste beneficii pot preveni ateroscleroza, bolile cardiace coronariene si accidentul vascular cerebral.
Toata lumea cauta un remediu pentru cancer, dar cea mai buna masura impotriva acestuia este sa consumam cat mai multi antioxidanti pentru a putea combate efectele radicalilor liberi. Fructele de cactus au niveluri ridicate de flavonoide, polifenoli si beraline, toate actionand ca si compusi antioxidanti si neutralizand radicalii liberi inainte ca acestia sa poata determina mutarea celulelor sanatoase in celule canceroase. Studiile au aratat sanse mai mici de cancer la persoanele care adauga in mod regulat acest tip de antioxidanti.
Acesti antioxidanti fac mai mult decat prevenirea cancerului; protejeaza de asemenea pielea, reduc sansele de imbatranire prematura, imbunatatesc vizibilitatea, previne degenerescenta maculara si maresc puterea si functionalitatea creierului. Radicalii liberi sunt partial responsabili pentru oxidarea celulelor neurale care pot deduce boala Alzheimer sau dementa. Compusii polifenolici au fost legati de cresterea activitatii cognitive.
Fructele cu densitate mare de fibre si nutrienti, combinate cu calorii foarte scazute si grasimi saturate, acestea pot mentine corpul intr-o forma sanatoasa.
Acestea reduc conditiile inflamatorii, cum ar fi artrita sau guta. De asemena poate fi aplicat local pentru eliminarea umflarii muscaturilor, o metoda folosita de sute de ani.

Niciun comentariu

Nu ratați!