Oțet de orez – 9 beneficii uimitoare pentru sănătate și utilizările acestuia

1

Știm cu toții numeroasele beneficii ale orezului pentru sănătate, nu-i așa? Dar câți dintre voi știți că oțetul de orez are, de asemenea, nenumărate beneficii de oferit? Oricât de surprinzător ar părea, da, acest agent aromatizant vă poate ajuta la creșterea sănătății!
Derivat fie din orez, fie din vin de orez, oțetul de orez este folosit ca și condiment în Asia și pe alte continente pe scară largă. Deoarece coeficientul său de aciditate este mai mic decât alte tipuri de oțet, nu este potrivit pentru conservarea și decaparea alimentelor. Cu toate acestea, este utilizat pe scară largă ca și condiment pentru salate și mai multe feluri de mâncare pe bază de carne. Oțetul de orez adaugă o aromă subtilă preparatelor, dar vă oferă și o serie de beneficii pentru sănătate.
🧬 Îmbunătățește sănătatea digestivă
Există o cantitate bună de acid acetic în oțetul de orez. Acest acid ajută la creșterea sănătății digestive. De asemenea, vă ajută corpul să absoarbă mai mulți nutrienți din alimentele pe care le consumați. Astfel, corpul tău ar putea absorbi mai mult calciu, potasiu și vitamine din alimente, care sunt benefice pentru sănătate.
🧬 Proprietăți antiseptice
Oțetul de orez brun este utilizat pe scară largă la fabricarea medicamentelor antiseptice. Poate elimina bacteriile dăunătoare la contact și, prin urmare, este utilizat în mai multe medicamente pentru tratarea multor afecțiuni.
🧬 Tonic hepatic
O variantă a oțetului de orez japonez numit kurozu, obținut prin fermentarea orezului brun, are beneficii protectoare pentru ficat. Acest lucru a fost confirmat de un studiu din 2011 publicat în râvnitul „Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition”. Cercetătorii sunt de părere că are potențialul de a contracara apariția tumorilor hepatice.
🧬 Combate oboseala
Oțetul de orez conține o cantitate moderată de aminoacizi. Acestea combat eficient dezvoltarea acidului lactic din sânge. Dezvoltarea acidului lactic are ca rezultat rigiditate, iritabilitate și oboseală. Acest lucru vă menține ager și energic pe tot parcursul zilei.
🧬 Îmbunătățește imunitatea
Unul dintre cele mai bune beneficii ale oțetului de orez este că ajută la creșterea imunității. Oțetul de orez conține aminoacizi esențiali. Aceștia vă ajută să obțineți o sănătate optimă. Acești aminoacizi ajută la combaterea efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi. De asemenea, contribuie la creșterea imunității.

🧬 Îmbunătățește sănătatea inimii
Oțetul de orez ajută la prevenirea formării de peroxid gras în corpul dumneavoastră. La rândul său, acest lucru ajută la încetinirea acumulării colesterolului pe pereții vaselor de sânge. Deci, pe termen lung, inima ta beneficiază foarte mult prin includerea câtorva lingurițe din acest oțet în mesele zilnice.
🧬 Păstrează greutatea sub control
Dacă pierderea în greutate este o prioritate pentru dvs., consumul de oțet de orez in meniul tău poate fi destul de util. Studiile au indicat că ajută la pierderea excesului de grăsime într-o mare măsură. De fapt, japonezii l-au folosit de veacuri pentru a ajuta la scăderea în greutate. Oțetul făcut din orez brun este destul de util în această privință.
🧬 Îți oferă o piele strălucitoare
Nu mulți oameni sunt conștienți de asta, dar utilizarea oțetului de orez poate fi benefică și pentru pielea ta! Trebuie să faceți un amestec de oțet de orez, apă purificată și ulei de arbore de ceai într-o sticlă. Apoi agitați sticla pentru a amesteca bine ingredientele. Raportul dintre apă și oțet de orez va fi de 6: 1. Folosind o minge de bumbac, aplicați pe pielea feței afectată de acnee. Lăsați-l să se usuce și spălați-l cu apă.
🧬 Toner facial natural
Oțetul de orez poate fi folosit și ca înlocuitor natural și non-chimic al tonerului facial. Utilizarea oțetului de orez poate satisface aceste cerințe, iar pielea nu se expune la niciun ingredient chimic. Un amestec de apă distilată, ulei de arbore de ceai și oțet de orez poate fi folosit pentru a vă tonifica pielea feței. Puteți păstra acest amestec depozitat într-o sticlă pentru utilizare. Puteți fie să pulverizați acest amestec pe piele, fie să-l aplicați cu bile de bumbac.
Condimentează-ți mâncarea cu acest oțet, obținând totodată și numeroasele beneficii pentru sănătate pe care le are de oferit!

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!