-
9 beneficii ale vinetelor – nu uita sa ii consumi și coaja!
Vinetele sunt disponibile în diferite culori, dimensiuni și soiuri. Această legumă (din punct de vedere botanic este un fruct) conține vitamine, minerale și antioxidanți... -
Strugurii negri îți întăresc sănătatea mai mult decât te-ai fi așteptat!
De la tratarea diabetului până la prevenirea cancerului, strugurii negri au multe de oferit. Să analizăm în detaliu beneficiile. Strugurii negri sunt mai bogați în... -
Pătrunjel: 10 beneficii și utilizări, nutriție și modul de preparare a ceaiului
Pătrunjelul este bogat in substanțe nutritive si antioxidanți. Anecdotic, se știe că ajută la reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului și a alergiilor.... -
Ati auzit de prune kakadu? Nu exista alt aliment cu cantitate mai mare de vitamina C
Prunul Kakadu ( Terminalia ferdinandiana ), cunoscut și sub denumirea de prun gubinge sau billygoat, este un fruct mic care se găsește în pădurile deschise ale... -
Orez negru – beneficii și utilizări surprinzătoare
Numit și orez interzis sau violet, orezul negru este un tip de orez care aparține speciei Oryza sativa L. Orezul negru capătă culoarea sa negru-purpuriu dintr-un pigment... -
Sucul de spanac – beneficii studiate si demonstrate!
Spanacul este o adevărată putere nutritivă, deoarece este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți. Sucul de spanac proaspăt a devenit o modalitate populară de a te... -
Broccoli sau conopidă? Care este mai sănătos ?
Broccoli și conopida sunt două legume obișnuite crucifere, care sunt adesea comparate între ele. Nu numai că ambele aparțin aceleiași familii de plante, dar au și mai... -
Luteina si zeaxantina – doi antioxidanti extrem de importanti pentru sanatate – surse alimentare, beneficii si efecte secundare
Luteina si zeaxantina sunt doi antioxidanti importanti gasiti in diverse fructe si legume. S-a descoperit ca lupta impotriva bolilor cronice si promoveaza sanatatea din mai... -
10 beneficii importante ale mustului
Sucul de struguri contine acei antioxidanti care lupta impotriva bolilor, numiti flavonoide, despre care se stie ca ofera multe beneficii sanatatii. Este considerat o adevarata... -
Agrisele sunt considerate unele dintre cele mai puternice fructe din lume, continand cu pana de 20 de ori mai multa vitamina C decat portocalele
Printre beneficiile agriselor se numara imbunatatirea absorbtiei alimentelor, echilibrarea acizilor gastrici, fortificarea ficatului, „hranirea” creierului,... -
Efectele terapeutice ale afinelor sunt atat de miraculoase incat pot inlocui cu succes anumite tratamente medicamentoase
De-a lungul multor decenii, proprietatile antimicrobiene, antioxidante si antiinflamatorii ale afinelor au fost apreciate pentru eficacitatea lor intr-o serie de afectiuni,... -
Tarhonul are multiple proprietati terapeutice
Tarhonul (Artemisia dracunculus) este o planta aromatica, considerata una dintre cele mai benefice condimente din bucataria traditionala franceza. Exista inregistrari scrise... -
Amarantul nu a aparut peste noapte in civilizatia moderna, dimpotriva este un aliment stravechi consumat de aztecii si mayasii din America Centrala
Beneficiile pentru sanatate ale amarantului includ reducerea inflamatiei, prevenirea anumitor boli cronice, cresterea masei osoase, scaderea tensiunii arteriale, imbunatatirea... -
Iarba grasa (Portulaca oleracea) – este o planta medicinala comestibila
Beneficiile pentru sanatate ale ierbii grase, “buruiana grasă” sau “iarba porcului” (portulaca oleracea) includ capacitatea de a ajuta la scaderea in greutate,...