10 alimente pentru creșterea mai rapidă, împiedicarea căderii și îmbunătățirea sănătății parului

0

Indiferent câte produse pentru păr, șampoane și balsamuri am folosi, părul nostru continuă să cadă. Uneori ne temem că va veni o zi când toți vom cheli! Acest lucru se datorează stilului de viață dăunător pe care îl ducem zilnic, pentru că felul în care ne ducem viața ne afectează sănătatea. Bând, fumat, mâncând fast-food, folosind o varietate de produse cosmetice, tratându-ne părul cu produse chimice și expunându-l la tratamente termice!
Nu este important doar ce aplici pe părul tău pentru a-l menține sănătos, ci și ce mâncare consumi. Deci, a mânca corect este cheia parului sănătos și lung. Părul nostru este alcătuit din keratină, iar keratina nu este altceva decât proteine, prin urmare, includerea multor proteine în dieta noastră, în plus față de alți nutrienți, vă poate ajuta să vă recuperați luciul pierdut al părului.
Așadar, să alegem alimente în dieta noastră pentru creșterea părului, ceea ce ne va ajuta în continuare să obținem și să menținem parul superb și strălucitor, precum cel al bunicilor noastre.
Cea mai bună dietă pentru creșterea părului
1. Pește
Știm cu toții că peștele este una dintre cele mai bune surse de proteine. Nu numai că peștii, precum somonul, macroul, tonul și sardinele, sunt foarte bogate în acizi grași omega-3 care oferă o sursă naturală de ulei corpului și scalpului. Prin urmare, îți face părul mătăsos din interior.
2. Nuci și semințe
Migdale, nuci, alune, caju, semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui și cel mai important semințe de in. Nucile sunt o sursă bună de vitamina E și biotină care acționează ca un scut natural împotriva pierderii părului.
Putem aplica protecție solară pe pielea noastră pentru a o proteja de razele UV dăunătoare, dar ce zici de păr? Expunerea directă a părului la soare duce la deteriorarea și căderea părului. Dar nucile fiind bogate în biotină previn căderea acestuia. De asemenea, s-a constatat că nucile conțin cupru care păstrează culoarea naturală a părului, menținându-l strălucitor, rezistent și puternic.
3. Legume cu frunze verzi:
Aveți o mulțime de opțiuni în legume care vă ajută de fapt să vă păstrați părul frumos. Toate legumele cu frunze verzi sunt în fruntea listei. Legumele cu frunze verzi sunt bogate în fier, iar fierul previne fragilitatea și ruperea părului. Includeți acest aliment în dieta dvs. pentru o creștere sănătoasă a părului.
4. Morcovi:
Nu numai benefici pentru ochi, morcovii sunt magici și pentru păr. Morcovii sunt bogați în beta-caroten, care se transformă în vitamina A atunci când sunt ingerati. Este important să rețineți că niciuna dintre celulele din corpul dvs. nu poate funcționa fără vitamina A, deci este recomandat să consumați multă vitamină A în dieta dumneavoastră. Lipsa de vitamina A din alimentație duce la uscarea scalpului, mătreață și mâncărime. Alte opțiuni de fructe și legume bogate în vitamina A sunt cartofii dulci, dovleacul, mango și caisele.

5. Ouă:
O hrană foarte sănătoasă, ouăle sunt o sursă bogată de patru elemente majore: zinc, sulf, fier și seleniu. Toate aceste elemente sunt necesare pentru un scalp cu păr bogat. Deficiența oricăruia dintre aceste elemente va duce la un scalp uscat și la căderea părului. Alte surse ale acestor elemente bogate sunt carnea slabă, păsările de curte și stridiile.
6. Iaurt:
Iaurtul este cel mai bun medicament pentru tratarea problemelor legate de păr. Fiind bogat în vitamina B5 și calciu, vă ajută să vă îngrijiți părul. Alte produse lactate precum laptele degresat, brânza de vaci și brânza cu conținut scăzut de grăsimi, împreună cu iaurtul, ajută la îmbunătățirea sănătății foliculilor de păr. Iaurtul, indiferent dacă este aplicat extern sau consumat intern, este benefic pentru părul tău. Aceasta este un remediu optim pentru creșterea mai rapidă a părului.
7. Fasole și leguminoase:
Fasolea și leguminoasele pe care le consumăm zilnic acționează ca o magie pentru părul nostru. Fiind o dietă vegetariană bogată în proteine, fasolea și leguminoasele conțin, de asemenea, biotină, care fiind deficitară duce la ruperea părului. Această dietă proteică pentru creșterea părului este esențială.
8. Prune uscate:
Cunoscute a fi o sursă foarte bogată de fier, prunele uscate sunt foarte benefice și dacă suferiți de păr uscat, subțierea părului și decolorarea acestuia. Îți îmbunătățește calitatea părului și îi adaugă o strălucire sănătoasă.
În plus față de prune uscate, luați în considerare și sfecla roșie.
9. Apă:
Beți suficientă apă pentru a vă menține pielea și scalpul hidratat și pentru a da umiditate naturală părului.
10. Fructe de pădure:
Nimic nu poate detrona fructele de pădure atunci când vine vorba de consumul vitaminei C. Căpșunile, zmeura și în special afinele, ajuta la circulația sângelui la nivelul scalpului și pe foliculii de păr, ajutând la o creștere sănătoasă a părului. De asemenea, roșiile funcționează în același mod. Deci, dacă nu ești un iubitor de fructe de pădure, încearcă să incluzi roșiile în dieta ta zilnică ca salate sau curry.

Niciun comentariu

Nu ratați!