Top 10 beneficii ale cojilor de portocale – cum îți îmbunătățesc viața

0

Știați că coaja coaja de portocală organică (netratată chimic) este cea mai sănătoasă parte din întregul fruct? Surprinzător, nu-i așa? În cazul în care vă întrebați ce să faceți cu cojile de portocală, există mai multe opțiuni pentru dvs.:
❓De ce sunt bune cojile de portocale pentru tine
Unele rapoarte arată că coaja de portocală este de fapt cea mai sănătoasă parte din întregul fruct. Oricât de surprinzător ar părea, cercetările ne spun că acestea sunt bogate în flavonoide și în alte câteva substanțe fitochimice importante care oferă diverse beneficii pentru sănătate. Doar pentru a vă face o idee – în timp ce pulpa conține aproximativ 71 de miligrame de vitamină C, coaja conține peste 136 de miligrame.
Coaja de portocală este, de asemenea, bogată în cupru, calciu, magneziu, folat, vitamina A și alte vitamine B și fibre dietetice.
Toți acești nutrienți contribuie la sănătatea noastră în moduri diferite:
👉 Care sunt beneficiile cojilor de portocală?
🍊 Cojile de portocală ajută la prevenirea cancerului
Conform studiilor, flavonoidele din cojile de portocale inhibă o proteină (denumită RLIP76) care este legată de cancer. Cojile conțin, de asemenea, un alt compus numit limonen, care poate reduce riscul de cancer.
Alte studii vorbesc despre eficacitatea cojilor de citrice în general în prevenirea activităților canceroase în moduri remarcabile.
🍊 Îmbunătățiți sănătatea pulmonară
Datorită conținutului lor excelent de vitamina C, cojile de portocală ajută la descompunerea congestiei și curățarea plămânilor. Vitamina C crește, de asemenea, imunitatea, iar acest lucru ajută la evitarea și prevenirea infecțiilor pulmonare.
Cojile vă pot ajuta să expulzați flegma curățându-vă plămânii. Imunitatea îmbunătățită previne, de asemenea, afecțiuni precum răceala și gripa.
🍊 Tratamentul diabetului
Cojile sunt bogate în pectină, o fibră despre care se știe că reglează nivelul zahărului din sânge. Acest lucru poate ajuta persoanele cu diabet. Studiile au arătat modul în care tratamentul cu extract de coajă de portocală poate ajuta la prevenirea nefropatiei diabetice. Și apoi, avem proteina despre care am discutat mai devreme – RLIP76. Eliminarea acestei proteine din sistem previne diabetul.
🍊 Întărește inima
Cojile de portocale sunt bogate într-un flavonoid numit hesperidină, care a demonstrat că scade nivelul colesterolului din sânge și al tensiunii arteriale. Coaja are și proprietăți antiinflamatorii și, din moment ce bolile de inimă sunt cauzate de inflamații, ele pot ajuta în acest sens.
Un alt set de compuși din cojile de portocale sunt flavonele polietoxilate, care scad nivelul colesterolului mai bine decât anumite medicamente eliberate pe bază de rețetă.
🍊 Ajutor la pierderea în greutate
Portocalele au un conținut scăzut de calorii, motiv pentru care sunt un supliment excelent la o dietă de slăbit. Și sunt pline cu fibre dietetice, care îți controlează pofta de mâncare și descurajează supraalimentarea.
Cojile de portocală conțin vitamina C despre care se știe că ajută la arderea grăsimilor.
🍊 Îmbunătățiți sănătatea ochilor
Deși există mai puține informații cu privire la acest lucru, unele surse spun că compuși precum limonenul, decanalul și citralul din cojile de portocale pot contribui la creșterea sănătății ochilor. Au proprietăți antiinflamatorii care combat infecțiile și îmbunătățesc vederea.

🍊 Îmbunătățiți sănătatea digestivă
Fibrele din coaja fructelor facilitează digestia și favorizează regularitatea. Studiile arată modul în care cojile de citrice, în general, au fost utilizate din cele mai vechi timpuri pentru tratarea tulburărilor digestive.
🍊 Ajută la combaterea inflamației
Un studiu din New York arată cum coaja de portocală prezintă proprietăți antiinflamatorii excelente. Cercetările ulterioare ne arată cum cojile de portocală pot suprima inflamația într-un mod similar cu indometacinul, un medicament antiinflamator.
De asemenea, flavonoidele din cojile portocalelor sunt cunoscute pentru a pătrunde membranele și a vindeca inflamația.
🍊 Protejați dinții
Datorită proprietăților antibacteriene ale cojilor de portocală, acestea vă protejează de cariile dentare.
În plus, vă puteți albi dinții folosind coji de portocale. Limonenul din cojile de portocală funcționează și ca parfum natural și solvent. Acest lucru vă ajută să vă albiți dinții într-un mod natural.
🍊 Faceți pielea să strălucească
Coaja de portocală este considerată un remediu pentru piele, deoarece tratează punctele negre, elimină celulele moarte, acneea și petele. De asemenea, îți luminează tenul. Puteți adăuga lapte sau iaurt pentru a obține acea strălucire suplimentară sau pentru a îndepărta bronzul.
👉 Articole recomandate:
Avantajele portocalelor: pentru pierderea în greutate, menținerea pielii tinere și multe altele
Ceai si decoct de portocale – retete si beneficiile aduse, in special in timpul sezonului rece
Nectar de rosii si portocale – o bautura racoritoare, cu foarte multe beneficii pentru sanatate
Beneficiile sucului de portocale asupra sanatatii

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.