-
Ceaiul de rozmarin este uimitor pentru sănătate! Află ce beneficii miraculoase are si cum se prepară
Beneficiile ceaiului de rozmarin sunt atât de puternice încât acest arbust mediteranean a fost folosit în medicina alternativă de secole. Rozmarinul ca si condiment este,... -
Cartofi dulci – mult mai sănătoși decât cartofii? 6 beneficii impresionante plus profil nutrițional si efecte secundare
Găsind echilibrul între vibrant, versatil și delicios, cartofii dulci au devenit o componentă destul de comună a dietei multor români. De la cartofi prăjiți la... -
Fasole albă – top 5 beneficii pentru sănătate pe care trebuie să le știi
Fasolea albă este o leguminoasă cu înveliș alb care este originară din America de Nord și de Sud. Beneficiile fasolei albe pot fi atribuite nutrienților,... -
Beneficiile semințelor de chia: Super-aliment Omega-3, plin de proteine
Semințele de chia sunt adesea prezentate ca ingredientul vedetă în multe rețete de alimentație sănătoasă, de la produse de patiserie la batoane proteice la smoothie-uri... -
Tonul – beneficii puternice pentru sănătate + contraindicații si efecte secundare
Tonul este unul dintre cei mai consumați pești din lume și este extrem de benefic pentru sănătate. Acest pește delicios are multe vitamine esențiale, minerale și... -
Măsline: 10 beneficii superbe + posibile efecte secundare
Știi că antioxidanții te pot proteja de stresul oxidativ? Stresul oxidativ poate perturba componentele celulelor – inclusiv proteinele, lipidele și ADN-ul –... -
Chimen – beneficii puternice pentru sistemul imunitar, digestie, inimă și multe altele
În sanscrită, chimenul este cunoscut sub numele de Jira, care înseamnă „ceea ce ajută la digestie” și este una dintre cele mai menționate plante din Biblie. De... -
Ginsengul elimină stresul și îmbunătățește funcția creierului + alte beneficii extraordinare
Ginsengul este folosit în multe parți ale lumii de secole. Mulți îl folosesc pentru a îmbunătăți gândirea, concentrarea, memoria și rezistența fizică. Este, de... -
Ouăle – cat sunt de sănătoase? Sunt mai bune ouăle de la găini crescute liber decât de la găini crescute in hale?
Știm cu toții că ouăle sunt delicioase. Însă știați că vă pot reduce riscul unor boli, vă pot proteja pielea și ochii de leziunile UV și pot îmbunătăți... -
Ulei de chimen negru (negrilica) – mai puțin cunoscut dar extraordinar pentru sănătate
Dacă aruncați o privire asupra sutelor de articole științifice care au fost publicate despre beneficiile uleiului de chimen negru, un fapt este clar: poate ajuta organismul... -
Oligozaharide: Prebioticele care susțin inima și intestinul – beneficii importante si surse alimentare
Deși majoritatea oamenilor au auzit de monozaharide și polizaharide, foarte puțini sunt familiarizați cu oligozaharidele. Acești compuși benefici se găsesc în multe... -
Top 10 beneficii ale cojilor de portocale – cum îți îmbunătățesc viața
Știați că coaja coaja de portocală organică (netratată chimic) este cea mai sănătoasă parte din întregul fruct? Surprinzător, nu-i așa? În cazul în care vă... -
Cele mai bune 10 beneficii ale calciului + doza zilnică recomandată in funcție de vârstă
Calciul reprezintă aproximativ 1,5 până la 2% din greutatea corporală totală! Calciului joacă un rol vital în sănătatea organismului și în multe alte moduri in afara... -
Busuioc – beneficii, mod de administrare și posibile efecte secundare
Busuiocul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante. Ajută la combaterea multitudinii de afecțiuni grave, cum ar fi cancerul, diabetul și...