Proverbul vechi „mai bine previi decât sa tratezi” își are baza în adevărul rece și dur. A suferi frecvent de orice fel de boală este o indicație clară a faptului că aveți un sistem imunitar slab și că nu ar trebui să luați acest lucru foarte ușor. Medicamentele au efecte secundare, deci consumarea lor frecventă vă poate afecta sănătatea și poate scădea speranța de viață. Remediile casnice de mai jos, dacă sunt urmărite cu sârguință, vă pot ajuta cu siguranță să vă stimulați sistemul imunitar și să preveniți mai multe boli frecvente:
1. Mănâncă bine: o dietă echilibrată ii poate oferi corpului nutrienții necesari și îl poate ajuta să prevină o mulțime de boli.
2. Odihnește-te suficient: somnul timp de 7-8 ore în mod regulat creste imunitatea și previne infecțiile. Cercetările sugerează că, dacă omiteți chiar și somnul într-o noapte, corpul dvs. este mai susceptibil la afecțiuni.
Articole recomandate:
7 căi naturale pentru promovarea somnului odihnitor care funcționează cu adevărat – de ce sa nu apelați la somnifere
Cele mai bune alimente și băuturi pe care sa le consumi înainte de somn
14 sfaturi dovedite pentru un somn liniștit noaptea
3. Exercițiul moderat poate fi un avantaj: exercițiile fizice riguroase pot slăbi sistemul imunitar prin scăderea numărului de celule de luptă sau de celule albe din sânge. Dimpotrivă, mersul rapid timp de cel puțin 20 de minute în mod regulat vă poate împiedica să suferiți de o serie de afecțiuni.
Articol recomandat:
Sportul ajuta corpul sa gestioneze mai bine situatiile stresante atat de natura fizica cat si psihica
4. Expuneți-vă la lumina soarelui: această sursă naturală de vitamina D este una dintre cele mai bune modalități de prevenire a bolilor.
Articole recomandate:
Puterea vindecatoare a soarelui
5. Luați puțin aer proaspăt: La fel ca lumina soarelui, aerul proaspăt ne crește imunitatea, iar oxigenul ne vindecă corpul.
6. Spuneți nu tutunului și alcoolului: alcoolismul duce la un sistem imunitar slab și fumatul provoacă probleme respiratorii. Abțineți-vă de la aceste obiceiuri pentru a vă menține în formă și sănătoși.
Articole recomandate:
Ce efecte are alcoolul asupra creierului?
7. Obțineți niște probiotice: Produsele fermentate cum ar fi laptele, tempeh-ul, kefirul, kimchi-ul, murăturile etc. sunt surse excelente de bacterii benefice care stimulează sistemul imunitar.
Articole recomandate:
Probioticele – beneficii si surse alimentare
Ce sunt probioticele si prebioticele si care este diferenta intre ele
8. Usturoiul: usturoiul crud are proprietăți antimicrobiene ample și previne organismul de la o serie de afecțiuni copleșitoare, cum ar fi tuse sezonieră și răceală, dureri în gât, bronșită etc.
Articole recomandate:
Usturoi crud – 7 beneficii pentru combaterea bolilor
Usturoiul consumat dimineata pe stomacul gol – cel mai puternic medicament natural
Usturoiul, cel mai puternic medicament oferit de natura!
9. Luați mai multă vitamina C: este un fapt cunoscut ca vitamina C ne apără de afecțiuni frecvente. Deci, mâncați mai multe citrice, cum ar fi portocale si lămâi, dar si mere, kiwi si alte surse naturale de vitamina C pentru a vă menține în formă pentru cel mai mult timp.
10. Reduceți aportul de zahăr: această „otravă albă” ar trebui abandonată complet pentru a rămâne imun la infecții frecvente. Cercetările sugerează că oprirea completă a aportului de zahăr în timpul infecției vă ajută să vă recuperați mai repede.
Articole recomandate:
Zaharul poate avea efecte daunatoare asupra metabolismului si poate contribui la tot felul de boli, fiind cel mai rau ingredient din dieta moderna
9 înlocuitori naturali pentru zahar
10 alimente și băuturi care conțin mult zahar și trebuie evitate
11. Rodie: acest depozit de antioxidanți este unul dintre potențialii agenți de stimulare a imunității care vă împiedică să aveți mai multe afecțiuni.
Articole recomandate:
Băut frecvent, sucul de rodie este un adevărat elixir al tinereții si protejează de multe boli
12 beneficii promițătoare ale cojii de rodie pentru piele, păr și sănătate (rețeta)
Rodiile au fost folosite de mii de ani ca medicament
12. Reduceți consumul de cofeină: s-ar putea să fiți un iubitor de cafea, dar vestea proastă este că cofeina vă va face mai stresat prin creșterea hormonului adrenalinei din sânge și vă va oferi nopți nedormite. Prin urmare, faceți corpul dvs. mai predispus la infecții.
13. Rămâneți hidratat: 70% din corpul nostru este umplut cu apă, astfel încât să beți suficientă apă este obligatoriu. Apa de cocos este, de asemenea, cel mai bun mod de a vă spori imunitatea, deoarece conține mai multe minerale esențiale.
14. Ceai verde: acest depozit de antioxidanți și polifenoli este cel mai simplu mod de a-ți proteja corpul de atacurile bolilor.
Articole recomandate:
Ceaiul verde – proprietati si beneficii
5 beneficii uimitoare ale ceaiului verde pentru piele si par
14 Efecte secundare ale consumului excesiv de ceai verde
15. Miere: acesta este unul dintre cele mai bune daruri ale naturii pentru omenire și indiferent de vârsta ta, mierea îți poate întări sistemul imunitar slăbit, totul datorită antioxidanților și proprietăților antimicrobiene pe care le are.
Articole recomandate:
Miere de Manuka – 11 beneficii dovedite, cum o alegi și posibile efecte secundare
Ce este mierea cruda si care sunt beneficiile acesteia
Usturoiul si mierea – o combinatie uimitoare pentru sanatate
Cum sa deosebesti mierea naturala de cea contrafacuta
Mierea este unul dintre cei mai vechi indulcitori de pe pamant
Astfel, urmarea acestor pași simpli vă poate reduce cu siguranță vizitele regulate la doctor.
Niciun comentariu