Vișinele mențin tinerețea, pe lângă alte beneficii

0

Visinele sunt pline de nutrienti importanti, printre care fitochimicale (compusi ai plantelor care combat bolile si daunatorii ce le pot ataca), antioxidanti si vitamina C. Aceste fructe mici si rosii sunt benefice pentru prevenirea cancerului, ameliorarea inflamatiilor, imbunatatirea sanatatii inimii. In plus, vin in ajutorul persoanelor care vor sa slabeasca si ofera alte beneficii pentru sanatate.
Spre deosebire de cirese, visinele sunt mai acide si, potrivit unor cercetatori, au beneficii nutritionale mai mari. Visinele se gasesc din iunie pana la inceputul lunii august, in functie de regiunea in care sunt cultivate.
Vișinele reduc nivelul de zahar din sange
Visinele contin antioxidanti numiti antocianine, coloranti naturali care au numeroase beneficii pentru sanatate. Unul dintre acestea este reglarea nivelului de zahar din sange, ceea ce le face ideale de consumat de catre persoanele care sufera de diabet.
Stimularea creierului
Consumul regulat de visine este benefic pentru functionarea adecvata a creierului. Continutul de cupru trebuie sa fie la un nivel adecvat, deoarece un aport prea mare de cupru poate fi daunator creierului. Cuprul are un rol important in functionarea buna a creierului. Prin urmare, cantitatea de visine trebuie sa fie echilibrata. Cercetarile au scos la iveala o legatura directa intre continutul de cupru din creier si gandirea creativa. In acest fel, cuprul le permite cailor neuronale sa se dezvolte in moduri unice. Visinele contin 0,161 mg de cupru, aceasta reprezentand 17,89% din valoarea totala recomandata zilnic.
Ajutor pentru somn
Cand insomnia nu iti da pace, ai in visine un aliat de nadejde. Imbunatatesc calitatea somnului si previn starile de nervozitate, de aceea actioneaza ca un somnifer usor. Le poti manca cu doua-trei ore inainte sa mergi la culcare.
Poti bea si un pahar cu suc proaspat de visine, in fiecare dimineata, cel putin doua saptamani. Intr-un studiu recent s-a aratat ca adultii care au baut suc de viesine zilnic, tip de 14 zile, au adormit cu 17 minute mai devreme, spre deosebire de cei care nu au avut acest obicei.
Beneficii antioxidante
Vișinele au capacitatea de a ameliora durerile și pot fi mai eficiente, de exemplu, decat aspirina. In plus, pot avea un efect antioxidant la fel de mare precum suplimentele disponibile pe piață, cum ar fi cele care conțin vitamina E. Potrivit cercetarilor, consumul zilnic de visine ar putea reduce bolile cardiovasculare sau cronice cauzate de inflamații, artrita și guta.
Imbunatatesc memoria
Scapi de problemele cu memoria si iti imbunatatesti concentrarea daca ai grija sa mananci cat de des poti visine, chiar si sub forma de compot. Antioxidanții care se gasesc in aceste fructe si-au dovedit eficienta in ceea ce priveste buna functionare a creierului, imbunatatind functiile cognitive.
Astfel, pot preveni si apritia maladiei Alzheimer si a bolii Parkinson.

Ajutor im tratarea gutei
Antocianii din vişine ajută la reducerea nivelului de acid uric care în cantităţi mari formează cristale de acid uric în articulaţii şi în ţesuturile care le înconjoară, ducând la apariţia artritei gutoase, o formă de artrită caracterizată prin umflarea articulaţiilor şi sensibilizarea lor, însoţite de episoade dureroase cronice.
Beneficii pentru ochi
Vitamina A poate proteja suprafața ochilor și poate îmbunătăți vederea. Cercetarile au descoperit ca picaturile oculare lubrifiante care contin vitamina A au fost eficiente pentru tratarea sindromului de ochi uscați precum si a unei inflamații oculare numita keratoconjunctivita. Visinele sunt bogate in vitamina A, aceasta ajutand, dupa cum spuneam, la protejarea ochilor si la imbunatatirea vederii.
Vitamina A, impreuna cu alte vitamine cu efect antioxidant, ajuta la reducerea riscului de degenerescența maculară. Persoanele cu un risc ridicat de boala care consuma produse care contin vitaminele A, C, E, zinc, cupru, si-au redus cu 25% riscul de degenerescenta maculara. De aceea este important sa introducem vișinele în alimentație pentru a avea o vedere mai bună.
Scad riscul bolilor de inima
Visinele pot oferi beneficii importante, pentru ca ajuta la reglarea grasimii si a glucozei la pacientii cu sindrom metabolic. Cercetarile efectate sugereaza ca visinele pot reduce riscul de accident vascular cerebral, caci ajuta la o buna circulatie sangvina si la reglarea tensiunii arteriale.
Vișinele mențin tinerețea
Graţie cantităţilor mari de betacaroten conţinute. Vişinele conţin de 19 ori mai mult betacaroten decât afinele. Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, care protejează vederea şi menţine elasticitatea pielii, împiedicând formarea ridurilor.nDe asemenea, vişinele conţin foarte mulţi antioxidanţi care protejează împotriva radicalilor liberi ce pot afecta celulele organismului şi duc la îmbătrânirea prematură a acestora, favorizând instalarea diferitelor tipuri de cancer.
Atenție! Visinele pot fi consumate in siguranta de majoritatea adultilor sub forma de alimente sau remedii. Cu toate acestea, specialistii nu cunosc in ce masura pot fi consumate cozile de visine sau suplimentele alimentare care contin cozi de visine.

Niciun comentariu

Nu ratați!