Dati click pe oricare dintre vitaminele de mai jos pentru a afla mai multe despre beneficiile acestora, simptomele deficitului si sursele alimentare de unde le puteti asimila.
Vitamina A sau Retinolul
Este utila in tratarea tulburarilor oculare, acneei, afectiunilor cutanate si a infectiilor, precum si accelerarea procesului de vindecare a ranilor. Este benefica pentru prevenirea degenerarii maculare si a cataractei. Ca si carotenoid, va ajuta si la imbunatatirea sanatatii parului.
Vitamina B1 sau Tiamina
Poate preveni bolile cardiace si indigestia, stimuland in acelasi timp metabolismul, circulatia sangelui si dezvoltarea creierului. Aceasta vitamina, impreuna cu vitamina B2 si B3, este esentiala pentru pacientii varstnici care prezinta un risc ridicat de dementa sau boala Alzheimer.
Vitamina B2 sau Riboflavina
Ajuta la tratamentul cataractei, a afectiunilor cutanate si a anemiei, imbunatatind in acelasi timp activitatea metabolica, imunitatea si sistemul nervos.
Vitamina B3 sau Niacina (PP)
Poate reduce slabiciunea, indigestia, migrenele, tulburarile cardiace, hipertensiunea arteriala, colesterolul in sange, diabetul si diareea.
Vitamina B5 sau Acidul pantotenic
Aceasta vitamina este utila in ameliorarea stresului si artritei, poate trata infectiile si nivelurile ridicate ale colesterolului.
Vitamina B6 sau Piridoxamina
Este utila in tratamentul diabetului zaharat, a hemoroizilor, sangerarii menstruale excesive, stres, insomnie. De asemenea este asociata cu reducerea nivelurilor de homocisteina din organism.
Vitamina B7 sau Biotina
Aceasta vitamina poate trata afectiunile legate de piele, imbunatateste metabolismul organismului si stimuleaza sanatatea parului.
Vitamina B9 sau acidul folic
Este un instrument foarte puternic impotriva anemiei, indigestiei, cresterii anormale a creierului, a afectiunilor cutanate si a gutei, in timp ce creste numarul de celule rosii din sange. Aceasta este in principal asociat cu prevenirea defectelor de tub neural si este din ce in ce mai studiat in legatura cu inhibarea nivelurilor de homocisteina, protejand astfel impotriva bolilor coronariene.
Vitamina B12 sau Cianocobalamina
Poate reduce simptomele si efectele secundare ale anemiei, fumatului, sarcinii, tulburarilor hepatice, tulburarilor renale si ulcerului de la nivelul gurii. Cand este combinat cu cantitati adecvate de B6 si acid folic, B12 este esential pentru apararea impotriva diferitelor afectiuni ale inimii, inclusiv a accidentelor vasculare cerebrale.
Vitamina C sau Acidul Ascorbic
Ajuta la tratarea diferitelor afectiuni oculare, cancer, scorbut, raceala, infectii, diabet, stres, colesterol ridicat, boli cardiace, tensiune arteriala crescuta, tulburari renale, sangerari interne si intoxicatie cu plumb, in timp ce intareste sistemul imunitar. In ultimii ani, aceasta a fost asociata si cu prevenirea declinului cognitiv si a bolilor cardiovasculare. Vitamina C este unul dintre cei mai puternici si cei mai importanti antioxidanti din corpul nostru.
Vitamina D
Trateaza rahitismul, artrita, diabetul zaharat si previne osteoporoza si cariile dentare. Este foarte benefica pentru repararea oaselor, stimuleaza imunitatea si scade tensiunea arteriala. Vitamina D a fost legata in mod pozitiv de prevenirea diferitelor tipuri de cancer si a sclerozei multiple la pacientii care sufera de osteoartrita.
Vitamina E sau Tocoferolul
Este adesea folosita pentru ingrijirea pielii datorita proprietatilor anti-imbatranire si ca o modalitate de a imbunatati circulatia sangelui, de a proteja impotriva bolilor cardiace, sterilitatii si disfunctiei cerebrale. De asemenea, amelioreaza simptomele menopauzei, ciclurilor menstruale dureroase si tulburarilor oculare.
Vitamina K
Este o vitamina foarte importanta care impiedica sangerarea interna, obstructia biliara, osteoporoza, fluxul menstrual excesiv si durerea menstruala. Alte beneficii includ capacitatea de a imbunatati coagularea sangelui, metabolismul osos, prevenirea aterosclerozei si a pietrelor la rinichi.
Sursa: www.organicfacts.net
Niciun comentariu