-
Ati auzit de prune kakadu? Nu exista alt aliment cu cantitate mai mare de vitamina C
Prunul Kakadu ( Terminalia ferdinandiana ), cunoscut și sub denumirea de prun gubinge sau billygoat, este un fruct mic care se găsește în pădurile deschise ale... -
Ce sunt ciupercile negre și ce beneficii aduc sănătății
Ciuperca neagră ( Auricularia polytricha ) este o ciupercă sălbatică comestibilă uneori cunoscută sub denumirea de ureche de lemn, având în vedere forma întunecată,... -
Ce este vitamina F? Beneficii și surse alimentare
Vitamina F nu este o vitamină în sensul tradițional al cuvântului. Mai degrabă, vitamina F este un termen pentru două grăsimi – acidul alfa-linolenic (ALA) și... -
Ulei de măsline presat la rece – 10 utilizări și beneficii
Presarea la rece este o modalitate obișnuită de a face ulei de măsline fără a folosi căldură sau substanțe chimice. Aceasta implică zdrobirea măslinelor într-o... -
Oua fierte – compoziție și beneficiile aduse sănătății
Ouăle fierte sunt sărace în calorii și bogate în multe vitamine, minerale și substanțe nutritive importante. În timp ce gălbenușul oferă nutrienți, grăsimi și... -
Uimitoarele beneficii ale cepei salbatice pentru sanatate, piele si par
Ceapa sălbatică, cunoscuta si ca hașmă, șalotă, eșalot sau ceapă franțuzească, este o plantă erbacee perenă din familia Alliaceae, comestibilă, sora cu ceapa, cu... -
Complexul B de vitamine – 10 avantaje pentru sanatate si simptomele deficitului
Complexul B este un grup de 8 vitamine esentiale solubile in apa, care servesc roluri diferite in organism. Acestea ar trebui incluse in dieta zilnica. Studiile au aratat ca... -
Fasolea neagra este cea mai bogata in antioxidanti, dupa cum arata testele efectuate de specialisti
Se considera ca fasolea este cunoscuta de peste 8000 de ani. Fasolea neagra este bogata in fibre, proteine si vitamine. Aceasta contine niveluri ridicate de flavonoizi, in... -
De ce nu trebuie sa lipseasca nucile si semintele din dieta ta zilnica
Cele mai consumate nuci cu coaja lemnoasa sunt migdalele, nucile, nucile pecan, nucile braziliene si castanele, iar cele mai consumate seminte sunt cele de floarea soarelui, de... -
Guava – sursa tineretii si a sanatatii
Guava este un fruct dulce cultivat in climatul tropical. Acest fruct sezonier, stiintific cunoscut sub numele de Psidium guajava, are forma rotunda sau de para si are culoare... -
Ginsengul este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale din intreaga lume, fiind considerata un panaceu
Ginsengul a fost folosit in medicina traditionala chineza timp de secole. Aceasta planta cu crestere lenta si cu radacini carnoase poate fi clasificata in trei moduri, in... -
Ceaiul alb are multe proprietati vindecatoare si ajuta la mentinerea sanatatii
Pana acum ati auzit probabil despre beneficiile ceaiului verde. Se spune ca o ceasca sau doua pe zi micsoreaza tensiunea arteriala, atenueaza inflamatia, reduc riscul bolilor... -
Fie ca sunt proaspete sau uscate, curmalele sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe
Beneficiile curmalelor includ ameliorarea constipatiei, problemelor cardiace, anemiei si disfunctiilor sexuale. Curmalele contribuie la cresterea sanatoasa in greutate si... -
Varza kale a intrat recent in atentia nutritionistilor si a doritorilor unui stil de viata sanatos
In zilele noasrtre toata lumea pare sa vorbeasca despre piureuri verzi, shake-uri sau sucuri de legume si nu e de mirare – oamenii sunt din ce in ce mai constienti de...