Știați că există numeroase ierburi și condimente care pot fi consumate sau folosite local pentru vindecare? Aceste alimente naturale posedă o serie de proprietăți benefice și lucrează pentru a reduce inflamația, a îmbunătăți sănătatea inimii, a vă întări sistemul imunitar și chiar pentru a preveni și combate cancerul. Având la dispoziție atât de multe remedii naturiste, nevoia de medicamente pe bază de prescripție medicală scade considerabil.
De fapt, în domeniul medicinei pe bază de plante , substanțele naturale, derivate din plante sunt utilizate pentru tratarea bolilor în cadrul practicilor de vindecare locale sau regionale. Sisteme binecunoscute de medicină pe bază de plante, cum ar fi Medicina Tradițională Chineză și Medicina Ayurvedică, cred în ideea centrală că ar trebui să se pună accent pe sănătate, mai degrabă decât pe boală.
Folosind ierburi și condimente vindecătoare, oamenii se pot dezvolta și se pot concentra pe condițiile lor generale, mai degrabă decât pe o anumită afecțiune care apare de obicei din lipsa de echilibru a minții, corpului și mediului. Nu numai că aceste ierburi și condimente vă vor spori protecția sănătății, dar aceste condimente vor spori și profilul de aromă și vor face mâncarea pur și simplu mai bună.
Prin urmare, vă sugerez să vă măriți dulapul cu condimente și să începeți să gătiți cu ierburi proaspete – poate amestecate în propriile amestecuri de condimente – care oferă componente terapeutice.
Ierburi și condimente pentru vindecarea corpului
1. Aloe Vera
Aloe vera conține vitamine și minerale care sunt necesare pentru buna funcționare a tuturor sistemelor corpului. De asemenea, conține enzime, compuși laxativi, acizi grași antiinflamatori și hormoni de vindecare a rănilor.
Aloe vera poate fi folosită pentru a calma iritațiile pielii, arsurile, rănile și erupțiile cutanate, pentru a trata herpesul bucal, pentru a vă hidrata părul și scalpul și pentru a reduce inflamația atunci când este utilizată local. Când este luată intern, aloe vera ameliorează constipația, ajută digestia, întărește sistemul imunitar și chiar îmbunătățește simptomele diabetului.
2. Anason
Semințele și uleiul de anason pot fi folosite pentru a ameliora mai multe afecțiuni de sănătate. Anasonul ajută digestia, funcționează ca un agent anti-flatulență și poate fi folosit pentru a calma tusea și răceala. De asemenea, poate crește fluxul de urină, vă poate stimula apetitul, ușurează disconfortul menstrual, crește apetitul sexual și crește producția de lapte la femeile care alăptează.
3. Ashwagandha
Ashwagandha este o plantă adaptogenă care poate scădea nivelul de cortizol și poate echilibra hormonii tiroidieni. De asemenea, s-a dovedit eficientă în susținerea funcției suprarenale, ajutându-vă să depășiți oboseala suprarenală care apare atunci când suprarenalele sunt suprasolicitate de stres. Alte beneficii includ capacitatea sa de a vă susține sănătatea creierului, de a vă îmbunătăți starea de spirit, de a vă crește rezistența și de a inhiba proliferarea celulelor canceroase.
4. Rădăcina de Astragalus
Rădăcina de astragalus a fost folosită în medicina tradițională chineză de mii de ani. Este o plantă adaptogenă care ajută organismul să lupte împotriva stresului și a bolilor. Îmbunătățește sănătatea și funcția sistemului imunitar, cardiovascular și respirator, ajută la vindecarea rănilor, previne diabetul, încetinește creșterea tumorilor și atenuează simptomele chimioterapiei. Antioxidanții găsiți în rădăcina de astragalus vă ajută să combateți bolile și îmbătrânirea din cauza daunelor radicalilor liberi. Puteți găsi astragalus în multe forme, inclusiv sub formă de tinctură, capsulă sau unguent topic.
5. Busuioc
Busuiocul este o planta aromatica din familia mentei care are proprietăți antiinflamatoare, antistres si antibacteriene. De asemenea, funcționează ca analgezic, protector al vaselor de sânge, întăritor imunitar și luptător împotriva cancerului. Busuiocul conține uleiuri esențiale care sunt bogate în antioxidanți și sunt responsabile pentru numeroasele sale beneficii.
6. Frunza de dafin
Frunzele de dafin provin din copacul străvechi Laurus nobilis și sunt adesea folosite în gătit datorită aromei savuroase distincte. Frunza de dafin are proprietăți antimicrobiene, antifungice și antioxidante. Poate fi folosită pentru a ajuta la combaterea cancerului, a îmbunătăți funcția insulinei, a îmbunătăți nivelul colesterolului, a preveni candida, a trata mătreața, a îmbunătăți infecțiile pielii și a sprijini vindecarea rănilor.
7. Coacăze negre
Coacăzul negru este un arbust mic care aparține familiei de plante agrișe. Tufișul produce fructe de pădure de culoare violet închis, bogate în nutrienți, care sunt încărcate cu vitamina C. Aceste fructe de pădure sunt bogate în antociani, care posedă multe proprietăți de promovare a sănătății, inclusiv capacitatea de a preveni obezitatea, bolile de inimă, cancerul și diabetul. Consumul de boabe de coacăze negre poate promova, de asemenea, sănătatea ochilor, poate ucide agenții patogeni și virușii și vă poate întări sistemul imunitar.
8. Rădăcină de brusture
Brusturele este o plantă bienală din familia margaretelor. Rădăcina conține antioxidanți care promovează sănătatea, inclusiv quercetină , luteolină și acizi fenolici. Poate fi consumat sub formă de pudră, proaspătă, uscată sau ceai pentru a promova detoxifierea și circulația, pentru a întări sistemul limfatic, pentru a vă proteja împotriva diabetului și pentru a vindeca afecțiuni ale pielii precum acneea, eczema și psoriazisul. Rădăcina de brusture este folosită pentru combaterea cancerului și ameliorarea artritei.
9. Calendula (gălbenele)
Calendula este o plantă care se administrează pe cale orală și se utilizează local pentru a trata sau ameliora o serie de probleme de sănătate. Posedă capacități antiinflamatorii puternice, ajută la accelerarea vindecării, relaxează spasmele musculare și îmbunătățește sănătatea orală.
Calendula conține proprietăți antimicrobiene și antivirale, iar cercetările arată că poate fi folosită pentru a ameliora iritațiile cauzate de tratamente împotriva cancerului, cum ar fi radiațiile și chimioterapia.
10. Cardamom
Cardamomul este făcut din păstăile de semințe ale diferitelor plante din familia ghimbirului. Este bogat în fitonutrienți și mangan, asigurând 80% din necesarul zilnic de mangan cu doar o lingură. Consumul de cardamom măcinat poate ajuta la combaterea respirației urât mirositoare și formarea de carii, scăderea tensiunii arteriale , îmbunătățirea simptomelor diabetului, ajutarea sistemului digestiv și combaterea cancerului.
11. Gheara pisicii
Gheara de pisică este o viță de vie de lemn care crește în pădurea tropicală amazoniană. Are proprietăți antioxidante, antivirale, antiinflamatorii și anti-mutagene. Puteți folosi gheara de pisică sub formă de extract, capsulă, tabletă și ceai pentru a combate artrita, a îmbunătăți problemele digestive, a întări imunitatea, a scădea tensiunea arterială, a îmbunătăți deteriorarea ADN-ului și a lupta împotriva cancerului.
12. Ardei Cayenne
Ardeiul Cayenne este disponibil sub formă proaspătă, uscată sau pudră și apreciate pentru numeroasele lor beneficii pentru sănătate. Cayenne poate fi folosit pentru a susține digestia, a preveni formarea cheagurilor de sânge, a ameliora migrenele, durerile nervoase și articulare, pentru a promova detoxifierea, pentru a îmbunătăți simptomele de alergie și pentru a susține pierderea în greutate.
13. Mușețel
Mușețelul este folosit pentru a îmbunătăți mai multe condiții de sănătate, inclusiv alergii, insomnie, anxietate, depresie, artrită și tulburări gastro-intestinale. Beneficiile mușețelului includ, de asemenea, capacitatea sa de a ajuta la combaterea iritațiilor pielii, ameliorarea durerilor de dinți, a simptomelor premenstruale și a spasmelor musculare, a reduce inflamația și a vindeca rănile.
14. Rădăcină de cicoare
Rădăcina de cicoare este un amidon pe bază de plante care este clasificat ca fibră solubilă și prebiotic. Este adesea luat ca extract sau supliment pentru ameliorarea problemelor digestive precum constipația, diareea, gazele și balonarea. Rădăcina de cicoare funcționează și ca un remediu natural pentru gestionarea diabetului, protejează ficatul de toxicitate și radicalii liberi, reduce inflamația și ameliorează stresul.
15. Arpagic
Arpagicul, sau Allium schoenoprasum, este o plantă perenă care este strâns legată de ceapă și praz. Arpagicul este adesea folosit ca plantă aromatizantă, dar acționează și ca un ușor stimulant și diuretic. Arpagicul are, de asemenea, proprietăți antiseptice și antibacteriene și funcționează ca un respingător natural pentru insecte.
16. Coriandru
Coriandrul este o plantă versatilă care conține multe proprietăți vindecătoare, inclusiv fitonutrienți, compuși fenolici și flavonoide. Beneficiile coriandrului includ capacitatea sa de a promova detoxifierea metalelor grele, de a reduce anxietatea, de a îmbunătăți somnul, de a scădea nivelul zahărului din sânge, de a vă stimula sănătatea inimii, de a vă sprijini digestia, de a promova sănătatea pielii și de a lupta împotriva radicalilor liberi care pot duce la o serie de boli degenerative.
17. Scorțișoară
Scorțișoara este un condiment care provine din scoarța arborelui Cinnamomum. Compușii găsiți în scorțișoară și extrași pentru a face ulei de scorțișoară fac din acesta unul dintre cele mai benefice condimente de pe pământ. Beneficiile pentru sănătate ale scorțișoarei provin din proprietățile sale antiinflamatorii, antioxidante, antimicrobiene, antidiabetice, de stimulare a sistemului imunitar, de protecție a inimii și de combatere a cancerului.
18. Sămânță de coriandru
Semințele uscate ale plantei de coriandru sunt folosite în mod obișnuit ca semințe întregi sau măcinate în pulbere. Consumul de semințe de coriandru poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, la ameliorarea problemelor digestive, la îmbunătățirea nivelului de colesterol, la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea bolilor neurologice.
19. Sămânță de chimen
Semințele de chimion provin din planta Cuminum cyminum , care este un membru al familiei pătrunjelului. Este adesea măcinat într-o pulbere pentru gătit. Gătitul cu semințe de chimen vă poate ajuta digestia, vă poate întări sistemul imunitar, vă poate promova sănătatea pielii, ameliorează afecțiunile respiratorii, promovează detoxifierea, combate stresul oxidativ, combate infecțiile și previne diabetul.
20. Frunza de curry
Frunzele de curry provin din arborele de curry care este originar din India și Sri Lanka. Folosirea frunzelor de curry pentru aromat oferă fibre, fier și vitaminele A, C și E. Acestea pot susține sănătatea inimii tale, pot lupta împotriva diabetului, pot preveni sau lupta împotriva infecțiilor, pot scădea nivelul colesterolului și pot preveni anemia cu deficit de fier.
21. Gheara diavolului
Gheara diavolului este derivată din rădăcina uscată a plantei Harpogophytum procumbens . Gheara diavolului conține proprietăți antioxidante și antispastice. Este folosită în mod obișnuit pentru a calma durerea de artrită datorită capacității sale de a reduce inflamația și de a ușura durerea. Alte beneficii ale plantei sunt sprijinul digestiv și îmbunătățirea sănătății rinichilor.
22. Mărar
Mărarul aparține aceleiași familii ca frunza de dafin, pătrunjelul și chimenul. Adăugarea mărarului la rețetele tale poate ajuta la ameliorarea crampelor menstruale, la ameliorarea digestiei, la combaterea infecțiilor și la scăderea nivelului de colesterol. Mărarul are și proprietăți anticonvulsivante, așa că este folosit și pentru tratarea epilepsiei.
23. Echinacea
Echinacea este o floarea originară din America de Nord și atât rădăcina plantei, cât și partea care crește deasupra solului conțin componente benefice. Echinacea este cunoscută pentru capacitatea sa de a vă întări sistemul imunitar și de a reduce riscul de a vă îmbolnăvi de o răceală comună. Este folosită în mod obișnuit ca remediu natural pentru răceală, dar poate fi folosită și pentru a atenua durerea, a reduce inflamația, a ameliora constipația și a ameliora problemele pielii.
24. Fenicul
Feniculul este o plantă perenă originară din Marea Mediterană și adesea folosită pentru a susține digestia. Semințele uscate de fenicul și uleiul din semințe de fenicul sunt capabile să amelioreze problemele digestive precum gazele, balonarea, arsurile la stomac și colicile la sugari. Beneficiile feniculului includ, de asemenea, capacitatea sa de a trata infecțiile respiratorii, de a îmbunătăți sănătatea ochilor, de a ușura simptomele menopauzei, de a îmbunătăți sănătatea inimii și de a scădea tensiunea arterială.
25. Schinduf
Semințele și frunzele de schinduf sunt adesea folosite pentru a reduce inflamația, pentru a ajuta digestia, pentru a îmbunătăți nivelul de colesterol, pentru a îmbunătăți controlul glicemic și pentru a crește performanța la efort. La bărbați, schinduful este cunoscut pentru creșterea libidoului, iar la femeile care alăptează, poate fi folosit pentru a promova fluxul de lapte.
26. Rădăcină de ghimbir
Rădăcina de ghimbir este rizomul plantei Zingiber officinale care conține 115 componente chimice diferite. Este adesea folosit în bucătăria asiatică pentru o aromă deosebită și este folosit ca și condiment pentru murături. Funcționează ca un antioxidant puternic, reduce inflamația, întărește sistemul imunitar, susține digestia, reduce durerea și scade nivelul de colesterol. Beneficiile rădăcinii de ghimbir includ capacitatea de a îmbunătăți simptomele diabetului, de a reduce durerea de artrită și de a lupta împotriva cancerului.
27. Ginkgo Biloba
Ginkgo biloba este un extract natural care este derivat din arborele de ginkgo chinezesc. Conține flavonoide și terpenoide, ambele având proprietăți antioxidante puternice și pot ajuta la combaterea bolilor legate de vârstă, cum ar fi demența și Alzheimer. Beneficiile Ginkgo biloba includ, de asemenea, capacitatea de a combate depresia și anxietatea, ameliorarea simptomelor premenstruale, ameliorarea durerilor de cap, îmbunătățirea sănătății ochilor, tratarea ADHD și îmbunătățirea libidoului.
28. Ginseng
Ginsengul aparține genului Panax și este folosit pentru a reduce stresul, a îmbunătăți funcția creierului, a reduce inflamația, a ajuta la pierderea în greutate, a scădea nivelul zahărului din sânge, a întări sistemul imunitar, a susține funcția pulmonară și a preveni cancerul.
29. Usturoi crud
Usturoiul crud luptă împotriva bolilor precum cancerul, bolile de inimă, diabetul și demența. De asemenea, poate fi consumat pentru a scădea nivelul tensiunii arteriale, a combate infecțiile și pentru a ajuta la inversarea căderii părului.
30. Trifoiul Roșu
Trifoiul roșu este o plantă care aparține familiei leguminoase. Poate fi folosit sub formă de extract sau sub formă de capsule pentru a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, pentru a reduce simptomele menopauzei, pentru a vă ajuta să mențineți oasele puternice, pentru a reduce inflamația pielii care provoacă afecțiuni precum eczema și psoriazisul, pentru a lupta împotriva afecțiunilor respiratorii și pentru a reduce riscul de anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancer de prostată, endometrial și de sân.
31. Rhodiola
Rhodiola, cunoscută și sub numele de rădăcină de aur, este o plantă adaptogenă care vă poate ajuta corpul să se adapteze la stresul fizic, chimic și de mediu. Extractul de Rhodiola poate fi folosit pentru a crește nivelul de energie și pentru a crește performanța atletică, pentru a scădea nivelul de cortizol care crește în perioadele de stres, pentru a combate depresia, pentru a îmbunătăți funcția creierului și pentru a arde grăsimea din abdomen.
32. Rozmarin
Rozmarinul este o plantă aromatică care face parte din familia mentei. Este cunoscut pentru capacitatea sa de a îmbunătăți memoria, de a promova creșterea părului, de a ameliora durerile și durerile musculare, de a îmbunătăți funcția cognitivă și de a calma problemele digestive. Rozmarinul are proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene, antioxidante, detoxifiante, antistres și vindecătoare. Rozmarinul poate fi tocat sau măcinat și adăugat la mâncare, sau uleiul de rozmarin poate fi difuzat și aplicat local.
33. Șofran
Partea comestibilă a plantei de șofran este stigma, un fir lung auriu care se află în floare. Consumul de șofran promovează sănătatea cardiovasculară, atenuează simptomele sindromului premenstrual, tratează anxietatea și depresia, promovează sațietatea, poate ajuta la pierderea în greutate și ajută la prevenirea sau tratarea cancerului.
Niciun comentariu